Paleta programování. Paleta programování obsahuje všechny programovací příkazy. Každý programovací příkaz určuje, jak se bude robot chovat či reagovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha 1 Měření úrovně zvuku pomocí zvukového senzoru na vstupu mikroprocesoru Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Jaroslav Zika 2014.
Advertisements

 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Vysvětlení zapojení a činnosti ledky, schematická značka ledky a obrázky.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Program Malování Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítač, základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Digitální fotografování Číslo DUM: III/2/VT/2/3/43 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_12_uprava_zvuku TEMA:Multimédia a grafika.
CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný.
MĚŘENÍ DÉLKY /praktické činnosti/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Datum:
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12
VY_52_INOVACE_34_ Dopravní značky
Jméno autora Mgr. Vojtěch John Datum vytvoření Leden Ročník 6.
Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
(vkládání textu do obrázku)
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
ZRAK ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_17_28_Zrak.
KTERÝCH HRAČEK NA PÍSKOVIŠTI JE STEJNÝ POČET JAKO PUNTÍKŮ VE ČTVERCI?
Hrátky s čerty čert, anděl a Mikuláš.
MuVi14 Municipální video (ale také: movie) Dogma 2014
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Barva světla, šíření světla a stín
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Malování Grafický program MS Windows Mgr. Marie Kardová.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Dopravní značky VY_32_INOVACE_07_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY TEST Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Dopravní výchova 8. ročník
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VY_32_INOVACE_09_16_malování
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hra na barevná auta IV. Jaroslava Růžičková.
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Informatika – Grafika.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Způsoby uložení grafické informace
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Základy úprav fotografií
Zoner Callisto 4 Callisto 2 – barvy, stín, šipky, vrstvy.
Jak parkovat auta Radka Knotková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
MERCEDES-BENZ ACTROS RC
Vztah k životnímu prostředí
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základy úprav fotografií
Transkript prezentace:

Paleta programování

Paleta programování obsahuje všechny programovací příkazy. Každý programovací příkaz určuje, jak se bude robot chovat či reagovat.

Jakmile vytvoříš program, stáhni ho do NXT a spusť ho. Nezapomeň NXT zapnout a připojit, než začneš program stahovat.

Tři palety programování Pro jednodušší použití byla paleta programování rozdělena na tři různé skupiny: obecná paleta (obsahuje nejčastěji používané příkazy), kompletní paleta (obsahuje všechny programovací příkazy) a upravená paleta (obsahuje příkazy, které si můžeš stáhnout nebo samostatně vytvořit).

Obecná paleta (Common Palette) Move (pohyb) Record/Play (nahrávání přehrávání) Sound (zvuk) Display (zobrazení) Wait (čekání) Loop (opakování) Switch (přepínání)

Move (pohyb) Tento příkaz ovládá motory robota a synchronizuje jeho pohyby. Pomocí tohoto příkazu nastavíš robota, aby jel vpřed nebo vzad v rovném směru nebo aby se pohyboval po křivce.

Record/Play (nahrávání přehrávání) Tento příkaz ti umožní nahrát fyzický pohyb robota a pak ho přehrát kdekoli v programu.

Sound (zvuk) Tento příkaz ti umožní, aby tvůj robot přehrál určité uložené zvuky či „řekl“ přednastavená slova.

Display (zobrazení) Tento příkaz použij k zobrazení obrázku, napsání textu nebo nakreslení libovolného tvaru na displej NXT.

Wait (čekání) Tento příkaz umožní tvému robotu zjistit specifické okolnosti ve svém okolí, než bude program pokračovat. Například můžeš tento příkaz použít tehdy, když chceš, aby robot počkal na specifický zvuk, dotyk nebo určitou dobu, a teprve pak pokročil v programu dále.

Loop (opakování) Použij tento příkaz, pokud chceš, aby robot opakoval stejnou věc stále dokola. Například nech svého robota chodit stále vpřed a vzad, dokud nestiskneš senzor.

Switch (přepínání) Tento příkaz umožní tvému robotu učinit vlastní rozhodnutí, např. může jet vlevo, jakmile zaslechne hlasitý zvuk nebo vpravo, jakmile zaznamená tišší zvuky.

Color lamp (barevná lampa) Použij tento příkaz pro změnu na červené, zelené či modré světlo v senzoru barev. Můžeš například svého robota nechat vysílat červené světlo jako varovný signál.

Color sensor (senzor barev) Tento příkaz umožní identifikaci barev. Díky tomu může tvůj robot různě reagovat na různé barvy.

Kompletní paleta (Complete Palette)

Zdroj: Metodické pokyny k materiálu č. 27 – Paleta programování