stanovisko ÚOHS ke stávajícím předpisům splnění povinnosti vyplývající ze stanov FIFA a FAČR kritické posouzení stávajících předpisů ze strany FIFA vyrovnání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s BLMF Prezentace je určená pro nové týmy - získají prvotní přehled o BLMF.
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Právní aspekty ve sportu aneb nejnovější vývoj českého a mezinárodního práva ovlivňujícího postavení sportu, sportovních klubů, členů klubů a sportovců.
Spolupráce mezi obcemi Spolupráce při výkonu samostatné působnosti a)Na základě smlouvy o splnění konkrétního úkolu b)Na základě smlouvy o vytvoření svazku.
Struktura soutěží ČSA  STK ČSA  STK LM ČSA  Komise rozhodčích  Přestupní komise.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
KOPANÁ 4.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Návrh směrnice Organizační změny a optimalizace systemizace Rozpory po projednání s OO.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
EMAS III Změny v akreditaci a ověřování Ing. Radim Frolík.
Legislativní proces J.Kožiak.
Vznik mezinárodní smlouvy
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Ještě jedna novela OHS Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Návrh novely zákoníku práce předložený vládě Svaz průmyslu a dopravy ČR souhlasil s návrhem novely zákoníku práce Stanovisko ze dne 31. března 2011.
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
Martina Kochová Lucie Svobodová Lenka Kratochvílová Eva Mašková
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
ČLENSKÁ SCHŮZE 2008 Plnění plánu činnosti sportivního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2008.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Evropský exekuční titul pro nesporné nároky
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Vznik mezinárodní smlouvy. Etapy vzniku platné mezinárodní smlouvy 1. Sjednání textu smlouvy 2. Schválení a autentifikace textu smlouvy 3. Souhlas se.
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
ČASOVÁ OSA 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Zákon o regulaci reklamy AIFP podporuje novelu zákona jako celek - dílčí výhrady.
Regionální komise (Praha, ). Aktiv předsedů OFS a KFS Nymburk, Zahájení (předseda RK p. Vrzáček) 2. Aktuální informace FAČR (GS)
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 4 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: březen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Změna a zánik závazků. Následky porušení obchodních závazků – vybraná témata Mgr. Monika Příkazská Základy obchodního práva.
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Turnaj o pohár Hejtmana Kraje Vysočina
náměstek Ministerstva životního prostředí
Směrnice č. V-2/2012 Směrnice upravující postupy Ministerstva dopravy, investorských organizací a Státního fondu dopravní infrastruktury v průběhu přípravy.
Program MŠMT VIII v roce 2017
Turnaj o pohár Hejtmana kraje Vysočina
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
Paragrafované znění II
Evropská dimenze legislativy
Právní normy (pojem, struktura, působnost)
Paragrafované znění II
DALŠÍ HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Pojištění nemovitosti
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Paragrafované znění I 7. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Soutěže mládeže organizované Olomouckým KFS
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

stanovisko ÚOHS ke stávajícím předpisům splnění povinnosti vyplývající ze stanov FIFA a FAČR kritické posouzení stávajících předpisů ze strany FIFA vyrovnání se celosvětovým trendům vytvoření spravedlivého a motivačního prostředí

