Alžběta Trtková ČJ – SV 2013.  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Advertisements

ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Desatero on-line bezpečnosti Vypracoval: Mgr. Rostislav Jančar ZŠ Na Planině 1393, Praha 4.
Dítě jako majetek v rozvodovém řízení. Co dítě prožívá? Proč rozvod rodičů dítě tak bolí? Protože bylo zvyklé na jistotu, která najednou není. Čas rozvodu.
Od počítače za mříže 2016 Uvědomte si, že vulgarismy na Internet nepatří. Jde především o prezentaci vaší osoby.
Senioři a sociální sítě. Kolik je ale na sociální síti vlastně českých seniorů? Je to asi 5% z 3,5 mil.
P REVENCE A INTERVENCE V OBLASTI ŠKOLNÍ ŠIKANY M ÝTY A REALITA David Čáp
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_188_Charakterové vlastnosti osobnosti Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
SLOVNÍKY ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_CJL_2_43 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Název projektu: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SUŠ, Ostrava.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: F6/15 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
(Jak) chráníme svá zařízení?
Způsoby připojení k internetu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Workshop – práce s násilnou osobou Zkušenosti a praxe PMS ČR
KYBERŠIKANA.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Facebook.
Vytvořila: Mgr. Marie Kardová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Praxe Rotenburg (wümme), Německo Diana Dorosh, A3C.
EMPATIE - JAK SE MAMINKA CÍTÍ… CO BY SE STALO KDYBY…
ŘÁD POČÍTAČOVÉ UČEBNY VY_32_INOVACE_01
Techniky práce s mentálně postiženými
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Název projektu: Moderní škola
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
Financování přímých NIV
Když slova nestačí Prezentace.
Jaroslav Seifert NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Dětský klub Malý drak.
KYBERŠIKANA JE ŠPATNÁ VĚC!
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
KYBERŠIKANA výukový materiál 4. základní školy – INFORMATIKA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Mgr. Lenka Linhartová SocioFactor s.r.o.
Děti odsouzených rodičů
TŘÍDNÍ SCHŮZKY
Odpad patří do kontejnerů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Koubkovo devatero (úspěšného) komunálního politika
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Klíčové aktivity projektu
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
ROZVAHA (Bilance) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Na co všechno si dát pozor.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Alžběta Trtková ČJ – SV 2013

 Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.  Projekt je realizován serverem seznam.cz.

 Čím dál tím víc dětí láká psaní si s přáteli na internetu. Je to dáno také obrovským boomem sociálních sítí.  Ovšem netuší, že to je ráj pro pedofily, kteří se vydávají za stejně staré děti, aby navázali s potenciální obětí kontakt.

 Projekt se snaží upozornit děti, aby byly obezřetné v navazování kontaktu s neznámou osobou!  Aby neposílaly své nahé fotky nikomu, i kdyby jim byla slibována sebelákavější odměna, např. nový mobilní telefon.

 Děti by měly vědět, že pokud se jim bude někdo odhalovat např. přes webkameru, mají o tom neprodleně informovat své rodiče.  Rady a zásady: neposílat nikomu cizímu žádné své fotky, protože nevíme, jak s nimi může dotyčná osoba naložit, popř. mohou být prostředkem k vydírání.

 Upozornění pro děti, aby neudávaly o sobě žádné bližší údaje – kde bydlí, kam chodí do školy, jaké kroužky navštěvují a rozhodně neposkytovaly své telefonní číslo!  Video ukazuje dětem, aby se nebály někoho informovat, pokud se již s něčím podobným setkali.

 Ovšem internet není nebezpečný jenom pro děti, ale také pro dospělé, kteří se chtějí „jen“ seznámit.  Na první schůzku s neznámou osobou bychom měli jít na veřejné místo, kde se nachází více lidí, a měli bychom říct někomu známému, kam jdeme.