Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příprava projektů OP Z – základní informace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příprava projektů OP Z – základní informace"— Transkript prezentace:

1 Příprava projektů OP Z – základní informace
Jan Mochťák Příprava projektů OP Z – základní informace

2 Základní harmonogram Nyní – leden 2017, fáze přípravy „nanečisto“
Leden 2017, vyhlášení výzvy OP Z pro obce KPSVL Březen 2017 – příjem žádostí 6 měsíců na podávání žádosti pro projekty na území města Brna

3 Probíhá druhá fáze projektového poradenství
Brno má dlouhé období na přípravu projektových záměrů Individuální komunikace s partnery a rozpracování projektových záměrů vs. souběžně diskuse s MPSV o formální a obsahové podobě výzvy Projektové týmy při MMB Řešení překryvů (cílové skupiny, lokality)

4 Brno a alokace Brno má pro oblast OPZ alokovánu částku dle SPSZ = ,- Kč Původní striktnost přesunu alokací vs. aktuálnost tlaku na čerpání Základní pravidlo: Žadatel dodržuje nastavenou hranici finanční rozvahy (dle projektové fiše podzim 2015) Drží se klíčových aktivit projektu (?)

5 Nečerpání alokace I. Předpoklady MPSV:
Nelze navyšovat celkovou alokaci Lze uvnitř přesouvat prostředky vážící se k určitému specifickému cíli. Nelze přesouvat prostředky mezi specifickým cílem (sociální začleňování v celé šíři) a spec. cílem (sociální podnikání). Přidání nové priority (cíle) musí jako změnu plánu schválit zastupitelstvo

6 Nečerpání alokace II. 1. Fáze
Uspořené finanční prostředky z nepodaných projektů budou primárně použity na financování projektů, které připravilo město. 2. Fáze Finanční prostředky z nepodaných projektů mohou jejich žadatelé (NNO) využít pro realizaci jiných svých projektů. Tyto projekty musí naplňovat podmínky výzvy a současně i definované priority SPSZ.

7 Časté dotazy, upozornění MPSV
Definice cílové skupiny – Národnostní menšiny, Osoby žijící v sociálně vyloučených lokalitách Definice lokality – Brno (celé) Přímé náklady = přímá práce s klientem Vzdělávání soc. pracovníků – ano dle zákona + supervize přímé práce (přímé náklady)

8 Projektové konzultace
Mgr. Jan Mochťák – vedoucí týmu, konzultant pro oblast integrace cizinců, tel: Mgr. Marcela Nosálová – konzultantka pro oblast prevence a bezpečnost, tel: Mgr. Adam Čajka – konzultant pro oblast zaměstnanosti, tel: Mgr. Jitka Pavlíková – konzultantka pro oblast rodina a zdraví, tel: Mgr. Veronika Peterková, DiS. – konzultantka pro oblast bydlení, tel: Mgr. Marek Zemský – konzultant pro oblast vzdělávání, tel: Od nás najdete ve druhém podlaží budovy Novobranská 526/14 v Brně.

9 Děkuji za pozornost a dosavadní spolupráci!


Stáhnout ppt "Příprava projektů OP Z – základní informace"

Podobné prezentace


Reklamy Google