Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
Advertisements

2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Seminář k bakalářské práci
1 Informace o studiu. 2 Počty přihlášených uchazečů PrF B-PSP MPS kombin. 398 PrF B-PSP OPS kombin. 544 PrF B-PSP VYJU kombin. 366 PrF B-VS TPTSP kombin.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
JAK DOKONČIT A OBHÁJIT ZÁVĚREČNOU PRÁCI – I.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR4 a KROP4 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Úvod do managementu 1. seminář
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Pokyny pro vypracování maturitní práce
Zpracování VŠKP práce Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Management a rozvoj obcí
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
JAK NAPSAT ZÁVĚREČNOU PRÁCI
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Koordinátoři ICT Organizační informace
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR2 a KROP2 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
Příprava zapisovatelů na SZZ
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do managementu 1. seminář
Úvod do studia.
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR4 a KROP4 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Absolventská práce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Doporučený postup, náležitosti, úprava a odevzdávání bakalářských a diplomových prací (VZKP) na ČVUT v Praze Fakultě dopravní Zpracovali: doc. Ing. Josef.
BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ Obhajoba BP.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
5. ročník Mg. studia do podání přihlášky ke SZZ do odevzdání diplomové práce v tištěné a elektronické formě.
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Doc. PhDr. Radmila Dytrtová, CSc.. Výběr tématu a podklady pro psaní ZP  Podklady pro psaní bakalářských prací na webu ( v rubrice studium.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Bakalářská práce Zbyněk Svozil. Charakteristika bakalářské práce Bakalářská práce je v bakalářských studijních programech nejzávažnější písemnou prací,
M ETODIKA ZPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ PRÁCE 1 Účel práce; 2 Zadání, vedoucí práce, konzultant a oponent; 3 Termín odevzdání a rozsah práce; 4 Etapy zpracování.
Diplomový seminář úvodní přednáška
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Zpracování ročníkových prací – letní semestr
Důležité aplikace v IS MU
VIKMA05 Organizace znalostí
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Katedra řízení podniku
Státní závěrečné zkoušky ak. rok 2018/2019
Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář
závěrečné práce/BP/DP
Diplomový seminář úvodní přednáška
Transkript prezentace:

Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část

Opakování Co je to diplomová práce + projekt Téma DP + název práce Zadání práce + Osnova práce

Časový plán 1) Výběr tématu a vedoucího práce: prezenční studium: do kombinované studium: ) Odevzdání zápočtového úkolu: prezenční studium: do kombinované studium: ) Vyplnění „Podkladu pro zadání diplomové práce studenta“ ve STAG-u : do ) Vyzvednutí zadání a odevzdání přihlášky ke SZZ: – ) Odevzdání DP do

Časový plán 6) Státní závěrečné zkoušky: – ) Nácvik promocí )Promoce a

Časový plán výuky Informační základna pro zpracování DP Nutná účast Volno – nahrazeno

Časový plán výuky Konzultace se svým vedoucím, vypracování zadání a osnovy práce Remeš , h (17.00h) Udělení zápočtu – na základě odevzdaného zadání DP a osnovy

Formální úprava DP Směrnice rektora SR/5/2006: „Jednotná formální úprava vysokoškolských kvalifikačních prací, jejich uložení a zpřístupnění“ Příloha č. 1 – Prováděcí předpis ke Směrnici rektora č. 5/2006 o jednotné formální úpravě vysokoškolských kvalifikačních prací, jejich uložení a zpřístupnění Příloha č. 1A_1 – Šablona a manuál pro Microsoft Word Příloha č. 1A_2 – Šablona a manuál pro OpenOffice.org Writer Příloha č. 1A_3 – Šablona a manuál pro TeX formátu LaTeX Příloha č. 1A_4 – Ukázková diplomová práce Příloha č. 2 – Anglická terminologie

Formální členění práce Úvodní stránka Zadání diplomové práce Abstrakt v českém a ve světovém jazyce Poděkování, motto, … Obsah Úvod I. Teoretická část II. Praktická část Závěr Seznam použité literatury Seznam použitých symbolů a zkratek Seznam obrázků Seznam tabulek Seznam příloh Přílohy

