SNĚHULÁCI PRO AFRIKU ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MALEČOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
Advertisements

Školní družina ZŠ Na Smetance, Praha 2
Život je jako cesta vlakem…
Beseda s paní spisovatelkou
Technika,tak jak ji vidím já…
JÁ A MOJE ŽENA.
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
PROJEKT „VAŘÍME SE ŠKOLOU“. Smysl projektu: Děti si vyzkouší různé možnosti, jak lze prostřít stůl a na něj připravit různé druhy pokrmů. Uvědomí si,
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
Jarní prázdniny ve školní družině
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Překvapení ze Slovenska 1.A Bánovce nad Bebravou Slovensko 1.B Bruntál Česká republika.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Srdce z lásky darované.
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
WORLD AROUND US SVĚT KOLEM NÁS. Projekt: Christmas cards Cíl projektu: Každý žák vyrobí vánoční přání pro svého kamaráda v partnerské zemi. Žáci z Francie.
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
Adaptační kurz
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Řemesla 7.B Zpracování vlny mokrou cestou Třída 7.B se účastnila projektu ENO – Zpracování vlny mokrou cestou. Nejprve jsme si udělali kuličku.
Sněhuláci pro Afriku Děti dětem stavějí… 7. ZŠ a MŠ, příspěvková organizace, Brněnská 26, Plzeň.
Kam s ním? Stromovka Když jsme přišli do Stromovky, hned na prvním rohu byl koš, což je v pořádku. Šli jsme však po vedlejší, dlouhé cestě, která odpadkovými.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Přeji nádherný den Vám všem….
Vše co nebylo dosud známo o mužích! Vytvořila: Marcela Holečková.
Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře
Vzhůru do života. V září se všichni sejdeme a povídáme si, co bylo o prázdninách.Pak nás přivítají paní učitelky a sdělí nám, co pěkného nás čeká.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
eTwinningové odpoledne s rodinou ZŠ Hustopeče, Nádražní ul.
Všechny naše lumpárny První minuty Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!! Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!!
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
Jaké bylo naše 1.pololetí ? ZŠ Hudcova, t ř ída 6.B.
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Štěňátko puntík, co mělo puntík Autor:Katka Lacinová.
Velikonoční hry Pozvali jsme děti z MŠ na dopoledne plné zábavy a her.
Tereza Pecánková.
Perníková chaloupka aneb
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
9 let na základní škole:.
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
Vánoční besídka v 1. B.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Život je jen náhoda Vypracovaly: Ludmila Fialková Jana Prchlová Sandra Martinková.
Lucinka a Martínek Upozorňujeme, že následující záběry jsou dojemné. (dojemnější dnes už bude jenom diskotéka s hity Michala Davida) (a pak až dojde jídlo)
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
SLOVENSKO 2016.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
ŽELVA DANUŠKA ŽELVA STEPNÍ.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny
Honza v Turecku - Yalova
SLOVENSKO 2018.
K PŘIVÍTÁNÍ V DOSPĚLOSTI RYCHLOKURZ JAKO DÁREK
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Transkript prezentace:

SNĚHULÁCI PRO AFRIKU ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MALEČOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Začínáme Zdravíme všechny příznivce Sněhuláků. Naše škola se letos účastnila poprvé a jsme rádi, že jsme do toho šli. Přes všechna úskalí jsme si totiž nakonec užili spoustu legrace. V lednu jsme ve vestibulu školy nachystali lavici s informacemi, s prvními sněhuláky, s mapkou, s letáčkem a také plakátem na soutěž O nejoriginálnějšího nesněhového sněhuláka. Také jsme vyrobili krabičku, kam děti mohly vkládat nápady, jak a z čeho postavit sněhuláka, když nebude sníh. Měli jsme pocit, že je vše připraveno a můžeme začít.