2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy hráčů (bez reakce ze strany FAČR!) 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy hráčů (bez reakce ze strany FAČR!) červen 2014 – FIFA si vyžádala předpisy upravující registraci a přestupy hráčů FAČR a ostatních FA ke kontrole (ověření splnění požadavků ze strany FIFA) červen 2014 – FIFA si vyžádala předpisy upravující registraci a přestupy hráčů FAČR a ostatních FA ke kontrole (ověření splnění požadavků ze strany FIFA) – FAČR obdržela od FIFA nařízení k urgentní nápravě a zapracování kogentních ustanovení – FAČR obdržela od FIFA nařízení k urgentní nápravě a zapracování kogentních ustanovení – VV FAČR na svém zasedání rozhodl o odložení těchto změn až na ročník 2016/17 (z důvodu velkého zásahu a nutnosti prodiskutování tématu), odložení dohodnuto s FIFA – VV FAČR na svém zasedání rozhodl o odložení těchto změn až na ročník 2016/17 (z důvodu velkého zásahu a nutnosti prodiskutování tématu), odložení dohodnuto s FIFA – jednání na FIFA (pokus o obhajobu našich „specifických“ ustanovení) – jednání na FIFA (pokus o obhajobu našich „specifických“ ustanovení) – oznámení finálních požadavků FIFA VV FAČR a jeho rozhodnutí o přípravě nového Přestupního řádu účinného od sezóny 2016/ – oznámení finálních požadavků FIFA VV FAČR a jeho rozhodnutí o přípravě nového Přestupního řádu účinného od sezóny 2016/ – schválení Legislativního záměru VV FAČR – schválení Legislativního záměru VV FAČR – jednání na FIFA (opakovaný pokus o obhajobu našich „specifických“ ustanovení) – jednání na FIFA (opakovaný pokus o obhajobu našich „specifických“ ustanovení) – předložení § znění VV FAČR, následně měsíc pro připomínky a následné schválení – předložení § znění VV FAČR, následně měsíc pro připomínky a následné schválení – účinnost nového Přestupního řádu – účinnost nového Přestupního řádu

nezakotvení kogentních ustanovení Přestupního řádu FIFA nezakotvení kogentních ustanovení Přestupního řádu FIFA existence institutů hostování amatérů, střídavých startů, farem (hráč může být současně registrován pouze v jednom klubu) existence institutů hostování amatérů, střídavých startů, farem (hráč může být současně registrován pouze v jednom klubu) definice profesionálních a amatérských hráčů v rozporu s FIFA definice profesionálních a amatérských hráčů v rozporu s FIFA nesprávné rozlišování smluvních typů (neamatérská smlouva) nesprávné rozlišování smluvních typů (neamatérská smlouva) nesprávná úprava reamaterizace nesprávná úprava reamaterizace souhlas klubu a úhrada odstupného předpokladem pro uskutečnění přestupu amatérského hráče souhlas klubu a úhrada odstupného předpokladem pro uskutečnění přestupu amatérského hráče absence pravidel upravujících povolávání hráčů do reprezentačních týmů absence pravidel upravujících povolávání hráčů do reprezentačních týmů roztříštěnost úpravy (řády, směrnice) – napraveno s Přestupním řádem účinným k roztříštěnost úpravy (řády, směrnice) – napraveno s Přestupním řádem účinným k absence definic specifických pojmů - napraveno s Přestupním řádem účinným k absence definic specifických pojmů - napraveno s Přestupním řádem účinným k

hráč, který má uzavřenou profesionální smlouvu – vázán smlouvou amatérský hráčvolný hráč DRUHY HRÁČŮ

amatérský hráč DRUHY HRÁČŮ PODLE SMLOUVY

amatérský hráč JAKÉHO HRÁČE MOHU MÍT V KÁDRU JAKO PROFESIONÁLNÍ KLUB

JAKÝ HRÁČ MŮŽE NASTOUPIT V I. A II. LIZE

amatérský hráč JAKÉHO HRÁČE MOHU MÍT V KÁDRU JAKO AMATÉRSKÝ KLUB

Opakovaná žádost o přestup Zaplacení odstupného Souhlas mateřského klubu

OdstupnéVěkSmlouvaObdobí Nemám profesionální smlouvu 10 – ,- Kč/rok registrace v klubu 12 – 33dle tabulky34 - ∞zdarma Hráči věku mladší přípravky přestupují zdarma v rámci standardních letních a zimních přestupních období.

HOSTOVÁNÍ

STŘÍDAVÝ START/FARMA * Sdružený start dvou družstev bude za splnění podmínek Soutěžního řádu i nadále umožněn.

