STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období 2006 - 2010 Praha, 14. 9. 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Advertisements

Odrazový můstek reformy zdravotnictví v oblasti zdravotních služeb
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Systém veřejného zdravotního pojištění v ČR a jeho budoucnost
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Rozhodčí soud pro zdravotnictví Externí přezkum nároků z veřejného zdravotního pojištění JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. České zdravotnické fórum Centrum.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Leoš Heger, květen 2011 Reformní kroky MZ ČR. Vývoj příjmů a nákladů systému mld. Kč.
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Role státu v moderních zdravotních systémech PŘEDKLÁDÁ STÍNOVÝ MINISTR ODS senátor Tomáš Julínek senátor Tomáš Julínek ČZF Brno
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
Zdravotnictví řízené občanem Pavel Vepřek Tým DG plus.
REFORMNÍ OPATŘENÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ PhDr. Lucie Bryndová Seminář odboru 37 Ministerstva financí
REFORMNÍ OPATŘENÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ MUDr. Markéta Hellerová, MUDr. Pavel Hroboň Jihlava,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Proč potřebujeme nákupčí zdravotní péče MUDr. Pavel Hroboň, M.S.
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Alokační efektivita klíčových hráčů ve zdravotnictví Užitek pacienta Zdraví, uzdravení vnímané subjektivně Fyzická, psychická a sociální pohoda Zdraví,
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Reforma daňového systému Cíle vlády Efektivní veřejná správa Přátelské veřejné služby.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Česká republika a Slovensko dvě země, dvě reformy Dialogem ke změně – slovenská zkušenost CERGE-EI, Praha, PhDr. Lucie Antošová Ministerstvo.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Systém veřejného zdravotního pojištění v ČR a jeho vývoj Vladimír Kothera generální ředitel ZP M-A prezident SZP ČR Duben 2008.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Zdravotní politika MKV_VESP Tutorial 2. Zdravotní politika  vyjádření zájmů společnosti (státu) na zdraví obyvatelstva s cílem jeho zlepšování a.
ZÁSADY TRANSFORMACE ZDRAVOTNÍCH POJIŠŤOVEN Praha,
Paragraf Fišerové – dopady na pacienty, pojišťovny a poskytovatele zdravotní péče.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování zdravotnictví Financování zdravotnictví je odvozené od zdravotní politiky státu, ta vychází z: Stanovených.
Jak prosadit protikrizová opatření ve zdravotnictví? 16. června 2009.
Financování zdravotnictví v ČR Kde jsme a jak dál? Ladislav Friedrich.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Plán činnosti ministerstva zdravotnictví Praha,
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
PRVNÍ ROK působení Tomáše Julínka a jeho týmu na ministerstvu zdravotnictví Praha 26. září 2007 Ministerstvo zdravotnictví České republiky.
Jak zlepšit české zdravotnictví?
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Ministerstva zdravotnictví ČR
Ing. Jaromír Gajdáček, Ph.D., MBA
Standardizace odborné zdravotní péče
Plán legislativních prací vlády na rok Legislativní činnost Ministerstva zdravotnictví Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
REFORMA VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Z POHLEDU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Reforma psychiatrické péče
Poptávka po zdravotní péči
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Ing. Ladislav Friedrich, CSc.
Transkript prezentace:

STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,

STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Cíl Nutné kroky Horizont Stabilizační fáze Reformní opatření I Reformní opatření II - další volební období Okamžitá opatření účinná ještě v roce 2006 nebo od začátku roku 2007 Zlepšení výkonu státní správy Odstranění nejistoty Dostupnost zdravotní péče Finanční stabilizace Efektivní čerpání strukturálních fondů EU Opatření směřující ke zvýšení efektivity systému Úhrada léků podle jejich přínosu Transformace zdravotních pojišťoven Modernizace sítě zdravotnických zařízení Posílení volby a odpovědnosti občanů Dlouhodobé změny v postavení občana a ve financování zdravotní péče Výběr rozsahu a formy zdravotního pojištění Možnost zdravotního spoření

STABILIZAČNÍ OPATŘENÍ Zlepšení výkonu státní správy Dostupnost zdravotní péče Odstranění nejistoty Stabilizace finanční situace „Rozhýbání“ úřadu Logická organizační struktura Návrat respektu k právnímu řádu Odložení účinnosti a přehodnocení zákona o „neziskových nemocnicích“ Zvýšení transparentnosti stanovení úhrad léků Respektování výsledků dohodovacích řízení mezi pojišťovnami a poskytovateli Monitorování dostupnosti péče v nemocnicích řízených MZ Příprava validních informací pro pacienty Systematický dozor nad hospodařením fakultních nemocnic Přehodnocení všech investičních akcí ze strany MZ Návrh řešení financování péče na rozhraní zdravotnictví a sociálních služeb Efektivní čerpání fondů EU Přehodnocení priorit v rámci OP Posílení alokace pro zdravotnictví v rámci stávajících OP Efektivní řízení procesu

REFORMNÍ OPATŘENÍ I Úhrada léků podle jejich přínosu Transformace zdravotních pojišťoven Modernizace sítě zdravotnických zařízení Posílení volby a odpovědnosti občanů Transparentní systém úhrady léků podle jejich přínosu Sjednocení cenové regulace v gesci MZ a posílení cenové konkurence mezi dodavateli léků Zavedení celkového limitu na doplatky na léky Stanovení jasné odpovědnosti pojišťoven za dostupnost péče Zvýšení odpovědnosti a pravomocí statutárních orgánů Vybudování dozoru na vládní úrovni Podpora moderních způsobů poskytování zdravotní péče Podpora specializace poskytovatelů Postupné uzavírání kontraktů mezi poskytovateli a pojišťovnami na základě kvality a ceny Možnost připojištění na péči nad úroveň standardu veřejného zdravotního pojištění Možnost bonusů za zdravý životní styl Zavedení osobních účtů jako prostředku informovanosti o výdajích na zdravotní péči

REFORMNÍ OPATŘENÍ II Změna v postavení občana Změny ve financování zdravotní péče Částečná možnost volby formy a rozsahu zdravotního pojištění – nabídka pojistných produktů s vyšší spoluúčastí Plná dostupnost informací o kvalitě a ceně léčby Zavedení zdravotního spoření podporovaného státem Prozkoumání dalších možností snížení nákladů na pracovní sílu a snížení dopadu stárnutí obyvatelstva na financování zdravotnictví