MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Vojtěch Šolta student septimy
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Berlín Školní výlet.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Anglie / školní zájezd JANA CHOCHOLOVÁ  (budoucí studentka prvního ročníku)
3.5. – Zájezd do Londýna. První den :  V osm hodin jsme se sešli ve škole. Jen co jsme zkontrolovali potřebné věci, vyrazili jsme o půl desáté.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
ANGLIE
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Den 1. Náš dobrodružný výlet jsme započali 8.září odjezdem od našeho gymnázia, kde na nás čekaly první potíže, a to sklerotičtí spolužáci, kteří zapomněli.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
 Do Prahy jsme jeli autobusem v 10:35 hod. od,,Mléčných lahůdek“. Jeli jsme tam 93 minut. Cesta byla docela dlouhá. Autobus nás dovezl na konečnou zastávku,,Florenc“
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Anglie a Paříž pro základní školy
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI PRAHA 11. května 2015 jsme se spolužáky a paní učitelkami L. Holeňovou a R. Pernickou vydali na hokejové utkání Rakousko.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
TERMÍN: – Zájezd do Anglie začal od obchodu COOP pár metrů od školy ve Francově Lhotě v 6:30 Naše trasa byla dlouhá přibližně 1700km Projížděli.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
UNIVERZITNÍ OXFORD S VÝUKOU
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Co musím udělat, pokud se chci zúčastnit?
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Zuzka Mallátová – Gibraltar 2017 dovolená
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Odjezd: 19:30 Příjezd: cca13:00
ZÁJEZD DO POLSKA OSVĚTIM A KRAKOV
Odjezd: 14:30 Příjezd: cca13:00
Transkript prezentace:

MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD

PRODLOUŽENÁ CESTA DO ANGLIE Můj pobyt v Anglii trval sice jenom jeden týden, ale přesto jsem si to tam moc užila. Do Anglie jsem odjela se školou v září Kvůli tomu, že toho roku byly povodně, nejeli jsme přímo přes Německo, jako se obvykle jezdí, ale první hranice, které jsme na naší cestě překročili, byly rakouské. Dále jsme pokračovali přes Německo do Francie. Ve francouzském Calais jsme nastoupili do trajektu, kanál La Manche jsme přepluli zhruba za půl hodiny.

VŠECHNO JINAK První, čeho jsme si v Anglii všimli, byť nejsme řidiči, byla jízda vlevo. Druhá zvláštnost je ta, že tam skoro pořád prší. Třetí zajímavost byla ta, že jsme si museli posunout hodinky o jednu hodinu dozadu.

PRVNÍ TURISTICKÁ ZASTAVENÍ Naše první zastávka byla ve městě Catenbury, kde jsme navštívili katedrálu. A pak už jsme se rychle přesunuli do Londýna. Greenwichská hvězdárna a pak "nultý poledník" byla naše další zastávka. Greenwichská hvězdárna ->

BYDLENÍ U RODIN S blížícím se večerem jsme se ocitli v londýnské čtvrti Harrow, která se měla stát na jeden týden naším druhým domovem. Přijeli jsme na parkoviště, kde už na nás čekala auta, která nás odvezla do typických anglických dvojdomků. Každý z nás přivezl rodině, ve které byl ubytován, nějaký dárek. Já jsem vybrala dárek pro Budějovice typický, a to Budweiser- Budvar a také anglicky psaného průvodce Českých Budějovic. Po předání dárků nás naši hostitelé ubytovali do útulného pokojíčku. V pokojíčku byli tři postele, stůl, skříň, klavír a dvě židle. Po hodině, kterou jsme měli na ubytování, na nás čekala večeře, ale žádná typická anglická. Tento večer jsme večeřeli hranolky a řízek. Samozřejmě se tam vaří jenom z polotovarů, ale hlad je nejlepší kuchař. Po večeři jsme se šli umýt a čekalo nás překvapení. Umyvadla tam mají udělaná tak, že na jedné straně je kohoutek se studenou a na druhé straně s teplou vodou. Druhý den jsme vstávali v sedm hodin, k snídani jsme měli toasty s marmeládou a máslem, kukuřičné lupínky s mlékem a čaj. A po snídani jsme spěchali za dalšími zážitky. Čekala na nás historie Anglie. Umyvadlo ->

DALŠÍ TURISTICKÁ ZASTAVENÍ Čtvrtý den jsme navštívili obří kolo, které se točí nad Temží a z něhož jsme měli Londýn jako na dlani. Další den jsme byli v Oxfordu. V tomto univerzitním městě jsme viděli mnoho univerzitních budov, ale asi by to pro nás byly jenom nezajímavé staré domy, kdybychom se nedověděli, že v jedné z nich se natáčel Harry Potter. Následující den jsme navštívili Windsdor. Nikoho z královské rodiny jsme sice neviděli, ale hrad je to veliký. Toto byl náš poslední výlet.

NÁVRAT POD VODOU Domů jsme se vraceli pod kanálem La Manche vlakem. Ještě že cesta trvala jenom půl hodiny, nebyl to příjemný pocit. Naštěstí jediný během mého výletu do Anglie.