Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STÁTNÍ FONDY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STÁTNÍ FONDY."— Transkript prezentace:

1 STÁTNÍ FONDY

2 STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ

3 Vznik: Úprava: 211/2000 Sb. Správce: MMR Statut: Sídlo: OLOMOUC

4 Hlavní úkoly fondu

5 1. shromažduje finanční prostředky určené na podporu bydlení.

6 2. Podporuje soukromé a obecní investice do výstavby bytů, oprav a modernizace bytů a výstavby technické infrastruktury.

7 3. K plnění úkolů užívá fond své finanční zdroje v souladu s § 3 zákona a v souladu s nařízením vlády, kterým jsou stanoveny podmínky poskytování státní podpory bydlení podle jednotlivých programů.

8 4. Podle jednotlivých programů státní podpory bydlení rozděluje Fond finanční prostředky určené na podporu bydlení a sjednává za tím účelem smlouvy s bankami, obcemi i s jednotlivými příjemci podpory.

9 5. Fond rozděluje příspěvky z poskytnutých prostředků příslušných fondů Evropské unie podle schválených projektů se zabezpečeným kofinancováním.

10 6. Fond poskytuje poradenské služby v oblasti realizace programů poskytování státní podpory v oblasti bydlení.

11 7. Fond analyzuje situaci v bydlení a účinnost státní podpory bydlení a navrhuje Ministerstvu pro místní rozvoj opatření v oblasti bytové politiky.

12 Příjmy fondu příjem z vydaných dluhopisů,
dotace ze státního rozpočtu, příjem z vydaných dluhopisů, výnosy z dluhopisů a hypotečních zástavních listů nakoupených v souladu s tímto zákonem, splátky z poskytnutých úvěrů včetně příslušenství, úroky z vkladů, penále, pojistná plnění a jiné platby získané v souvislosti s použitím prostředků Fondu, výnosy z veřejných sbírek organizovaných Fondem, dary a dědictví ve prospěch Fondu, prostředky ze strukturálních fondů Evropských společenství, přijaté půjčky a úvěry, splátky státních půjček poskytnutých do fondů obcí na opravy, modernizaci a rozšíření bytového fondu, další příjmy, pokud tak stanoví zvláštní zákon

13 PROGRAMY Úvěry pro mladé rodiny 300.000 Kč
Úvěry pro mladé rodiny Kč Podpora na výstavbu družstevních bytů Dotace obcím na výstavbu bytů Program PANEL Opravy a modernizace bytového fondu

14 STÁTNÍ FOND ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

15 STÁTNÍ FOND DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY

16 STÁTNÍ FOND KULTURY

17 STÁTNÍ FOND PODPORY ROZVOJE ČESKÉ KINEMATOGRAFIE

18 STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÝ INTERVENČNÍ FOND


Stáhnout ppt "STÁTNÍ FONDY."

Podobné prezentace


Reklamy Google