Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Roman Vrba – Ředitel Odboru eGovernmentu, MV ČR Ing. Martin Lukáš, Ph.D. – Projektový manažer PePo, MV ČR INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY.
Advertisements

Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
Přechod na nový systém akreditací JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
 problematika odborné způsobilosti SBS 20 let upravena naprosto nedostatečným způsobem,  především v oblasti soukromých detektivních služeb,  živnostenský.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Sekce státní služby tisková konference RNDr. Josef Postránecký náměstek MV pro státní službu.
Kontinuita akreditačního procesu: přechod od stávajícího k novému systému JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Obecně k legislativě 19. října 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 18.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_ZV_3_KRE_19_SPRAVNI_PRAVO.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Informace z porady MMR s krajskými úřady
K problematice schvalování drážních vozidel
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Úřad práce České republiky
Plánování ve školní tělesné výchově
MĚSTSKÁ POLICIE VALAŠSKÉ KLOBOUKY
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
OBECNÍ ÚŘAD VO 9, s. 9 n..
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Občanské soudní řízení I.
Financování přímých NIV
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Název projektu: Moderní škola
NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zákon č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů
Komise LRV a LRV 20. prosince 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Zvláštní odborná způsobilost
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
DOBROVOLNÉ SVAZKY OBCÍ
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Občanské soudní řízení I.
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Občanské soudní řízení I.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Obecně k legislativě 17. října 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Profesionalizace sociální práce v ČR
SPRÁVNÍ PRÁVO.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu měst a obcí, Komory statutárních měst, Sdružení místních samospráv, Ministerstva financí a Ministerstva pro místní rozvoj a dalších ústředních správních úřadů Činnost oddělení vzdělávání a výkonu územní veřejné správy Mgr. Jan Roneš 1. prosince 2015

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 22 Rovnocennost vzdělání úředníků ÚSC K bylo podáno dílčích žádostí o uznání rovnocennosti vzdělání, z toho: dílčích žádostí posouzeno kladně (62,3%) 211 dílčích žádostí bylo zamítnuto (11,2%) v rámci 116 dílčích žádostí řízení zastaveno (6,1%) v rámci 387 dílčích žádostí běží doposud správní řízení (3 měsíční zákonná lhůta)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 33 Akreditace vzdělávacích institucí a vzdělávacích programů pro úředníky ÚSC K bylo podáno: a) 93 dílčích žádostí o vydání akreditace vzdělávací instituci, z toho: 81 dílčích žádostí posouzeno kladně (87%) 12 dílčích žádostí bylo zamítnuto (13%) b) dílčích žádostí o vydání akreditace vzdělávacímu programu, z toho: dílčích žádostí posouzeno kladně (88%) 183 dílčích žádostí bylo zamítnuto (12%) K akreditováno 306 vzdělávacích institucí a vzdělávacích programů. (Akreditace platí 3 roky.)

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 44 Legislativní činnost K byly připraveny novelizace vyhlášek: Vyhláška č. 326/2000 Sb., o způsobu označování ulic a ostatních veřejných prostranství názvy, o způsobu použití a umístění čísel k označení budov, o náležitostech ohlášení o přečíslování budov a o postupu a oznamování přidělení čísel a dokladech potřebných k přidělení čísel, ve znění pozdějších předpisů. Novela č. 147/2015 Sb. vyšla ve Sbírce zákonů s účinností od

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 55 Legislativní činnost Vyhláška č. 564/2002 Sb., o stanovení území okresů České republiky a území obvodů hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů. (Předpoklad účinnosti k ) Připomínkové řízení ukončeno , aktuálně v pracovní komisi LRV. Vyhláška č. 388/2002 Sb., o stanovení správních obvodů obcí s pověřeným obecním úřadem a správních obvodů obcí s rozšířenou působností, ve znění pozdějších předpisů. (Předpoklad účinnosti k ) Připomínkové řízení ukončeno , aktuálně v pracovní komisi LRV.

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 66 Legislativní činnost Vyhláška č. 512/2002 Sb., o zvláštní odborné způsobilosti úředníků územních samosprávných celků, ve znění pozdějších předpisů. (Návrh účinnosti k ) Připomínkové řízení ukončeno , připraveno k projednání v pracovní komisi LRV. Vyhláška č. 304/2012 Sb., o uznání rovnocennosti vzdělání úředníků územních samosprávných celků, ve znění pozdějších předpisů. (Návrh účinnosti k ) Připomínkové řízení ukončeno , připraveno k projednání v pracovní komisi LRV.

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 7 Pořádání seminářů Semináře ke vzdělávání úředníků ÚSC V roce 2015 uspořádány celkem 4 semináře ke vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě na téma: Rovnocennost vzdělání, s celkovým počtem 300 účastníků, jimiž byli především tajemníci, starostové a personalisté obcí. Seminář k problematice veřejného opatrovnictví Na základě požadavku územních samosprávných celků uspořádán iniciační seminář, na základě kterého byl následně vytvořen metodický materiál ve formě „Základní informace pro obce jako veřejné opatrovníky“.

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 8 Státní kontrola akreditovaných vzdělávacích institucí V roce 2015 proběhlo celkem 10 státních kontrol, z toho: 8 státních kontrol uzavřeno s provedením nápravy 2 státní kontroly - zaslán protokol s výzvou k nápravě Nejčastější pochybení: Chybné vydávání osvědčení (bez náležitostí, již na začátku semináře, „neúředníkům“) Nedodržování obsahu akreditovaného programu Nedodržování časové dotace akreditovaného programu

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 9 Ostatní činnost Pořádání pravidelných porad s tajemníky ORP (3x) Pořádání pravidelných porad s ŘKÚ (5x) Koordinační role v přípravě Strategií a materiálů v rámci sociálně vyloučených lokalit –Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období –Nástroje pro obce v boji proti sociálnímu vyloučení 257 spisů ostatní územní veřejná správa (např. stanovení obce městem, VPS, změna názvu obce, změna částí obce apod.) Výroční zpráva o stavu vzdělávání úředníků ÚSC v ČR v roce 2014 Informace o vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech podle usnesení vlády č.1542/2015 v r. 2014

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 10 Děkuji za pozornost Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly MV ČR Tel: (429)