Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje."— Transkript prezentace:

1 PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM

2

3 CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje se oslabováním tělesné stavby, větší náchylností k onemocněním a v extrémním případě k úmrtí jedince. Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje se oslabováním tělesné stavby, větší náchylností k onemocněním a v extrémním případě k úmrtí jedince.organismuspotravy tělesnéonemocněnímúmrtíorganismuspotravy tělesnéonemocněnímúmrtí Podvýživa je extrémním a dlouhodobým projevem organismu na hlad. Termín se využívá jak pro označení období strádání u zvířat, tak současně i pro lidi. Podvýživa je extrémním a dlouhodobým projevem organismu na hlad. Termín se využívá jak pro označení období strádání u zvířat, tak současně i pro lidi. hlad zvířatlidi hlad zvířatlidi Rozšíření podvýživy je často spojeno s přírodními katastrofami jako jsou sucho, hladomor, či neúroda, ale může se vyskytovat v každé situaci, kdy není v okolí dosažitelný zdroj potravy pro jedince jako se tomu stalo za II. světové války v koncentračních táborech. Rozšíření podvýživy je často spojeno s přírodními katastrofami jako jsou sucho, hladomor, či neúroda, ale může se vyskytovat v každé situaci, kdy není v okolí dosažitelný zdroj potravy pro jedince jako se tomu stalo za II. světové války v koncentračních táborech.suchohladomorII. světové válkykoncentračních táborechsuchohladomorII. světové válkykoncentračních táborech

4

5 CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM Podvýživa je celosvětovým problémem, který trápí převážně chudé země světa. Proti četnosti úmrtí se snaží bojovat světové organizace jako OSN, WHO atd. ale pro nedostatek finančních prostředků od vyspělých států a zkorumpovanosti místních úřadů v řadě oblastí neúspěšně. Podvýživa je celosvětovým problémem, který trápí převážně chudé země světa. Proti četnosti úmrtí se snaží bojovat světové organizace jako OSN, WHO atd. ale pro nedostatek finančních prostředků od vyspělých států a zkorumpovanosti místních úřadů v řadě oblastí neúspěšně.OSNWHOzkorumpovanostiúřadůOSNWHOzkorumpovanostiúřadů

6 NEJVĚTŠÍ ZABIJÁK JE PODVÝŽIVA 150 Kč zajistí terapeutickou výživu jednoho podvyživeného dítěte na celý měsíc. Přesto každý den umírá hladem 15 000 dětí. To je mnohem více, než kolik zabijí války a přírodní katastrofy. 150 Kč zajistí terapeutickou výživu jednoho podvyživeného dítěte na celý měsíc. Přesto každý den umírá hladem 15 000 dětí. To je mnohem více, než kolik zabijí války a přírodní katastrofy. Protože je podvýživa povětšinou skryta před zrakem světa, považuje se za „neviditelnou humanitární katastrofu. „Každý rok umírá v rozvojových zemích přibližně 11 milionů dětí mladších 5 let zbytečně – a podvýživa je příčinou úmrtí celé poloviny z nich.“ Ty děti, které tento věk přežijí, zůstávají poznamenány celoživotně. Mají snížený intelekt, vzrůst a oslabenou imunitu. Protože je podvýživa povětšinou skryta před zrakem světa, považuje se za „neviditelnou humanitární katastrofu. „Každý rok umírá v rozvojových zemích přibližně 11 milionů dětí mladších 5 let zbytečně – a podvýživa je příčinou úmrtí celé poloviny z nich.“ Ty děti, které tento věk přežijí, zůstávají poznamenány celoživotně. Mají snížený intelekt, vzrůst a oslabenou imunitu.

7


Stáhnout ppt "PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google