PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přelidnění planety.
Advertisements

PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ OBŽIVA A MIGRACE
Organizace ochrany přírody v ČR
MIGRACE. SP: Práce s atlasem str a s učebnicí str Co je to migrace? 2. Jaké jsou příčiny migrace 3. Vysvětli pojem emigrant, imigrant.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
 v roce 2012 žije na Zemi přes 7 miliard obyvatel.
Socioekonomická a správní geografie Geografie obyvatelstva
Co se ti vybaví pod pojmem krajina?. Krajina o Krajina je to, co vidíme kolem sebe… o Krajina je část zemského povrchu, který se liší od svého okolí…
DEMOGRAFIE - RŮST POČTU OBYVATEL
LIDSKÁ POPULACE – RŮST, NATALITA, MORTALITA
Demografie je věda, která se zabývá:
Autor:Mgr. Jana Šlancarová Zpracováno: Ročník (obor)3., K/81 – Gymnázium K/41 - Gymnázium Tematická oblast Multikulturní výchova.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.60 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Populační problém Vypracovali:Adam Páv,Marek Nedvídek.
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Čurnová, Hojdarová, Poláková, Robenhauptová
HOSPODÁŘSKÉ PROBLÉMY SOUČASNÉHO SVĚTA
Studijní info.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Složky krajiny a životní prostředí
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
VY_32_INOVACE_ 20 Vymírání živočichů
EKUMENA území trvale obydlená a intenzivně využívaná člověkem.
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
Migrace obyvatelstva Migrace (stěhování) a) vnitrostátní
Společenské a hospodářské prostředí
VODA.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
ÚZEMNÍ POHYB OBYVATELSTVA
Darek Matwikow Jan Jelínek
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
SUCHO A DESERTIFIKACE. Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_247_Migrace obyvatelstva AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Obyvatelstvo světa – pohyb obyvatelstva
ÚZEMNÍ POHYB OBYVATELSTVA
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
Trh práce a politika zaměstnanosti
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
Migrace živočichů (s důrazem na faunu Libereckého kraje) Prezentace „ Film a Škola – O zvířatech a lidech očima obyvatel Libereckého kraje „ je podporován.
Jsme lidé jedné Země Migrace a lidská práva. Kdo jsou tito lidé?
MIGRACE.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
Dělení migrace = migrace či stěhování
Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271, Křižany Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Autor.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 8. Půda a produkce potravin Název sady: Základy ekologie pro střední.
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Mongolsko. Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním.
Přelidnění země Vypracovala: Natálie Nedvědová Obor: Technické lyceum
Ekonomika – základní pojmy.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA
Nejlidnatější světadíl
Lidstvo - problémy demografické problémy jako součást problému globálních 1) vyplývající 2) související.
doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc., DSc.
Ekonomika životního prostředí
Územní pohyb obyvatelstva
Vliv radiace na člověka
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Globální oteplování Vypracoval: Adam Čada
Migrační tendence v Moravskoslezském kraji
GLOBALIZACE.
Demografie je věda, která se zabývá:
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:

KAPACITA ZEMĚ Problematika přelidnění naší Země do sebe zahrnuje spoustu hledisek a spoustu úhlů pohledů V poměrně blízké budoucnosti by mohlo mít lidstvo značné obtíže s dostatkem potravin, jelikož budou překročeny zemědělské a hospodářské možnosti naší planety Země má zemědělskou kapacitu pro 9 miliard lidí

POTRAVINY V současné době činí celková rozloha úrodné půdy na Zemi zhruba 18 milionů km Pokud je tedy pro každého jedince potřeba 2000 m 2 úrodné plochy, vychází nám, že budou potravinové možnosti Země překročeny přibližně v roce 2037 Tento výpočet platí v případě, že i nadále bude roční přírůstek obyvatel stále stejný, což v praxi pravděpodobně nelze předpokláda

MIGRACE Lidská migrace – znamená pohyb lidí z jedné oblasti do druhé Ekonomická migrace Environmentální migrace Uprchlictví Migrace zvířat – pohyb zvířat z jedné oblasti do druhé Ptačí migrace – pravidelná sezonní cesta určitého ptačího druhu Migrace ryb – pravidelná cesta ryb za vytřením. Migrace rostlin – přemísťování rostlin na nová území

EKONOMICKÁ MIGRACE Člověk, který emigruje z jednoho regionu do druhého, protože dle jeho očekávání nejsou v jeho vlastní zemi životní podmínky či pracovní příležitosti dost dobré Ekonomičtí migranti, kteří pracují mimo své domovské státy, se nazývají migrační pracovníci

ENVIRONMENTÁLNÍ MIGRACE Přírodní zdroje, jako jsou pitná voda nebo půda, mohou zdát nevyčerpatelné, je v mnoha případech realita zcela opačná Dlouhodobá devastace či zásadní změna životního prostředí, případně přírodní katastrofa můžou zásadně zasáhnout do života obyvatel A právě takto vzniká proces environmentální migrace a problematika environmentálního uprchlictví

UPRCHLICTVÍ Uprchlík je člověk, který nedobrovolně opustil svoji rodnou zem nebo stát z důvodu politického pronásledování nebo kvůli válce Velké množství uprchlíků bývá sdružováno v uprchlických táborech. Problémem uprchlíků je také to, že se některé státy uzavírají žadatelům o azyl

DĚKUJI ZA POZORNOST

ZDROJE