Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most 14. 12. 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP Vzdělávání pro Konkurenceschopnost (2007 – 2013)
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, O čem to dnes bude? OP vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzkum a vývoj pro inovace OP přeshraniční.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Ústí nad Labem. Vzdělávání v oblasti komunitního plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji – Možnosti a způsoby financování zpracování plánů rozvoje.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace Seminář pro žadatele Ústí nad Labem, 20. dubna 2010 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Cíl a identifikace výzvy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Š A B L O N Y II.
Transkript prezentace:

Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most

Prioritní osy OP VK Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 3 Další vzdělávání Prioritní osa 4 Systémový rámec celoživotníh o vzdělávání

Typy projektů  Individuální projekty ostatní předkládají se přímo na MŠMT  Globální granty – Osa 1 a Osa 3 globální grant = grantové schéma Zprostředkující subjekt = kraj grantové projekty – předkládaní na KÚ

Ústecký kraj = Zprostředkující subjekt pro Prioritní osu 1: Oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti žáků, včetně žáků se speciálními1.2 Rovné příležitosti žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami vzdělávacími potřebami 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Prioritní osu 3: Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

Globální grant pro oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Aktivity zaměřené na: využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech spolupráci s aktéry trhu práce s uplatněním inovativních forem rozvoj podnikatelských znalostí a dovedností žáků na ZŠ a SŠ podpora technického vzdělávání podporu výuky cizích jazyků vzdělávání pro udržitelný rozvoj

Cílové skupinyCílové skupiny žáci základních a středních škol; pedagogičtí a nepedagogičtí pracovníci základních škol, pedagogičtí a nepedagogičtí pracovníci středních škol; vedoucí pedagogičtí pracovníci základních škol, vedoucí pedagogičtí pracovníci středních škol;

Oprávnění příjemci města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; profesní organizace zaměstnavatelů; profesní organizace odborové, zaměstnanecké, zaměstnavatelské, oborové; zaměstnavatelé; organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství; nestátní neziskové organizace vysoké školy

Globální grant pro oblast podpory 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Aktivity zaměřené na: Uplatňování a zlepšování organizačních forem a výuky a vyučovacích metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání, včetně tvorby individuálních vzdělávacích plánůUplatňování a zlepšování organizačních forem a výuky a vyučovacích metod podporujících rovný přístup ke vzdělávání, včetně tvorby individuálních vzdělávacích plánů Rozvoj poradenství, propracování a rozšíření nabídky asistenčních, speciálně pedagogických a psychologických služeb pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.Rozvoj poradenství, propracování a rozšíření nabídky asistenčních, speciálně pedagogických a psychologických služeb pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Minimální garantovanou péči o děti se sociokulturním znevýhodněním.Minimální garantovanou péči o děti se sociokulturním znevýhodněním. Multikulturní výchovu a vzdělávání.Multikulturní výchovu a vzdělávání. Vzdělávání cizinců (především jazykové) žijících na území ČR.Vzdělávání cizinců (především jazykové) žijících na území ČR. Zdokonalování systému vzdělávání pracovníků NNO a středisek volného časuZdokonalování systému vzdělávání pracovníků NNO a středisek volného času

Cílové skupinyCílové skupiny děti se speciálními vzděl. potřebami z MŠ a ZŠ děti a žáci mimořádně nadaní rodiče dětí a žáků se sociálním znevýhodněním žáci ZŠ a SŠ se speciálním vzděl. potřebami pracovníci organizací působících v obalsti vzdělávání nebo asistenčních služeb a v oblasti volného času

Oprávnění žadatelé města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství organizace působící v oblasti volného času a mládeže nestátní neziskové organizace vysoké školy ostatní vzdělávací instituce

Globální grant pro oblast podpory 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Aktivity zaměřené na: Podporu systému a rozmanitých forem dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků škol a školských zařízení Realizace DVPP podporující rozvoj a zvyšování kompetencí pedagogů ( výuka cizích jazyků a využívání ICT ve výuce) a řídících pracovníků škol a školských zařízení Zvýšení dostupnosti, kvality a atraktivity nabídky dalšího vzdělávání pro pracovníky škol.

Cílové skupiny pracovníci škol a školských zařízení vedoucí pracovníci škol a školských zařízení Oprávnění žadatelé města a obce školy a školská zařízení; sdružení asociace škol; nestátní neziskové organizace vysoké školy ostatní vzdělávací instituce

Globální grant pro oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Aktivity zaměřené na: Podporu kvalitu a rozsah nabídky v oblasti dalšího vzdělávání. Podporu provázanosti dalšího vzdělávání s počátečním vzdělávání.

Cílové skupiny Lektoři Pracovníci vzdělávacích institucí Účastníci dalšího vzdělávání Oprávnění žadatelé vzdělávací instituce školy a školská zařízení; nestátní neziskové organizace vysoké školy

Alokace na jednotlivé GG Globální grant - Prioritní osa EUR Oblast podpory EUR 1. vlna – do EUR Oblast podpory EUR 1. vlna – do EUR Oblast podpory EUR 1. vlna – do EUR Globální grant - Prioritní osa EUR Oblast podpory EUR CELKEM EUR

Harmonogram slavnostní vyhlášení všech OP financovaných z ESF slavnostní vyhlášení OP VK 1.čtvrtletí 2008 – zpracování GG a předložení na MŠMT 2.čtvrtletí 2008 – vyhlášení výzvy Ústeckým krajem k předkládání žádostí pro GG 1.1, 1.2, 1.3

1.vlna globálních grantů ukončení GP do alokace na GP : Prováděcí dokument: minimální výše Kč maximální výše Kč konkrétní výše vždy ve výzvě max. délka trvání GP - 3 roky křížové financování vykazování položek tzv. paušálem ( ke schválení u EK) předkládání žádosti on-line na příspěvkové organizace – souhlas zřizovatele jako povinná příloha

Výkon role Zprostředkující subjekt pro ÚK Odbor regionálního rozvoje KÚ Kontakt: opvk.kr-ustecky.cz