Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z mletého masa Téma: Mletá masa 1. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s jednotlivými částmi masa vhodného k přípravě mletých mas. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
Mletím dochází: - k narušení konzistence - zvětšení povrchu - lehčí stravitelnosti - lepší soudržnosti
Bílkoviny se stávají lepkavějšími Dobře vážou přísady – housku, strouhanku, vejce …
Používáme maso jatečného dobytka zvěřiny ryb vždy méně hodnotnější
Především přední maso – levnější hrudí krk bok žebra plec
bůček ořez
LITERATURA: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN Obrázky: Galerie Office,