Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vztah k životnímu prostředí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vztah k životnímu prostředí"— Transkript prezentace:

1 Vztah k životnímu prostředí
Třídím, třídíš, třídíme Vztah k životnímu prostředí

2 Plastík Sklíčko Papírek

3 Ukažte našim kocourkům, co kam patří.
Start…

4

5

6

7

8

9

10 Ale pozor, kam dáváte nebezpečný odpad!
Energiťák ví, kam s ním.

11

12

13

14 Použité odkazy Obrázky: vlastní zdroje

15 Metodický pokyn Integrovaný blok: Já a příroda
Popis Děti se seznamují se základním tříděním odpadu z domácností Očekávání a cíle Uvědomovat si dopady svého chování k životnímu prostředí Vzdělávací oblast Dítě a jeho psychika, Dítě a svět (environmentální výchova) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti se na jednotlivých snímcích seznamují s nádobami na tříděný odpad z domácností (papír, sklo, plast a drobný elektroodpad) Každý snímek je určen pro jeden druh odpadu k třídění a proto mají děti za úkol kliknout na každém snímku jen na obrázky daného druhu odpadu. Posun obrázku do dolní lišty je potvrzením správné volby. další vzdělávací nabídka: motivační příběh o Kocouřích bratřích, kteří pomáhali lesu vytřídit z něj odpadky pohozené od lidí Materiál je určen pro práci na dotykových zařízeních. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

18 Vysvětlivky zpět, opakovat posun vpřed, pokračovat konec
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

19 Prvky polytechnické výchovy
Uvědomit si dopady svého chování k životnímu prostředí. Elementární poznatky, jak mohou jednotlivci pomoci přírodě a životnímu prostředí. Umět samostatně nebo ve spolupráci s kamarády vyřešit jednoduchý problém. Rozvíjet kooperační schopnosti, zapojovat se do společných aktivit (příklad využitelnosti během projektu: Den Země). Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

20 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Vztah k životnímu prostředí"

Podobné prezentace


Reklamy Google