TRÉNINKOVÁ KOMPENZACE ODSTUPNÉ

* s ohledem na předpokládanou účinnost nového PŘ k nastane první přestupní období pro volný pohyb již červnu 2016 ** pokud hráč nenastoupí k soutěžnímu utkání po dobu 12 měsíců, přestupuje i v rámci standardních přestupních období zdarma (stejně tak je to již nyní při zrušení členství nebo registrace) *** U hráčů U 10 a U 11 není volný pohyb omezen na – nýbrž na standardní přestupní období léto/zima

při přestupu do vyšší soutěže se u uplatní částka pro tuto soutěž, při přestupu níže se částky pro příslušné soutěže sečtou a dělí dvěma TABULKA PRO VÝPOČET ODSTUPNÉHO V KATEGORII DOSPĚLÝCH Soutěž – I. I. LIGA II. II. LIGA III. ČFL, MSFL IV. DIVIZE V. KRAJSKÝ PŘEBOR VI. I. A TŘÍDA VII. I. B TŘÍDA VIII. OKRESNÍ PŘEBOR IX. III. TŘÍDA X. IV. TŘÍDA TABULKA PRO VÝPOČET ODSTUPNÉHO V KATEGORII MLÁDEŽE SoutěžU12 - U13U14 – U15U16 - U17U18 - U19 I.I. LIGA II.II. LIGA III.ČFL, MSFL IV.DIVIZE V.KRAJSKÝ PŘEBOR VI.I. A TŘÍDA VII.I. B TŘÍDA VIII.OKRESNÍ PŘEBOR IX.III. TŘÍDA X.IV. TŘÍDA

Při podpisu první ligové profesionální smlouvy Při každém přestupu profesionálního hráče do soutěžního ročníku, v němž dovrší 23 let věku včetně, za předpokladu, že měl již uzavřenou ligovou profesionální smlouvu

KOMU PLATÍM TRÉNINKOVOU KOMPENZACI Při podpisu první ligové profesionální smlouvy všem klubům, které se podílely na výchově hráče počínaje 6 rokem věku do podpisu první ligové profesionální smlouvy, nejvýše však do soutěžního ročníku, v němž dovršil 23 let Při každém přestupu profesionálního hráče do soutěžního ročníku, v němž dovrší 23 let věku včetně, za předpokladu, že měl již uzavřenou ligovou profesionální smlouvu pouze tomu klubu, ze kterého profesionální hráč přestupuje

VÝPOČET TRÉNINKOVÉ KOMPENZACE Soutěžní ročníkI. ligaII. liga 6. narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny narozeniny

První registrace Planá nad Lužnicí 6 – 8 let Přestup v 9 letech v rámci přípravek - ZDARMA Sokol Sezimovo Ústí 9-12 let Přestup ve 13 letech bez souhlasu ,- Kč (tabulka) Táborsko II. liga 13 – 16 let Přestup v 17 letech bez souhlasu ,- Kč (tabulka) Dukla Praha I. liga

Podpis první ligové profesionální smlouvy v 19 letech v Dukle Táborsko 13 – 16 let = 3 x ,- + 1 x = ,- Kč Planá nad Lužnicí 6 – 8 let = 3 x 5000,- = ,- Sokol Sezimovo Ústí 9 – 12 let = 1 x ,- + 3 x 5000,- = ,- VÝPLATA TRÉNINKOVÉ KOMPENZACE Dukla zaplatila ,- za přestup bez souhlasu a nyní při podpisu smlouvy zaplatí ,- (nedohodla-li se s Táborskem jinak)

Přestup v 21 letech z Dukly do Slavie - dohoda Slavia hradí odstupné dle dohody + TK (již jen Dukle!) Platba TK Dukle za výchovu 17 – 20 let = 3 x , ,- = ,-

PLATBA ZA PŘESTUP HRÁČE mezinárodní tréninková kompenzace

PLATBA ZA PŘESTUP HRÁČE příspěvek solidarity