Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy správních činností
Advertisements

Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Sociální správa - prosinec
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Základní registry veřejné správy
Zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů Zveřejněno ve Sbírce zákonů ČR, částka 99/2000.
STÁTNÍ SPRÁVA A SAMOSPRÁVA
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Realizační tým ICZ duben 2005
Kontrola veřejné správy I.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Územní samospráva Obce
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Principy dobré správní praxe v činnosti.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Problematika exekucí ve veřejnoprávních smlouvách Ing. Michal Obrusník.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kvalita v sociálních službách jako proces
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Provoz a ekonomika vodovodů a kanalizací malých měst a obcí
Inspekční a prosazovací přístup
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Seminář MZe pro vodoprávní úřady Skalský Dvůr, 19. –
Kontrola. Kontrola Kontrola Kontrola je proces sledování reality, zjišťování, zda se vyvíjí žádoucím směrem, rozbor příčin případných odchylek a přijetí.
o vodovodech a kanalizacích
Liberecký inspektorát ČŠI
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Ing. Radek Hospodka MZe, Odbor dozoru a regulace vodárenství
Miroslav Frýdek 13. prosince 2016
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Stavební právo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
SEMINÁŘ k zákonu č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů. 7. února.
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Seminář Vodovody a kanalizace – dotace a provozování.
Transkript prezentace:

Působnost odboru dozoru a regulace vodárenství - oddělení stížností, kontroly a regulace v rámci dozoru MZe v oblasti VaK Seminář MZe pro vodoprávní úřady Žďár nad Sázavou, říjen 2015 Těšnov 65 / Praha 1

Oddělení stížností, kontroly a regulace Opírá se o kompetence podle zák. č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu § 25 písm. d)- ústřední orgán veřejné správy v oblasti VaK § 29 odst. 2- regulace oboru VaK, - ochrana spotřebitelů, - dohled nad zpracováním a plněním plánů financování obnovy VaK, - poskytování objektivních informací z oboru VaK veřejnosti, - a další … § 37 odst. 3vrchní dozor : - nad prováděním ZVK orgány veřejné správy - nad dodržováním rozhodnutí veřejné správy

Provádění kontrol vlastníků a provozovatelů VaK Vyřizování stížností v oblasti VaK Zvýšení dohledu nad předáváním informací vyžadovaných zákonem od vlastníků a provozovatelů infrastruktury VaK Koordinační role vůči ostatním subjektům regulace VaK Připomínkové místo pro ostatní regulátory Hlavní úkoly oddělení

Kontrolní činnost oddělení procesně se plně řídí zák. č. 255/2012 Sb., o kontrole kompetenčně je založena zákonem. č. 274/2001 Sb. (ZVK) věcně vychází ze ZVK a jeho prováděcích předpisů nenahrazuje nic z činností zajišťovaných VH orgány na úseku VaK ani nijak nezasahuje do kompetencí VH orgánů (ani KÚ, ani ORP) z hlediska cílů regulace není cenovou kontrolou (ta přísluší SFÚ a MZe poskytuje podle § 29 odst. 4 písm. e) ZVK cenovým kontrolním orgánům odbornou spolupráci)

Kontroly z hlediska cílů a rozsahu –cílenézjištění příčin odchylek od „standardních hodnot“ sledovaných parametrů –monitorovacízjištění / ověření skutečností u více subjektů –komplexníza účasti i dalších kontrolních orgánů –preventivnícílový stav, obecné uplatnění principu vrchního dozoru v oblasti VaK Zaměření kontrol:plnění povinností vlastníků / provozovatelů VaK, předmětů regulace VaK s ohledem na ochranu spotřebitelů Zdroje informací:povolení k provozování, VÚME, VÚPE, PRVKÚK, IS (voda), weby společností, výročnízprávy, závěry Výboru pro koordinaci a regulaci vodárenství, „stížnosti“ a další…

Spolupráce Koordinace plánování kontrol Vzájemná informovanost (kontrolní činnost, řešení podnětů) Spolupráce při kontrolách (odůvodněnost) Zajištění nápravy (nutnost spolupráce s ohledem na kompetence a další omezující faktory – nelze pominout) Připomínkové místo pro ostatní regulátory Vzájemná spolupráce a důvěra (společný cíl)

Závěr Problematika VaK na MZe: Odbor dozoru a regulace vodárenství otázky regulace, kontroly, stížnosti, analýzy Odbor vodovodů a kanalizací metodické vedení, technické záležitosti oboru, dotační politika ********************* Vaše dotazy, připomínky, náměty ? ……..

Děkuji za pozornost RNDr. Pavel Skřivan Odbor dozoru a regulace vodárenství Oddělení stížností, kontroly a regulace tel.: