Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území ORP Moravský Krumlov a ORP Znojmo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Nástroje územního plánování
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Právo životního prostředí I.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje výjezdní výrobní výbor obce.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro obce správního území ORP Veselí nad Moravou Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro obce správního území ORP Židlochovice Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 1. část Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území ORP Bučovice, ORP Kuřim, ORP.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území ORP Břeclav, ORP Hodonín, ORP.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele ( dotazy )
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Lhůta pro pořízení územní studie
Pořizovatelská praxe stanoviska dotčených orgánů
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Územně analytické podklady
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území ORP Moravský Krumlov a ORP Znojmo Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

Struktura / členění ZÚR JMK V kapitolách ZÚR JMK jsou obsaženy: - záměry zpřesněné z PÚR ČR záměry nadmístního významu sledované krajem Popis záměru je strukturován: - popis o jaký záměr se jedná - územní vymezení (identifikace ORP a obcí dotčených záměrem) - požadavky na uspořádání a využití území, kritéria a podmínky pro rozhodování o změnách (vlastní „zásady“) - úkoly pro územní plánování Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

Stavební zákon stanovuje základní zásady: § 43 odst. 3: …územní plány v souvislostech a podrobnostech území obce zpřesňují a rozvíjí cíle a úkoly územního plánování v souladu se ZÚR…. § 54 odst. 5: „Obec je povinna uvést do souladu ÚP s ÚPD následně vydanou krajem….“ Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK 12.ledna 2012

Existuje-li ÚPD obce: koridor je v podrobnější ÚPD obsažen (i schválené před vydáním ZÚR JMK) a není se ZÚR JMK v rozporu – rozhodovat podle této ÚPD obce koridor je v podrobnější ÚPD obsažen (i schválené před vydáním ZÚR JMK) a je se ZÚR JMK v rozporu – rozhodovat podle ZÚR JMK Neexistuje-li ÚPD obce: pokud není koridor zpřesněn v podrobnější ÚPD - rozhodovat podle ZÚR JMK Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK 12.ledna 2012

§ 54 odst. 2 SZ: Zastupitelstvo obce vydá ÚP po ověření, že není v rozporu s PÚR a ZÚR pokud by zastupitelstvo vydalo ÚP v rozporu se ZÚR, je vydán v rozporu s právními předpisy (se SZ) důvod ke zrušení takto vydaného ÚP § 52 odst. 4 SZ: ( veřejné projednání návrhu ÚP ) Ke stanoviskům, námitkám a připomínkám ve věcech, o kterých bylo rozhodnuto při vydání ZÚR, se nepřihlíží ustanovení využívat při rozhodnutí o obdobných námitkách, jaké byly podány při veřejném projednání ZÚR JMK (viz OOP ZÚR JMK), nebo při vypořádání uplatněných připomínek Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK 12.ledna 2012

Zapracování záměrů ze ZÚR JMK do projednávaného návrhu ÚP Návrh ÚP musí být v souladu se Zadáním ÚP je-li Koncept - musí být Návrh ÚP v souladu s Pokyny pro zpracování návrhu schválené Zadání / Pokyny pro zpracování návrhu musí „umožňovat“ zapracování záměrů plynoucích ze ZÚR JMK do návrhu ÚP, jinak je nutno je přepracovat, znovu projednat a schválit návrh ÚP, který se předkládá zastupitelstvo obce pro ověření a vydání, musí být v souladu se ZÚR, jinak je ÚP vydán v rozporu s právními předpisy (se SZ) viz předchozí snímek Teprve poté může pořizovatel může rozhodnout o dalším postupu při pořizování, tj. zda je nutno přepracovat Zadání / Pokyny.., vzhledem k podstatné úpravě řešení provést opakované projednání návrhu nebo lze pokračovat v procesu pořizování Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012 Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK

OS9 OB3 OS10 OS11 Rozvojové oblasti a osy dle PÚR ČR JMK Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

Rozvojové oblasti a osy dle PÚR ČR JMK ZÚR JMK zpřesňují vymezení rozvojových oblastí a os vymezených v PÚR ČR 2008: OB3 – v území ORP Brno, Blansko, Kuřim, Pohořelice, Rosice, Šlapanice, Slavkov u Brna, Tišnov, Vyškov, Židlochovice OS9 – v území ORP Blansko, Boskovice OS10 – v území ORP Břeclav, Hustopeče, Pohořelice, Vyškov OS11 – v území ORP Břeclav, Hodonín, Kyjov, Veselí nad Moravou Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

N-OS1 N-OS2 N-OS3 N-OS4 Rozvojové oblasti a osy a území Brněnské aglomerace vymezené ZÚR JMK území Brněnské aglomerace Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

