Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
Advertisements

DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Alena Machová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
Doprava ROZMĚRY Který obrázek je největší? Který obrázek je nejmenší?
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV53 Název školy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_KVALIFIKACE_SOMMELIERA_SNOUBENÍ_VÍ NA_S_POKRMY_PREZENTACE_ 14.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Vytápění Zabezpečovací zařízení otopné soustavy. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
E K O N O M I K A Spotřební daně Daň z piva. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_558_ Výroba vína 4 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Energetická hodnota potravin (EH)
Náležitosti nápojových lístků
Alkoholické nápoje - víno
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
DUM - Digitální Učební Materiál
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Řadič Orbis pictus 21. století
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Evropská územní spolupráce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
PŘÍRODNÍ ZDROJE ČR – NEROSTNÉ SUROVINY
Informační gramotnost
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Vykazování postupu nebo stavu
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Novinky v Záznamníku učitele
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
DUM - Digitální Učební Materiál
Výzkum v malých a středních firmách
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Registrační číslo projektu
Suroviny pro výrobu piva
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Projekt Karmelka: Školní kiosek
Transkript prezentace:

Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné - nové turistické lákadlo vinařských regionů „Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj“ „Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme více“.

F AMILLIEN W EINGUT K OŠULIČ S EKUNDÁRNÍ PRODUKTY RÉVY VINNÉ - NOVÉ TURISTICKÉ LÁKADLO VINAŘSKÝCH REGIONŮ

V INAŘSKÁ OBLAST M ORAVA, PODOBLAST V ELKOPAVLOVICKÁ S EDMÁ NEJVĚTŠÍ VINAŘSKÁ OBEC V ČR J EDNA Z NEJSTARŠÍCH VINAŘSKÝCH OBCÍ V ČR Hustopeče cca 1930 V INAŘSKÁ OBEC H USTOPEČE

Z AČÁTEK ŽIVNOSTI VINOBRANÍM V ROCE 2007 S OUČASNÁ PLOCHA VINIC CCA 3 HA C ELKOVÁ ROČNÍ PRODUKCE LITRŮ VÍNA H LAVNÍM PRODUKTEM NAŠEHO VINAŘSTVÍ JSOU VŠAK VÍNA FORTIFIKOVANÁ, TEDY LAICKY ŘEČENO VÍN PORTSKÉHO TYPU. J EJICH PRODUKCE JE CCA 4 – LITRŮ ROČNĚ. V INAŘSTVÍ RODINY K OŠULIČOVY

HROZNOVÝ MOŠT 2011 U ŽITÁ SUROVINA Z WEIGELTREBE R YZLINK V LAŠSKÝ C UKERNATOST HROZNŮ 20 °NM / 18 °KMW C ELKOVÝ OBSAH KYSELINCCA 4 G / LITR D OPORUČENÉ PARAMETRY HROZNOVÉHO MOŠTU ( ZE ZKUŠENOSTI ): C UKERNATOST HROZNŮ °NM /14,4 -15,3 °KMW C ELKOVÝ OBSAH KYSELIN 8-12 G / LITR D ALŠÍ DOPORUČENÉ ODRŮDY VZ, FR, AN ( TEDY ODRŮD, KTERÉ MAJÍ VYŠŠÍ OBSAH KYSELIN A POZDĚJŠÍ DATUM SKLIZNĚ ) D OPRUČENÝCH PARAMETRŮ BYLO V ROCE 2011 VELMI TEŽKÉ DOSÁHNOUT A TAK JE HROZNOVÝ MOŠT 2011 VÝRAZNĚ JINÝ NEŽ JE OBVYKLÉ S EKUNDÁRNÍ PRODUKTY

Z WEIGELTREBE G RANÁTOVÁ BARVA A OVOCNĚ KOŘENITÁ CHUŤ NEPOSTRÁDAJÍ VŮNĚ VIŠNÍ I JINÉHO BOBULOVÉHO OVOCE. V ÍNA JSOU ROZDÍLNÉ PLNOSTI. P ŘI USMĚRNĚNÉ SKLIZNI JE PLNOST VÝRAZNĚJŠÍ A TŘÍSLOVINY KOMPLEXNĚJŠÍ, TAKŽE SE DÁ DOCÍLIT JEMNÉ A HARMONICKÉ VÍNO

R YZLINK VLAŠSKÝ Ž LUTOZELENÁ BARVA, U MLADÝCH VÍN PŘEVAŽUJÍ OVOCNÉ TÓNY RYBÍZU, PŘÍPADNĚ ANGREŠTU, POZDĚJI SE OBJEVUJÍ VŮNĚ LUČNÍHO KVÍTÍ, KTERÉ SE POJÍ S PIKANTNÍ KYSELINOU, STŘEDNÍ PLNOSTÍ, SVĚŽESTÍ A VELMI DOBROU PITELNOSTÍ. Z MÉNĚ VYZRÁLÝCH HROZNŮ BÝVÁ KYSELINA AŽ OCELOVĚ TVRDÁ.

