Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hrajeme si na fotografa

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hrajeme si na fotografa"— Transkript prezentace:

1 Hrajeme si na fotografa

2 Děti se seznámí s místem, kde budeme fotografofat - popis stromu (koruna, kmen, větev).

3 Vysvětlíme dětem, jak používat fotoaparát.

4 A už fotíme 

5 Jedna z fotografií.

6 Fotografie přesuneme do PC.

7 A vytiskneme na papír.

8 Děti si své fotografie barevně dotvoří.

9 Naše vydařené fotografie.

10 Prvky polytechnické výchovy
Integrovaný blok: Co se děje v přírodě. Vzdělávací oblast: Dítě a psychika. Téma: Hrajeme si na povolání. Konkretizované výstupy: Zobrazovat reálné objekty různými výtvarnými prostředky s použitím dalších pomůcek. Cíle: Zachycovat skutečnosti ze svého okolí a vyjadřovat se pomocí výtvarných činností, dovedností a technik. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Použité zdroje Fotografie z archivu autorky.

12 Metodický postup - Na základě popisků u obrázků se děti seznámí s postupem práce fotografa. - Po ukončení prezentace děti nakreslí strom a popisují jeho části. - Získané poznatky uplatňují posléze v praktických činnostech. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Materiály, pomůcky Dotyková obrazovka, připojená k PC
Fotoaparát, tiskárna, PC Pastelky KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Hrajeme si na fotografa"

Podobné prezentace


Reklamy Google