ZÚR JMK nevymezují žádné rozvojové oblasti nadmístního významu. ZÚR JMK stanovují rozvojové osy nadmístního významu: N-OS1 Znojemská – ORP Znojmo N-OS2 Pohořelická – ORP M. Krumlov, Pohořelice, Znojmo N-OS3 Vídeňská – ORP Mikulov, Pohořelice N-OS4 Kyjovská – ORP Slavkov u Brna, Bučovice, Kyjov, Hodonín ZÚR JMK stanovují území Brněnské aglomerace podle ÚS aglomeračních vazeb města Brna a jeho okolí z roku 2010 (území ORP Blansko, Brno, Ivančice, Kuřim, Pohořelice, Rosice, Šlapanice, Slavkov u Brna, Tišnov, Židlochovice) Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Rozvojové oblasti a osy vymezené ZÚR JMK 12.ledna 2012

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Specifické oblasti vymezené ZÚR JMK N-SOB1 N-SOB2 N-SOB3 N-SOB4 N-SOB5 N-SOB6 12.ledna 2012

Specifické oblasti vymezené ZÚR JMK ZÚR JMK stanovují specifické oblasti nadmístního významu: N-SOB1 Vranovsko – ORP Znojmo N-SOB2 Jevišovicko – ORP Moravský Krumlov, Znojmo N-SOB3 Střední Podyjí – ORP Mikulov, Znojmo N-SOB4 Hovoransko – ORP Hodonín, Kyjov N-SOB5 Horňácko – ORP Veselí nad Moravou N-SOB6 Olešnicko – ORP Boskovice Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

Aplikace rozvojových a specifických oblastí, rozvojových os a území Brněnské aglomerace Při územně plánovací činnosti: - neopomenout soulad ÚP se ZÚR JMK v odůvodnění textové části - může ovlivnit rozsah navrženého rozvoje sídla - může ovlivnit získání finanční podpory z veřejných rozpočtů (dotace) Při rozhodování v území: - lze využít při odůvodňování rozhodnutí Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Dopravní infrastruktury Technické infrastruktury Výroby Ú SES Územních rezerv ZÚR JMK vymezují plochy a koridory: 12.ledna 2012

Koridory dopravní infrastruktury SILNICE, ŽELEZNICE D27 – silnice I/53 D7 – silnice I/38 D57 – terminál žst.

DI – silniční doprava Vybrané záměry a problémy v území Koridor D27 – silnice I/53 Znojmo – Pohořelice, homogenizace, šířka koridoru v úseku Znojmo – Miroslav 150 m, v úseku Miroslav – Pohořelice 300 m, vesměs zapracováno do územních plánů Koridor D7 – koridor kapacitní silnice S8 Havlíčkův Brod – Jihlava – Znojmo – Hatě – hranice ČR/Rakousko, šířka koridoru v úseku hranice krajů Vysočina/JMK – Znojmo sever 300 m, Znojmo (křížení s III/4121) – Znojmo (MÚK I/38 x I/53) – 200 m, Znojmo (MÚK I/38 x I/53 – Hatě (hranice ČR/Rakousko) 300 m Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu DI – cyklistická doprava Vzhledem k měřítku ZÚR JMK (1: ) cyklostezky nejsou v grafické části zobrazeny, nutno využívat rezortní podklady (zejména krajský Program rozvoje sítě cyklistických komunikací…) DI – železniční doprava Vybrané záměry a problémy v území D57 Miroslav, terminál žst. D57 – kružnice o poloměru 150 m 12.ledna 2012

Aplikace ploch a koridorů DI Při územně plánovací činnosti: - neopomenout soulad ÚP se ZÚR v textové i grafické části - při pořizování ÚP (změn ÚP) zpřesňovat šířky a vedení koridorů ve spoluprácí se správci infrastruktury, dohodnout s příslušnými DO - při zpřesňování šířky a vedení koridorů vycházet zejména z ÚPP (ÚAP a ÚS vložené do evidence územně plánovací činnosti) - při zpřesňování koridorů dbát na koordinaci s vymezením koridorů v navazujících územích (širší vztahy) Při rozhodování v území: - pokud je koridor zpřesněn v ÚPD (i schválené před vydáním ZÚR, není-li se ZÚR v rozporu), rozhodovat podle této ÚPD - pokud není koridor zpřesněn již v podrobnější ÚPD, respektovat šířku koridoru vymezenou v ZÚR Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

TE2 – Slavětice – Sokolnice Koridory technické infrastruktury ELEKTROENERGETIKA

Koridor TE2 – (Slavětice) – hranice kraje – Sokolnice, šířka koridoru 400 m, prochází i přes zastavěná území a zastavitelné plochy, do zpřesnění v územních plánech respektovat Doporučení k TE2: pořídit co nejrychleji změny územních plánů, po konzultaci s DO/správci infrastruktury koridor upřesnit (zúžit) Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu TI – elektroenergetika Vybrané záměry a problémy v území (400 kV) 12.ledna 2012

Koridory technické infrastruktury PLYNÁRENSTVÍ, DÁLKOVODY TE42 – horkovod z JED

Koridor TE42 – horkovod z elektrárny Dukovany – hranice kraje – Brno, šířka koridoru 400 m, do zpřesnění v územních plánech respektovat Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu TI – plynárenství, dálkovody Vybrané záměry a problémy v území 12.ledna 2012

Koridory technické infrastruktury VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ TV12 SV TV13 SV TV27 KS TV24 KS TV23 KS TV26 KS

