Prostupné bydlení Martin Šimáček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidé ohrožení sociálním vyloučením a nedostupností bydlení v České republice: systém garantovaného bydlení Tomáš Dvořák Martina Mikeszová Oddělení socioekonomie.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Problematika veřejného opatrovnictví Barbora Rittichová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Sekce státní služby tisková konference RNDr. Josef Postránecký náměstek MV pro státní službu.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
REFORMNÍ KROKY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ V OBLASTI ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Ministerstvo zdravotnictví České republiky Praha,
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Zákon o sociálním bydlení a o příspěvku na bydlení David Pospíšil Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly se zástupci KÚ, VOP, SMO, KSM, SMS, MF,
Podpora zaměstnanosti: Sociální firma ONZA a.s. Jirkov Libor Duchoň (radní města Jirkov, předseda představenstva) Miroslav Koranda (Člověk v tísni) Gabriela.
Barbora Čechová, THEIA – krizové centrum o.p.s.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Národní program podpory cestovního ruchu
Úřad práce České republiky
Zákon o sociálním podnikání
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Místní programy sociálního začleňování – oblast bydlení
Role Úřadu Regionální rady
Příprava projektů OP Z – základní informace
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Zákon o sociálním podnikání
Činnost pracovní skupiny styčného důstojníka pro národnostní menšiny
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
JUDr. Věra Honusková, Ph. D., KMP, PPP
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Podpora sociální práce v ORP Holešov
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Regionální seminář na téma Sociální bydlení
Pozemkové úpravy.
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Komunitní centrum v přírodní zahradě
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Cyklus malého projektu
Profesní zákon o sociálních pracovnících
Seminář k Národnímu rozvojovému programu mobility pro všechny
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Sociální bydlení – úvod do problematiky
Koncepce dostupného bydlení v Jablonci n/N
Transkript prezentace:

Prostupné bydlení Martin Šimáček

Systém propustného bydlení a jeho nastavení 1.Krizové bydlení (azylové bydlení; bydlení na ubytovnách s doprovodnou sociální asistencí) 2. Bydlení v tréninkových bytech – bytech s doprovodnou sociální asistencí (SAS, TSP) 3. Bydlení v (městských) bytech s jasnými pravidly přidělování bytů 4. Bydlení v soukromých nájemních bytech

BYDLENÍ V BYTECH se standardním režimem obecní byty soukromé nájemní bydlení KRÁTKODOBÉ KRIZOVÉ BYDLENÍ BYDLENÍ V TRÉNINKOVÝCH BYTECH - byty s asistencí DOMÁCNOSTI S NÍZKOU KOMPETENCÍ UDŽET SI DLOUHODOBÉ BYDLENÍ DOMÁCNOSTI S KOMPETENCÍ UDŽET SI DLOUHODOBÉ BYDLENÍ DOMÁCNOSTI S VELMI NÍZKOU KOMPETENCÍ UDŽET SI DLOUHODOBÉ BYDLENÍ AKUTNÍ ZTRÁTA BYDLENÍ

Modely tréninkového bydlení 1.Sociální bydlení v bytech vlastněných neziskovou organizací. 2.Sociální bydlení v bytech najímaných neziskovou organizací od města nebo soukromých pronajímatelů. 3.Tréninkové bydlení v bytech vlastněných obcí nebo soukromým majitelem a spravovaných NNO – poskytovatelem sociálních služeb. 4.Tréninkové bydlení v bytech vlastněných a spravovaných obcí (popř. spravovaných další organizací) s doprovodnou sociální službou.

nájemník ručitel - pojišťovna provozovatel systému garantovaného bydlení (obec, NNO) soukromý pronajímatel stát Nájemní smlouva podle podmínek subjektu provozujícího systém garantovaného bydlení Potvrzení o způsobilosti uchazeče pro nájem garantovaného bydlení, smlouva týkající se povinností a práv nájemníka garantovaného bydlení Evidence bytu v systému garantovaného bydlení, smlouva o podmínkách poskytnutí garance, platba dvouměsíční kauce pronajímateli a platba provize subjektu provozující systém garantovaného bydlení Žádost o poskytnutí ručení verifikující splnění podmínek pro poskytnutí garance, předání smluv, platba pojistky Státní záruky za ztráty z pojištění Smlouva o poskytnutí ručení Schéma garantovaného bydlení

Role Agentury v systému garantovaného bydlení koordinace aktérů pilotního projektu koordinace aktivit resortů a krajů vedoucí k dlouhodobé udržitelnosti projektu monitoring pilotního projektu (přímo či nepřímo) evaluace pilotního projektu supervize práce NNO jednání s obcemi a soukromými vlastníky správa garančního fondu a jeho další rozvoj

Řídící skupina pilotního projektu Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Sociologický ústav Akademie věd ČR, v.v.i. Evropská agentura pro lidská práva

Harmonogram realizace pilotního projektu garantované bydlení duben 2010: představení a diskuse projektu s NNO květen 2010: představení a diskuse projektu se zástupci vlastníků domů a bytů, obcemi a zástupci resortů (MMR, MPSV) červen – září 2010: veřejná diskuse k návrhu projektu i k obsahu předchozích diskusí (k zapojení se do diskuse vyzvány kraje, obce, romští koordinátoři, Rada vlády pro záležitosti romské menšiny) březen – květen 2011: jednání v lokalitách 10. Červen 2011: diskuse nastavení monitoringu (NNO, vlastníci nemovitostí, pojišťovny, resorty) září 2011: spuštění pilotu v Chebu

Děkuji za pozornost. Martin Šimáček