Další náležitosti „Podklad pro zadání DP/BP“ – vyplnit, vytisknout, podepsat vedoucímu DP, odevzdat na sekretariátu ústavu – do Vyzvednutí zadání a odevzdání přihlášky ke SZZ na sekretariátu ústavu : Před odevzdáním práce : - vyplnit formulář ve STAGU „Doplnění údajů o DP/BP studentem“ - vyplnit ve STAGU Licenční smlouvu: - předkládá se vytištěná 3x při odevzdání diplomové práce - podepisuje se po úspěšné obhajobě

Odevzdání DP do : - nahrání do IS STAG ve formátu PDF - 2 tištěné výtisky (1x originál, 1x kopie) – odevzdat na sekretariát ústavu (vazba – pevné černé desky s popisem ve zlaté, na hřbetu jméno a letopočet)

Hodnocení DP Kritérium 1. Hodnocení náročnosti tématu práce Toto kritérium hodnotí originalitu zvoleného tématu, jeho zaměření na studijní obor, složitost řešené problematiky, náročnost na teoretické i praktické informační zdroje. Kritérium 2. Hodnocení splnění cílů práce Toto kritérium hodností splnění zadání práce a na základě zadání definovaných cílů práce, které musí být součástí úvodu.

Hodnocení DP Kritérium 3. Hodnocení teoretické části práce Hodnotí se především výběr teoretických disciplín, jejich možná aplikace pro řešení tématu, podíl poznatků získaných během studia, tak i studium odborné literatury a dalších informačních zdrojů. Hodnotí se rovněž způsob i úroveň citací. V teoretické části nelze uvádět poznatky, které nejsou využity v praktické části. Kritérium 4. Hodnocení praktické části práce (analytická část) Hodnotí se úroveň analýzy zadaného tématu, vazba analýzy na stanovené cíle, využití teoretických poznatků pro analýzu problému. Při hodnocení se bere v úvahu náročnost získávání informací, přístup studenta a jeho schopnost logických závěrů z analýzy, jako východisko pro řešící část.

Hodnocení DP Kritérium 5. Hodnocení praktické části práce (řešící část) Hodnotí se věcná úroveň řešení problému, dosažení stanovených cílů, návaznost řešící části na analytickou část. Hodnotí se logická struktura řešení problému, popřípadě předpoklady jeho verifikace. Kritérium 5 hodnotí rovněž celkovou úroveň provázanosti teoretické a praktické části práce. Kritérium 6. Hodnocení formální úrovně práce Hodnotí se gramatická úroveň, zvolené formulace, celková úroveň vyjadřování. Hodnotí se dodržování Směrnice rektora UTB o jednotné formální úpravě vysokoškolských kvalifikačních prací a normy ČSN o úpravě písemností zpracovávaných textovými editory.

Hodnocení DP Hodnocení stupni ECTS u každého kritéria, potom návrh na klasifikaci DP. Vedoucí a zejména oponent práce klade otázky – připravit si odpověď (student má právo nahlédnout do posudků 3 dny před obhajobou DP). Navrhne-li vedoucí nebo oponent práce hodnocení kteréhokoliv kritéria stupněm nedostatečně (FX, F), je celá práce hodnocena tímto stupněm. Student má možnost i v tomto případě obhajovat práci.

Obhajoba DP jako součást SZZ Časový a obsahový rozvrh SZZ: 10 min – úvodní slovo studenta k DP 5 min – vyjádření vedoucího práce a oponenta, odpovědi studenta na otázky v posudcích 10 min – diskuse k diplomové práci 30 min – odborná rozprava: Ekonomie (Mikroekonomie, Makroekonomie) Finance podniku (Finance podniku, Controlling) Bankovnictví a kapitálové trhy (Peněžní a kapitálové trhy, Obchodování na kapitálových trzích, Bankovnictví a pojišťovnictví, Mezinárodní finance) Daně a účetnictví (Daně a daňová soustava, Veřejné finance, Mezinárodní účetní standardy) 5 min – rozhodnutí komise (Více k SZZ – viz Pravidla pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek – webové stránky FaME – Studium – Další informace – Státní závěrečné zkoušky)Pravidla pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek

Prezentace DP Název práce, autor DP Cíle práce Zvolený postup zpracování Výsledky práce Závěr Prezentace - stručná, přehledná, čitelná, nepřetechnizovaná, připravena na více médiích - nepopisovat teoretické a analytické části do podrobností, vyjádřit se zejména k výsledkům práce a splnění cílů, které byly dány v úvodu - obhajoba srozumitelná, mluvit dostatečně hlasitě