Vodovody a kanalizace TV12 SV Běhařovice, Křepice, Tavíkovice, Újezd TV13 SV Vranov n.D., Podhradí n.D., Stálky, Šafov, Starý Petřín, Podmyče, Lančov TV23 KS Miroslav, Suchohrdly, Damnice, Dolenice, Jiřice u Miroslavi, Trnové Pole TV24 KS Loděnice, Jezeřany-Maršovice TV26 KS Znojmo, Olbramkostel, Žerůtky, Kravsko, Plenkovice TV27 KS Gr. Mýto, Hostim, Prokopov, Blanné, Ctidružice, Pavlice Šířka koridorů SV a KS je 400 m Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu TI – vodní hospodářství Vybrané záměry a problémy v území 12.ledna 2012

Aplikace ploch a koridorů TI Při územně plánovací činnosti: - neopomenout soulad ÚP se ZÚR v textové i grafické části - při pořizování ÚP (změn ÚP) zpřesňovat šířky a vedení koridorů ve spoluprácí se správci infrastruktury, dohodnout s příslušnými DO - při zpřesňování šířky a vedení koridorů vycházet zejména z ÚPP (ÚAP), neopomíjet rezortní podklady (např. ÚEK, Plán rozvoje VaK) - při zpřesňování koridorů dbát na koordinaci s vymezením koridorů v navazujících územích (širší vztahy) Při rozhodování v území: - pokud je koridor zpřesněn v ÚPD (i schválené před vydáním ZÚR, není-li se ZÚR v rozporu), rozhodovat podle této ÚPD - pokud není koridor zpřesněn již v podrobnější ÚPD, respektovat šířku koridoru vymezenou v ZÚR Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

ZÚR JMK vymezují plochy a koridory nadregionálního a regionálního ÚSES 12.ledna 2012 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu

Aplikace ploch a koridorů ÚSES Při územně plánovací činnosti: V ÚPD zpřesňovat vymezení skladebných částí (biocenter, biokoridorů) nadregionálního a regionálního ÚSES při dodržování principů projektování ÚSES a dle pravidel stanovených v ZÚR JMK (zejména v úkolech územního plánování) Při rozhodování v území: - pokud je ÚSES zpřesněn v ÚPD (i schválené před vydáním ZÚR JMK, není-li se ZÚR JMK v rozporu), rozhodovat podle této ÚPD - pokud není ÚSES zpřesněn v podrobnější ÚPD, respektovat plochy a koridory ÚSES vymezené v ZÚR JMK, zejména chránit před změnou ve využití území, která by znamenala snížení stupně ekologické stability Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 12.ledna 2012

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Územní studie dle ZÚR JMK ZÚR JMK stanovují potřebu zpracování územních studií na území kraje 12.ledna 2012

ZÚR JMK ukládají ve vybraných plochách a koridorech prověření změn jejich využití územní studií = ukládají zpracovat 8 územních studií : 1 – ÚS vymezení cílových charakteristik krajiny 2 – ÚS rozvoje rekreace v širším prostoru Baťova kanálu 3 – ÚS vymezení sídelní struktury JMK 4 – ÚS prověření železniční tratě Brno - Česká Třebová 5 – ÚS propojení silnic R52 a I/53 s D2 6 – ÚS silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna 7 – ÚS rozvoje lázeňství Pasohlávky 8 – ÚS silnice II/380 Sokolnice – Čejč Řešená území jsou vymezena na celá dotčená katastrální území. Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Územní studie dle ZÚR JMK 12.ledna 2012

ÚS vymezení cílových charakteristik krajiny JMK je zpracována a zaevidována (územně plánovací podklad) ÚS vymezení sídelní struktury JMK je zpracovávána, I.etapa v roce 2011, dokončení v roce 2012 (řeší kategorizaci sídelní struktury kraje, charakterizuje funkční regiony a vymezí kooperační vazby mezi sídly) ÚS silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna, ÚS silnice II/380 Sokolnice – Čejč, ÚS Křenovické spojky proběhla výběrová řízení, výběr zhotovitelů schválila RJMK v prosinci 2011, budou zpracovávány a dokončeny v roce 2012 ÚS přeložky silnice I/50 Brankovice – Kožušice bude řešena v roce 2012 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Územní studie dle ZÚR JMK 12.ledna 2012

Při územně plánovací činnosti: - pořízená a zaevidovaná ÚS bude sloužit jako podklad pro aktualizaci ZÚR JMK, z této aktualizace vyplynou případné požadavky pro ÚPD (či jejich změny) dotčených obcí Při rozhodování v území: - teprve pořízená a zaevidovaná ÚS je územně plánovacím podkladem Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Aplikace požadavků na prověření území ÚS 12.ledna 2012

Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu Děkujeme za pozornost Ing. arch. Ji ř í Klva ň a, stanoviska k ÚPD obcí Ing. arch. Zuzana Ludvíková, stanoviska k ÚPD obcí Ing. Stanislav Lunga, stanoviska k ÚPD obcí 12.ledna 2012