Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Advertisements

Líska – občanské sdružení pro EVVO ve Zlínském kraji v roce 2008.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Projekt Národního technického muzea V technice je budoucnost Projekt „V technice je budoucnost“ (reg. číslo CZ.1.07/1.1.32/ ) je finančně podpořen.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Krajská konference EVVO Projekt Lísky-„Poctivě vyrobené“ a žákovská soutěž o fiktivní regionální firmu Barbora Hnátková Hana Ollerová ZŠ Vsetín,
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Práce s pohádkou Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 Jak pejsek s kočičkou.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Setkání zástupců 1. ročníků
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Ing. Kateřina Lichtenberková
Platformy projektu KAP LK
Hmyzí hotel Kde kdo bydlí?.
Úřad práce České republiky
Krajská síť environmentálních
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
DOBROTY… …NEJEN SLADKÉ.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Jaké formy CLILu? Tento projekt je spolufinancován z Evropského.
Hlavní město praha a integrace cizinců
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
Náměty pro činnost Národního fóra
VYBARVI SI NOVÉ KAMARÁDY…
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
KASTELÁN Svazky klíčů.
VELIKONOCE KRASLICE.
NÁŘADÍ.
VÝROBA ŚÍPKOVÉHO ČAJE sebeobsluha.
Logopedie P - L JAZYK A ŘEČ.
Informační gramotnost
POVOLÁNÍ.
Má země Česká republika.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Hrajeme si na fotografa
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
vzdělávání dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem
Odpad patří do kontejnerů
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Co si vezmu na….
kam vlastně směřujeme ??? 
Poznatky ze života zvířat
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Vztah k životnímu prostředí
Život bez střeva , Praha.
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Na poli a v lese stroje.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.

Líska je regionální neziskovou organizací zabývající se environmentální výchovou, vzděláváním a osvětou. Naší společnou vizí je občanská společnost, ve které lidé mají rádi přírodu a místo, kde žijí, rozumí životnímu prostředí a přispívají k jeho zachování pro další generace. Posláním Lísky je vytvářet zázemí pro environmentální vzdělávání a výchovu ve Zlínském kraji, poskytovat a podporovat příklady jednání v souladu s udržitelným rozvojem.

Členové Lísky a působnost   33 Představení činnosti

Hlavní činnosti Lísky: Informační servis, osvětové kampaně. Vzdělávání a lektorská činnost. Poradenství v EVVO a životním prostředí. Zpracování koncepcí a strategií. Příprava, zpracování a realizace projektů. Akce na klíč, konferenční a produkční servis. Podpora místních výrobků a Fair trade.   44 Představení činnosti

Současné projekty Lísky: Jak učit POLY – rozvoj kompetencí pro polytechnické vzdělávání v mateřských školách (semináře, stáže) Vzdělávání pedagogů MŠ zaměřené na praktickou regionální polytechnickou výchovu, Jak funguje svět (70 hodinový kurz) Bezpečně a zdravě do života – rozvoj kompetencí v základním a středním vzdělávání (semináře pro pedagogy i pracovníky jídelen, výukové programy, exkurze a farmářský den pro žáky) Uvedené 3 projekty jsou spolufinancovány z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Poctivě vyrobené – podpora udržitelné ekonomiky ve ZK. Projekt je podpořen z Programu švýcarsko-české spolupráce. Osvětové kampaně Lísky pro školy a veřejnost ve ZK. Projekt spolufinancován z prostředků Zlínského kraje.   55 Představení činnosti

Líska v číslech -Působí v regionu od roku Sdružuje 14 členských organizací a 19 osobností na území celého Zlínského kraje. -Letos realizuje 5 regionálních projektů. -Pořádá 4 regionální osvětové kampaně na témata ptáci, přírodní zahrada, stromy a Fair trade. -Do programů se vloni zapojilo účastníků, především dětí a učitelů. -Každoročně připraví a rozešle 20 informačních elektronických rozesílek. Vydala 108 metodických listů pro pedagogy, 10 pro rodiny s dětmi, 3 čísla tematických novin. -Eviduje 650 odběratelů informací. -Klub Lísky má 23 členů. -Aktivně spolupracuje s více než 20 organizacemi v regionu i ČR.

DEN PRO PŘÍRODU 2015 Pozvánka do Vašich diářů: Krajský veletrh programů a aktivit Proběhne v pátek 5. června na hradě v Malenovicích. Program bude připraven po celý den pro učitele, školní třídy, kroužky, kluby i rodiny s dětmi.

Klub Lísky Pokud se vám líbí naše činnost, můžete se stát členem Klubu Lísky. Svým členstvím v Klubu podpoříte naše poslání a programy, a zároveň dáte najevo, že nám fandíte. Od nás získáte pravidelné informace, metodické listy a další benefity.

Děkujeme za pozornost a těšíme se na další setkávání s Vámi. Líska – o.s. pro EVVO ve Zlínském kraji Rokytnice 436 (Základní škola) Vsetín