Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vytápění Připojení na dálkové vytápění

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vytápění Připojení na dálkové vytápění"— Transkript prezentace:

1 Vytápění Připojení na dálkové vytápění

2 Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu: 09_03_32_INOVACE_16

3 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Připojení na dálkového vytápění Předmět: Vytápění Ročník: III. Jméno autora: Ing.Dagmar Poledňáková Škola: SPŠ Hranice Anotace : Prezentace představuje připojení spotřebitelské sítě na dálkové vytápění. Slouží jako výukový materiál. Klíčová slova: potrubí, tepelné sítě, tlak, výměník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Dagmar Poledňáková. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Připojení na dálkové vytápění
Mezi otopnou soustavou jednotlivých objektů a primární sítí musí být umístěna předávací stanice. Úkolem předávací stanice je upravit tlakové parametry (na maximální tlak 0,6 MPa) a teplotní parametry dle potřeb napojených objektů. Způsobů zapojení předávacích stanic do soustavy SZT je více, ale mezi základní patří následující dva: tlakově nezávislé, tlakové závislé.

5 Připojení na dálkové vytápění
Tlakově závislé úpravny parametrů Propojení tepelné sítě dálkového vytápění a spotřebitelské soustavy tepla je přímé. Tlakové změny z primárního okruhu se přenášejí do vytápěcího okruhu. Připojení může být beze změny parametrů teplonosné látky nebo s jejich změnou. Změny se provádějí u parních sítí snížením tlaku páry a u vodních sítí snížením teploty vody.

6 Připojení na dálkové vytápění
Tlakově závislé úpravny parametrů

7 Připojení na dálkové vytápění
Tlakově nezávislé úpravny parametrů Spotřebitelský okruh je od tepelného oddělen výměníkem tepla.

8 Připojení na dálkové vytápění
Domovní připojení na tepelnou síť

9 Připojení na dálkové vytápění
Na rozvody dálkového vytápění se připojují výrobní podniky, malé provozovny, obchody, školy, budovy občanského vybavení, úřady nebo také malé rodinné domky pro 1 nebo 2 rodiny. Investiční náklady připojení jsou menší než vybudování kotelny, stavby komína a další nezbytné práce spojené se zřízením vytápění.

10 Použité informační zdroje:
Dufka, J.: Vytápění pro 3.ročník učebního oboru instalatér. Praha: Sobotáles, ISBN:


Stáhnout ppt "Vytápění Připojení na dálkové vytápění"

Podobné prezentace


Reklamy Google