Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Koncept úhrad v roce Výběr pojistného od roku 2012 Výběr pojistného za zaměstnance a osvč (2015  2016) + 7,4 mld. Kč Platba státu za státní pojištěnce.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Plán činnosti ministerstva zdravotnictví Praha,
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Politologie Základní pojmy. Politologie Společenská věda politická věda, věda o politice, teorie politiky, věda o moci. „Je to vědecká disciplína zabývající.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
ELEKTRONIZACE ZDRAVOTNICTVÍ a e-HEALTH RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Josef Středula, předseda ČMKOS
Členská schůze MAS Nepomuk,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Správa sociálního zabezpečení
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Hlavní město praha a integrace cizinců
31 Základní typy zdravotnických systémů
Ukazatele kvality Atributy kvality.
REZERVY ČESKÉHO TRHU PRÁCE A JEHO BUDOUCNOST
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Léčba důsledků vs. Prevence - ekonomický pohled aneb „víme, že nic nevíme“ Tomáš Doležal Institut pro zdravotní ekonomiku a technology assessment.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Správa sociálního zabezpečení
Přehled nejdůležitějších novinek
Finance TNH 2 (S-5) Pavel Seknička.
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
PŘIPOJIŠTĚNÍ DLOUHODOBÉ PÉČE
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
ministr práce a sociálních věcí
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Josef Bernard, Renata Mikešová
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění  Zdravotní péče je součástí širší, na určité míře společenské solidarity založené, sociální ochrany.  Aby bylo možné měřit efektivitu zdravotnictví musí být integrovány informace o nákladech na zdravotní péči a následné služby a dávky v dalších částech sociální ochrany, ve smyslu celkových společenských nákladů.  To je relevantní zejména tam, kde po zdravotní intervenci následuje poskytování dávek a služeb ze systému soc. ochrany (nemocenská, invalidní důchod, sociální služby a dlouhodobá péče). Proč je nezbytné propojení zdravotního a sociálního pojištění

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění Vzájemná podmíněnost zdravotního a sociálního systému

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění  Pro celkovou efektivitu zdravotnictví a sociální ochrany (společenských nákladů) je zásadní efektivita následné zdravotní péče a návrat do sociálně a ekonomicky produktivní role.  Následná péče je tedy zásadní pro humánní zdravotnictví a jeho sociální efektivitu.  Oddělení těchto systémů vede k neustálé snaze přesouvat náklady mezi resorty a sektory, nikoliv ve prospěch celkových nákladů a efektivity, ale ve prospěch jedné ze složek systému. Proč je nezbytné propojení zdravotního a sociálního pojištění

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění Význam následné péče pro celkovou efektivitu zdravotnictví a sociálního systému

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění Proč je nezbytné propojení zdravotního a sociálního pojištění  Pokud chybí efektivní následná péče a návrat do produktivní sociální role, je ohrožena efektivita zdravotnictví jako celku.  Význam dostupnosti a efektivity následné a akutní geriatrické péče narůstá v důsledku stárnutí populace.  Důležitý je model a paradigma, které není orientováno pouze na nemoc, ale na její dopady, disabilitu a funkční zdraví (využití ICF), indikátorem úspěšnosti a efektivity intervence je návrat do vlastního prostředí a produktivní role (resp. také míra, doba disability)  Důležité je zda zdravotní péče přispěje k návratu do vlastního prostředí a sníží riziko dlouhodobé péče (LTC)

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění Dopad jednotlivých složek zdravotní péče na sociální pojištění a ekonomickou aktivitu

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění Hodnocení kvality života koreluje s ekonomickým hodnocením poskytované péče při aplikaci metody health technology assessment v případě zohlednění výnosů a nákladů veřejných rozpočtů jako celku.

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění Studie proveditelnosti  Oddělení starobních a invalidních důchodů  Oddělení finanční dávky nemocenského pojištění od ostatních dávek ze zákona o nemocenském pojištění  Vztah úrazového pojištění odpovědnosti zaměstnavatele za úrazy zaměstnanců k pojištění zdravotnímu a nemocenskému a vznik úrazového pojištění  Posudková služba a revizní činnost zdravotního pojištění  Toky financí v případě přesunu výplaty z ČSSZ na zdravotní pojišťovny  Informační podpora procesů zdrav./nem./inv./úraz. pojištění

Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění Sociální a zdravotní péče  V současnosti existují dva oddělené systémy, ať pokud jde o registraci poskytovatelů, standardy kvality, způsob financování, řízení a kompetence úrovní veřejné správy a samosprávy, statistické monitorování...atd.  Dva resortní systémy statistiky (metodologie, definice, vliv nekoordinovaných legislativních změn).  od je třeba zajistit srovnatelné podmínky prostřednictvím: a)novely zákona o sociálních službách, b)nového zákona o zdravotních službách

Děkuji Vám za pozornost! Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění