1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Seminář 4. – hotel Podlesí DAŇOVÝ SYSTÉM ČR Ing. Irena Kemény Inovativní pedagogické metody v odborném vzdělávání CZ.1.07/1.3.12/
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
1 Koordinace dávek v nezaměstnanosti. Nezaměstnanost jako sociální událost Podle MOP je nezaměstnaná osoba, která se nachází v situaci, kdy práci hledá.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Ekonomika Operativní a zpětný leasing 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_02.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Sociální práce na obcích v rámci ORP - Zákon o sociálních službách.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Místní rozpočtové jednotky
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
31 Základní typy zdravotnických systémů
STÁTNÍ FONDY.
Účetnictví – význam informací
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Ing. Stanislava Správková
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
NNO a dobrovolnictví „Pomáháme těm co pomáhají… “ Jiří Tošner
Život bez střeva , Praha.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Seminář k Národnímu rozvojovému programu mobility pro všechny
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České Budějovice,

2009 – STRUNKOVICE NAD BLANICÍ LEGISLATIVNÍ ÚPRAVY DOBROVOLNICKÉ SLUŽBY V ČESKÉ REPUBLICE – „VÝHODY A SLABINY“

DOBROVOLNÁ POMOC NEORGANIZOVANÁ - SPONTÁNNÍ

POSKYTOVÁNÍ POMOCI V SOULADU SE ZÁKONY KRIZOVÝ ZÁKONZÁKON O DOBROVOLNICKÉ SLUŽBĚ ŽÁDOST STAROSTA OBCE zveřejnění DOBROVOLNÍCI VYSÍLAJÍCÍ ORGANIZACE DOBROVOLNICKÁ ORGANIZACE PŘIJÍMAJÍCÍ ORGANIZACE OBECNÍ ÚŘAD OBCE SMLOUVA POVOLÁNÍ A VYSLÁNÍ DO SLUŽBY DOBROVOLNÁ POMOC DOBROVOLNÁ POMOC PŘÍJEM, EVIDENCE, SOCIÁLNÍ ZÁZEMÍ, ORGANIZACE ČINNOSTI č. 198/2002 Sb.č. 240/2000 Sb.

KRIZOVÝ ZÁKON č. 240/2000 Sb. ZÁKON O DOBROVOLNICKÉ SLUŽBĚ č. 198/2002 Sb. KRÁTKODOBÁ NEBO DLOUHODOBÁ SLUŽBA NENÁLEŽÍ ODMĚNA SMLUVNÍ VZTAH MEZI DOBROVOLNÍKEM A PŘIJÍMAJÍCÍ ORGANIZACÍ AKREDITOVANÁ SLUŽBA - MINISTERSTVO VNITRA = MOŽNOST ZÍSKÁNÍ FINANČNÍ PODPORY NA KRYTÍ POJISTNÉHO A ČÁSTI VÝDAJŮ SPOJENÝCH S EVIDENCÍ, PŘÍPRAVOU, ZAJIŠTĚNÍM VÝKONU SLUŽBY A POJISTNÉHO DOBROVOLNÍKŮ SPOLEČNÁ RIZIKA A LIMITY VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ KRÁTKODOBÁ SLUŽBA PO VYHLÁŠENÍ KRIZOVÉHO STAVU PRO POSTIŽENÉ ÚZEMÍ FINANČNÍ NÁHRADA URČENA DOHODOU SMLUVNÍ VZTAH MEZI DOBROVOLNÍKEM A OBCÍ NENÍ PODPOROVÁNO DOTACEMI ZE STRANY STÁTU NENÍ TAXATIVNĚ STANOVENO POUŽITÍ TĚCHTO ZÁKONŮ PRO PLÁNOVÁNÍ A REALIZACI DOBROVOLNÉ SLUŽBY

MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST S KRÁTKODOBÝM ÚČINKEM RYCHLOST NASAZENÍ – MOŽNOST STŘÍDÁNÍ UVOLNĚNÍ ZE ZAMĚSTNÁNÍ NELZE VYUŽÍT DOBROVOLNÍKŮ „Z ULICE“ OMEZENÉ MOŽNOSTI KOMPENZACE VÝDAJŮ

DÉLKA NASAZENÍ – MOŽNOST STŘÍDÁNÍ UVOLNĚNÍ ZE ZAMĚSTNÁNÍ - REFUNDACE KOORDINACE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ NÍZKÁ ODBORNOST DOBROVOLNÍKŮ POJIŠTĚNÍ DOBROVOLNÍKŮ LÉKAŘSKÁ KONTROLA, DUŠEVNÍ HYGIENA PŘETÍŽENÍ ORGÁNŮ SAMOSPRÁVY ZJIŠTĚNÍ SKUTEČNÉ POTŘEBY POMOCI KOORDINACE NASAZENÍ NEVLÁDNÍCH ORGANIZACÍ MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST S DLOUHODOBÝM ÚČINKEM

9 Panel nestátních neziskových organizací

10 Děkuji za pozornost Ing. Marta Spálenková Ing. Jiří Holub tel tel