Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Projekt: Škola 3. tisíciletí, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace, Jablunkov Metodický list Název materiálu: Tabulka v Microsoft Office Word procvičování Autor materiálu: Mgr. Tomáš Stryczek       VY_32_INOVACE_15/2_I7-08 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět: Informatika Ročník: 7. Datum vytvoření: Květen 2013 Anotace materiálu: Druh učebního materiálu: Prezentace      Klíčová slova: Metodické zhodnocení: Ověření materiálu ve výuce: Datum ověření: Třída: 7.    Ověřující učitel: Mgr. Tomáš Stryczek, Mgr. Magda Kluzová  Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.

2 Tabulka v Microsoft Office Word 2010 – procvičování

3 Tvorba a úprava tabulky Přejeme mnoho úspěchů 
V MS WORD 2010 si nejdříve otevři nový prázdný dokument. Daný dokument si ulož pod názvem Tabulka – Jméno Příjmení (slova Jméno a Příjmení nahraď svým jménem) na svůj uživatelský účet. Pracuj podle zadání. Přejeme mnoho úspěchů 

4 Vytvořte novou tabulku, která bude mít 5 sloupců a 3 řádky.
Nastav výšku všech řádků na 1,2 cm. Nastav vnější ohraničení tabulky – dvojitá čára, šířka 3 b, barva modrá. Do prázdných buněk tabulky dopiš slova z oblasti hardwaru a softwaru počítače (např. procesor).

5 Kontrola úkolu č. 1

6 Úkol č. 2 Slova v prvním řádku zvýrazni tučně, nastav barvu písma zelenou, velikost písma 16 b. Označ 2. a 5. sloupec a nastav zarovnání textu na střed. Text buňky v 5. sloupci a 3. řádku změň na tučné, kurzíva, barva červená, nastav zarovnání textu doprava dolů. Text buňky ve 3. sloupci a 2. řádku změň na tučné, velikost písma 18 b, zarovnání na střed, buňku zvýrazni žlutě.

7 Kontrola úkolu č. 2

8 Úkol č. 3 Klikni do libovolné buňky ve třetím řádku a přidej do tabulky nový řádek (přidej pod), v celém řádku nastav zarovnání na střed. První a druhou buňku v novém řádku dej sloučit a vepiš své jméno a příjmení, nastav velikost textu 20 b, zvýraznění tučně. Buňku, která leží ve 3. sloupci a 4. řádku rozděl na 3 sloupce a každý sloupec zvýrazni libovolnou barvou. Buňku, která leží ve 4. sloupci a 4. řádku rozděl na 3 řádky a každý řádek rovněž zvýrazni. Do zbývající prázdné buňky vlož klipart smajlíka.

9 Kontrola úkolu č. 3

10 Zdroje: Obrázky, které byly použity ve výukovém materiálu, byly vytvořeny jako Printscreen obrazovky programu MS Office Word 2010.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám."

Podobné prezentace


Reklamy Google