Vytápění Světlé plynové infrazářiče. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0608 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytápění Armatury měřící
Advertisements

Vytápění Regulace ve vytápění
Vytápění Armatury uzavírací
Vytápění Základní části teplovodního vytápění
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Montáž otopných těles Střední odborná škola Otrokovice
Uzavřený systém Střední odborná škola Otrokovice
Komíny Střední odborná škola Otrokovice
Vytápění Kotle na tuhá paliva. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vytápění Kompaktní plynové infrazářiče. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Termoregulační hlavice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vytápění Materiály potrubí ve vytápění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Technické prostředky v požární ochraně
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Hydraulické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Ostatní zařízení otopné soustavy. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Atmosférický tlak. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Vytápění Otopné soustavy parní. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Parametry požáru I. část Požár a jeho rozvoj. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Ústřední vytápění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Elektrická topidla. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Zdroje tepla-kotle. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Teplovodní otopné soustavy s nuceným oběhem.
Vytápění Kotle pro zplynování dřeva. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ročník: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací obor: Strojnictví Téma: Spalovací.
Vytápění Základní části parního vytápění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 AnotacePoužití.
Vytápění Otopné soustavy teplovzdušné. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Větrání. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Technické prostředky v požární ochraně Motorové řetězové a rozbrušovací pily v požární ochraně.
Vytápění Teplota. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Vytápění Vzduchotechnická zařízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Pneumatické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Tepelná pohoda. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Zdroje páry. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Vytápění Parní otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Technické prostředky v požární ochraně Sací koš. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vytápění Klimatizace. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Vytápění Plynové kotle
Vytápění Paliva.
Vytápění Plynové kotelny
Vytápění Otopné soustavy teplovodní, horkovodní
Vytápění Rozvody dálkového vytápění
Technické prostředky v požární ochraně
Technické prostředky v požární ochraně
Druhy topidel VY_32_INOVACE_18_354
Vytápění Tmavé plynové infrazářiče
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Elektromagnetické vlnění
Vytápění Dálkové vytápění
Vytápění Dálkové vytápění
Zařízení umýváren nádobí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na pečení a smažení
ELEKTROTECHNIKA Intenzita elektrického pole
Vytápění Teplovzdušné vytápění
Vytápění Připojení na dálkové vytápění
Vytápění Spalinové klapky
Technické prostředky v požární ochraně
Vytápění Teplo.
Technické prostředky v požární ochraně
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Hořáky VY_32_INOVACE_17_325 Projekt.
ELEKTROTECHNIKA Řazení kondenzátorů – sériové řazení
Technické prostředky v požární ochraně
Vytápění Rozvody potrubí
Technické prostředky v požární ochraně
zpracovaný v rámci projektu
Vytápění Regulace ve vytápění
Vytápění Základní části teplovodního vytápění
Transkript prezentace:

Vytápění Světlé plynové infrazářiče

Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 09_03_32_INOVACE_09

Světlé plynové infrazářiče Předmět: Vytápění Ročník: III. Jméno autora: Ing.Dagmar Poledňáková Škola: SPŠ Hranice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Dagmar Poledňáková. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Anotace : Prezentace objasňuje princip vytápění světlými plynovými infrazářiči. Slouží jako výukový materiál. Klíčová slova: plynový infrazářič, bezplamenné hoření

Světlé plynové infrazářiče Světlé infrazářiče předávají teplo pomocí keramické desky. Mají menší výkon, rozměry, hmotnost, spotřebu plynu a výšku montáže. Říká se jim vysokoteplotní nebo keramické. Uplatňují se při vytápění celých prostorů hal nebo jen pro zónové vytápění jednotlivých částí objektu. Nacházíme je ve společenských sálech, kostelích a restauračních zahrádkách. Z hlediska požárního se považují za plynové spotřebiče otevřené. Spotřebiče jsou zařazeny do kategorie A.

Světlé plynové infrazářiče

Plyn je vháněn přes dvojitý elektromagnetický ventil do trysky. Z trysky proudí spolu se spalovacím vzduchem zvýšenou rychlostí do injektoru. Směs proudí přes směšovací komoru ke keramické desce. V desce je velké množství kapilárních otvorů. Na vnějším povrchu desky dochází k hoření, které je bezplamenné. Plameny mají velmi malou délku, že je téměř není vidět. Teplota povrchu keramické desky se pohybuje okolo C.

Světlé plynové infrazářiče Světlé infrazářiče vykazuje nejmenší množství oxidu dusíku, uhlíku a síry. Vysálaná tepelná energie ve formě elektromagnetického vlnění je směrována do vytápěného prostoru reflektorem, který z horní části infrazářič uzavírá. Světlé infrazářiče mají menší výkon než tmavé a kompaktní. Nejmenší mají výkon 7kW, největší až 50kW. Připojovací světlost plynu je 1/2“.

Světlé plynové infrazářiče Hlavní části světlých zářičů  směšovací hořáková komora s injektorem – do výkonu 20kW stačí jedna směšovací komora, pro větší výkony mají infrazářiče komory dvě  keramická deska – připevňuje se ke směšovací komoře a musí být perfektně utěsněna. Pod desku se umisťuje jemná síťka ze speciální chromniklové oceli pro lepší rozložení plamene a teploty.  reflektor- z nerezového plechu nebo hliníku. Jeho povrch je leštěný s vysokou odrazivostí kvůli zmenšení ztrát tepla.  řídící jednotka – sestává se ze dvou plynových ventilů hořákové řídící automatiky, zapalovací ionizační elektrody, napojení na plynové potrubí připojení na elektrické napětí.

Světlé plynové infrazářiče Odtah spalin světlých zářičů Pro světlé infrazářiče –plynové spotřebiče kategorie A – platí několik zásad pro správný odtah spalin a přívod spalovacího vzduchu. Vyplývají z platných předpisů a doporučení. Výměna vzduchu musí být nejméně 30m 3 na kW výkonu infrazářiče každou hodinu. Při provozu infrazářiče o výkonu 20kW musí být v prostoru každou hodinu vyměněno 600m 3 vzduchu. Objem haly, která je vytápěna světlými infrazářiči, musí být minimálně 1 000m 3. Minimální sklon zářiče je 12 stupňů, největší úhel naklopení je 45 stupňů.

Světlé plynové infrazářiče

Použité informační zdroje: Dufka, J.: Vytápění pro 3.ročník učebního oboru instalatér. Praha: Sobotáles, ISBN: svetlych-infrazaricu