Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L"— Transkript prezentace:

1 SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Předmět: Biologie Školní rok: 2017/18 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar, MBA Datum vypracování:

2 Smrt(exitus)  Smrt je tedy stav organismu po ukončení života úplná a trvalá ztráta vědomí Umírání-je jedna z fází života oragnismu.Na jehož konci je smrt. Jako symbol smrti se používá lebka. Smrt má káždý živý organismus,smrt nejde ve většine případú dopředu určit. Pruměrná délka života u člověka se stále prodlužuje z důvodu lepši hygieny.

3 Rozdělení smrti podle příčin
Podlehnutí nemoci Smrt Stářím (přirozená smrt) Smrt způsobená vlastní vinou (sebevražda) Smrt v důsledku podmínek neslučitelných se životem (smrt hladem,žízní,podchlazením atd) Zabití (smrt způsobená jiným člověkem) Smrt způsobená Zvířetem (predátor,rostlina)

4 Stárnutí Stárnutí je poměrně běžnou příčinou smrti u člověka, ačkoliv u ostatních druhů je tento důvod spíše v menšině. Tento proces se definuje jako proces kdy se zvyšuje riziko smrti Z pohledu člověka stárnutí začíná po konci puberty. Význam smrti je z biologického hlediska je hlavní funkcí smrti odstranění opotřebovaných organismů a uvolnění životního prostoru nastupující generaci.

5 Posmrtný život Posmrtný život vnímá každý člověk jinak.
Řada náboženských systémů předpokládá existenci nehmotné nesmrtelné duše, která přetrvá smrt a žije dál. Někdo něvěří v nic Proč se lidé bojí smrti - neví co s němi bude po smrti

6 Bral jsem vědomosti ze stránek:


Stáhnout ppt "SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L"

Podobné prezentace


Reklamy Google