https://interlink-static.tsbohemia.cz/brother-ql- 1060n-sitova-tiskarna-samolepicich-stitku-usb- lan_ien140766.jpg =tbn:ANd9GcTHN8EGTqyMig.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Advertisements

Počítačová grafika.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
4.2 tiskárny připojení  paralelní port  USB.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ / ČERPADLA Autor: Vojtěch Rozsíval.
Vodní elektrárna Voda přitékající přívodním kanálem roztáčí turbínu, která je na společné hřídeli s generátorem elektrické energie. Dohromady tvoří tzv.
Periferie počítače Tiskárny Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: David Holubec NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_INF Vzdělávací oblast: informatika Ročník: 9. Číslo projektu:
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jehličková tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/15 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PAPÍRY Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Předmět: Informatika Ročník: VII. Tématický celek: Hardware Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol šablona III/2 Inovace a zkvalitnění.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
VY_52_INOVACE_05_03_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_11_F9_Hanak AUTOR: Ing. Roman Hanák TÉMA: Elektromagnetické zařízení Základní škola Libina,
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceDrážkový.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Mgr. Petra Toboříková. 1. Vstupní zařízení 2. Výstupní zařízení.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
HARDWARE VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ.
Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Tistarna ingoustová a laserová
Tiskárny Urbanová Nicola 1.A.
Tiskárny Šárka Prokopová 6.B
12. Kombinace květinového vzoru s arabeskou
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Vstupní a výstupní zařízení - opakování
Počítačová grafika.
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
POPR Počítačová podpora řízení
LED TISKÁRNY, PLOTTER, MODEM A POČÍTAČOVÉ REPRODUKTORY
Výstupní zařízení – druhy tiskáren
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_19_20 Tiskárny   Jaké druhy tiskáren známe? 2. Jaké jsou základní barvy, které kupujeme do inkoustové tiskárny?
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Grafické programy - opakování
Práce s PC P1.B Vránek Michal.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ. 1
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Výkon, příkon VY_32_INOVACE_59_Vykon_elektrickeho_proudu
Stroje a zařízení - spoje
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
INFORMATIKA – vstupní a výstupní zařízení
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení. Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení.
Přídavná zařízení.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tiskárny Jehličková a Inkoustová
Periferie zařízení počítače
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
VY_52_INOVACE_I–03–03 Název a adresa školy:
Tepelné motory Motory s vnějším spalováním parní stroj parní turbína
Dřevořezba v odborném výcviku (pro ročník uměleckých oborů)
VLASTNOSTI KAPALIN
Neživá příroda - vzduch
Geometrie řízení a uložení kol.
Transkript prezentace:

1060n-sitova-tiskarna-samolepicich-stitku-usb- lan_ien jpg =tbn:ANd9GcTHN8EGTqyMig dCQ4H4sPQqOWlQL8havFeI iwLDXBTRc2jERfJ0 0BsyYC8VYm6WxtC13BYbvzbt3cp-P7

 Jehličková  Tepelná  Inkoustová  Laserová ab2YTgm8li9Tkfv- Vq27xpOz_B4LL140K7EnTg0qWTv7un7M ges/resize/drypix_2000_299x3 38.jpg Nd9GcTHVNJzM2PVaOlBNx5iGeII1 WfqAUfZXc8Gyw3Ue2DQXqqE3UBE lSQSrbQg6lAA9rh3NSXurJoqZCZEpjsuX8sfdfpQ 8rqJ bIiBzg3Kb8ecd0uRCFFmjsXXtUVKx3f77yMUjf KPrhyuGK1xCQ

 Jehličkové tiskárny používají k tisku tiskovou hlavu, která se pohybuje ze strany na stranu po listu papíru a přes barvící pásku naplněnou inkoustem se otisknou jehličky na papír. Má to stejnou funkci jako klasický psací stroj, s tím rozdílem, že můžeme vybírat různé druhy písma, nebo popřípadě tisknout obrázky. Vzhledem k tomu, že se při tisku využívá mechanického tlaku, tak tyto tiskárny mohou vytvářet kopie pomocí uhlového papíru (tzv. kopíráku).

 Tepelné tiskárny tisknou na podobném principu jako tiskárny jehličkové. Jsou opět vybaveny tiskovou hlavu, která obsahuje sadu jehliček připevněných k elektromagnetům. Jednotlivé jehličky jsou však na rozdíl od jehličkové tiskárny jsou zahřáty na vyšší teplotu, která poté, co se jehlička přiblíží ke speciálnímu papíru citlivému na teplo, způsobí jeho zabarvení. Tepelné tiskárny poskytují podobnou kvalitu a rychlost tisku jako tiskárny jehličkové. Jejich velkou nevýhodou je nutnost použít speciální papír a tím i vyšší cena za vytištěnou stránku. V dnešní době se tyto tiskárny používají jen výjimečně. com/images?q= tbn:ANd9GcRd- DvLPjfohnJQm kOOxGUDw- sY4iAo0hx9LtD dJ1X2CnOswQ 0o9w

 Inkoustová tiskárna tiskne pomocí inkoustu, který je stříkán na papír. Inkoust bývá umístěn v malé nádržce, jež se pohybuje společně s tiskovou hlavou.Kvalita tisku inkoustové tiskárny je silně závislá na použitém papíru. V případě kvalitního papíru je možné dosáhnout velmi kvalitního tisku (za cenu vyšších nákladů na tuto vytištěnou stránku). Barevný tisk bývá prováděn pomocí různobarevných inkoustů.  Inkoustové tiskárny poskytují vyšší rychlost tisku než tiskárny jehličkové. Jedná se o zařízení vhodná pro tisk běžných textových i grafických dokumentů. NlVI7fgND8smqnphbGK5jhgCDKotkq5DkL6sgPWxT71 wQ

 Laserová tiskárna je druh počítačové tiskárny, pracují na podobném principu jako kopírka. Laserový paprsek vykresluje obrázek na světlocitlivý válec, na jehož povrch se poté nanáší toner. Ten se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován. Barevný tisk je u laserových tiskáren možné docílit použitím různobarevných tonerů.

ocitac_v_praveku_tiskarna.jpg CpHmVh0iGt5P-zE-9gQssUaRMnILJfTiVHDn_1F0r