Z ÁKLADNÍ PRAVIDLA DOBA OD MLETÍ PO PLNĚNÍ DO LAHVÍ BY NEMĚLA PŘEKROČIT 30 HODIN OBSAH SO 2 CCA 20 MG / LITR - PO FILTRACI PŘÍPADNĚ DOSÍŘIT HROZNY LISOVAT MAX PO 4 HODINÁCH PO MLETÍ, POUŽÍT PEKTOLYTICKÉ ENZYMY, K TERÉ USNADŇUJÍ NÁSLEDNOU FILTRACI OŠETŘENÍ BENTONITEM - ABY SE ZABRÁNILO ZÁKALŮM TERMOLABILNÍCH BÍLKOVIN JE NUTNÉ PROVÉST OŠETŘENÍ BENTONITEM G /100 LITRŮ FILTRACE – OPTIMÁLNÍ FILTRACE JE PŘES FLOTAČNÍ FILTR ( MÁLOKDO HO MÁ A PROTO SE PROVÁDÍ PŘES FILTRAČNÍ DESKY NA DESKOVÉ FILTRU, MOŠT JE POTÉ ČIRÝ, ALE NENÍ 100 % ČISTÝ ) V ROČNÍCÍCH S VYŠŠÍM OBSAHEM KYSELIN NĚKDY NENÍ FILTRACE NEZBYTNĚ NUTNÁ, MNOHDY STAČÍ PO APLIKACI BENTONITU CCA 12 HODINOVÁ SEDIMENTACE A BY SE ZAMEZILO ROZKVAŠENÍ MOŠTU JE VHODNÉ SKLÍZET HROZNY V CHLADNĚJŠÍM POČASÍ, PROTO SE HODÍ TAKÉ POZDNĚJŠÍ ODRŮDY ( SBĚR V ŘÍJNU ) V ÝROBNÍ POSTUP

P ŘI PASTERIZACI ZAHŘEJEME PŘIPRAVENÝ MOŠT NA TEPLOTU 75°C, TUTO TEPLOTU UDRŽUJEME PO DOBU 20- TI MINUT, PO UPLYNUTÍ TÉTO DOBY MOŠT STÁČÍME DO LAHVÍ. P LNĚNÍ ZA STUDENA PŘIPRAVENÝ MOŠT NAPLNÍME DO LAHVÍ A POTÉ OHŘEJEME NA 75°C, TUTO TEPLOTU UDRŽUJEME PO DOBU 20- TI MINUT, PO UPLYNUTÍ TÉTO DOBY JE MOŠT HOTOVÝ. V ELMI DŮLEŽITOU ZÁSADOU JE JIŽ NAPLNĚNOU LÁHEV S MOŠTEM PŘI CHLÁDNUTÍ POLOŽIT, ABY DOŠLO I KE STERILIZACI UZÁVĚRU. Z ÁKLAD VÝROBNÍHO POSTUPU PASTERIZACE

Z AVAŘOVACÍ H RNEC O BJEM 29 LITRŮ R EGULACE TEPLOTY OD ° C Č ASOVÝ SPÍNAČ DO 120 MINUT V ÝPUSTNÝ KOHOUT O DDĚLENÝ TOPNÝ A VARNÝ SEKTOR D ALŠÍ VYUŽITÍ NA ZAVAŘOVÁNÍ, OHŘÍVÁNÍ POKRMŮ A NÁPOJŮ P ŘÍSLUŠENSTVÍ

75 °C 15 °C P ŘI LAHVOVÁNÍ JE NUTNO DBÁT NA TEPELNOU ROZTAŽNOST TEKUTIN J AKO PRAKTIČTĚJŠÍ A JEDNODUŠŠÍ SE NÁM JEVÍ UŽITÍ LAHVÍ SE ŠROUBOVACÍM UZÁVĚREM, NENÍ NUTNÉ ŽÁDNÉ „ ŠPUNTOVACÍ “ ZAŘÍZENÍ, ZÁKAZNÍK MŮŽE POTÉ LAHEV OTEVŘÍT, ZKONZUMOVAT ČÁST A OPĚT ZAVŘÍT L AHVOVÁNÍ

V PŘÍPADĚ ZDRŽENÍ PASTERIZACE JE RIZIKO NÁSLEDNÉHO ROZKVAŠENÍ P ŘI NEDOKONALÉM ODBOURÁNÍ TERMOLABILNÍCH BÍLKOVIN MOŽNOST ZÁKALU P ŘI FILTRACI PŘES DESKOVÝ FILTR MOŽNOST PŘÍPADNÉHO SEDIMENTU V LÁHVI P ŘÍPADNÉ TECHNOLOGICKÉ PROBLÉMY

Z VOLILI JSME LÁHEV, KTERÁ JE TAK TROCHU RETRO A K TOMU TAKÉ ODPOVÍDAJÍCÍ ETIKETU EVOKUJÍCÍ STYL SEDMDESÁTÝCH LET, KTERÝ SI MNOHO ZÁKAZNÍKŮ SPOJUJE SE SVÝM DĚTSTVÍM A KVALITOU P OUŽITÍ : OVOCNÁ ŠŤÁVA SIRUP VHODNÉ PRO TĚHOTNÉ ŽENY A MALÉ DĚTI ABSTINENTY K ONEČNÝ PRODUKT

V INNÉ ŽELÉ Č OKOLÁDOVÉ P RALINKY D ALŠÍ PRODUKTY

D ĚKUJI ZA POZORNOST P AVEL K OŠULIČ WWW. VINNYSKLEP. NET VINNYSKLEP. NET T EL.: V INAŘSTVÍ RODINY K OŠULIČOVY