První centrální termín  Ke konci ledna začal konečně padat sníh. Rozhodli jsme se tedy, že sněhuláky postavíme v den pololetního vysvědčení. Dokonce přišlo oznámení o prvním centrálním termínu, tak jsme se těšili, jak nám to hezky vyšlo.  Pak přišel den D a do školy přišla sotva polovina dětí. Zde je třeba říci, že v naší malotřídní škole to znamená počet dětí menší než 15. Těžko říct, jestli se dětem nechtělo stavět, nechtěly si vyzvednout vysvědčení, ale s nejvetší pravděpodobností za to mohla menší chřipková epidemie, která zrovna poslední týden v lednu prosvištěla naší školou.  Stavění sněhuláků jsme tedy odložili na neurčito...

Trénujeme  Další týden byl, alespoň co se týče počtu dětí, příznivější.  Sněhu bylo také dost, ale... Zkrátka a dobře to nedrželo pohromadě!! Jak děti ze všech stran nešťastně volaly.  Přesto se děti nevzdaly a zkoušely stavět, jak se dalo. Většinou hrabaly sníh na jednu hromadu a z ní pak zkoušely vytvářet různé tvary. Jedna skupinka vyráběla pavouka, další želvu, některé děti zkoušely i klasického sněhuláka a někteří žáci postavili sopku.  Nicméně, jak uvidíte sami, jejich výtvory jsou těžko rozpoznatelné...

Chystáme sníh

Obří želva Pavouk

Sopka

Druhý centrální termín  Druhý centrální termín se nám opět skoro hodil. Sněhu bylo dost a dost, pořád se z nebe sypal, navíc byl opravdu parádní, na stavbu jako stvořený.  Tentokrát však děti nebyly ve škole vůbec...  Ano, byly jarní prázdniny!  Patronka na naší škole začala být v tuto dobu velmi zoufalá a paranoidní, že se těch sněhuláků snad nezbaví...  Naštěstí se postupně plnila krabička na nápady, jak a z čeho postavit sněhuláky, když nebude sníh. Je prima mít záložní plán, shodli jsme se všichni, takže jsme se nevzdali a pokračovali dál...

Konečně tvoříme sněhuláky  Zde bych nejprve ráda poděkovala naší milé paní školnici. Sehnala totiž nějaké zbytky lepenky, respektive materiálu, který zbývá po výrobě samolepek. Je spíše bílý, ještě hezky lepí, tak jsme se rozhodli, že zkusíme vytvořit společné sněhuláky právě z tohoto materiálu. Nakonec to nebylo tak lehké, jak se původně zdálo, ale děti si s tím poradily velmi slušně.  Nakonec děti zvládly postavit tři sněhuláky - ženicha, nevěstu a oddávajícího. Nutno podotknout, že děti s tímto nápadem přišly samy.

Tvarujeme samolepenkové koule Samolepenkové koule klademe na sebe Po několika neúspěšných pokusech jsme zjistili, že samolepenkové koule přestávají být samolepenkové...

Výroba sněhulákovského nosu Závoj pro nevěstu Práce je náročná, je třeba si odpočinout

Poslední úpravy

Některé děti vyráběly i doma se svými rodiči... Vata, odličovací tampony, dřevo, polystyrenové koule - fantazii se meze nekladou :-)

Ženich v černém, nevěsta se závojem a oddávající mezi nimi a kolem nich jsou pak sněhuláci, které děti vyrobily doma se svými rodiči nebo nakreslily ve škole.

Závěr Děti, které se akce zúčastnily a podpořily tento projekt, dostaly od nás dárek v podobě malých sněhuláků, které pro ně vyrobila kamarádka jedné naší paní učitelky. Tímto jí moc děkujeme, jsou opravdu krásní a děti měly velkou radost. Co říci závěrem? Bylo to náročné, jsme rádi, že akci máme za sebou... Přesto se těšíme na další rok. Budeme starší a zkušenější a nebudeme se bát ani toho, když nebude sníh. Nápadů, jak stavět sněhuláky bez sněhu, je ještě celá řada. Do Gambie posíláme podzravy a přejeme mnoho štěstí, zdraví a především šťastnou cestu do školy! ZŠ a MŠ Malečov, p.o.

Žáci ze základní školy v Malečově a jejich sněhuláci.