PREZENTACE ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ. ZAJIŠŤUJE PLNĚNÍ ÚKOLŮ VYPLÝVAJÍCÍCH ZE SAMOSTATNÉ I PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI V OBLASTI SPRÁVY MAJETKU A JINÝCH ÚKOLŮ DANÝCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Dokumentace k zajištění BOZP
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
Nástroje územního plánování
ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Organizace sociální správy
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Komplexní pozemkové úpravy Smilovice
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Archivnictví a spisová služba
Veřejnosprávníci z 1.D poprvé na úřadě v Doksech.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Zákon o obcích Zlín 2015 Mgr. Michal Abrahámek Odbor právní a Krajský živnostenský úřad.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Hospodaření s majetkem obcí a krajů. Úvodem právní úprava obsažená v OZř a KZř je velmi kusá široký prostor pro uplatnění obecných předpisů (občanský.
Dokumentace k zajištění BOZP
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.) Poplatník převodce (prodávající); nabyvatel. Předmět daně - úplatné nabytí např.: pozemku; stavby; částí.
Územní samospráva Obce
Oceňování pojištěného majetku
Ochrana půdy a lesa.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu. Ministerstvo práce a sociálních věcí, sekce náměstka ministyrně pro řízení úřadu Sekce náměstka ministryně.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
FINANČNÍ ŘÍZENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE (II. část – Směrnice Rady Libereckého kraje) 15. srpna 2012 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Soupisy Centrální komise
Vodohospodářské aktuality
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
MĚSTO VALAŠSKÉ KLOBOUKY
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Kanalizační Přípojky F-M
Stavební právo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

PREZENTACE ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ

ZAJIŠŤUJE PLNĚNÍ ÚKOLŮ VYPLÝVAJÍCÍCH ZE SAMOSTATNÉ I PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI V OBLASTI SPRÁVY MAJETKU A JINÝCH ÚKOLŮ DANÝCH ORGANIZAČNÍM ŘÁDEM MĚSTSKÉHO ÚŘADU Pracoviště: Masarykovo nám. 189 Valašské Klobouky přízemí, místnost č. 104, 105 Telefon: – vedoucí odboru – správa majetku – e. aukce

ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ Zákon č.128/2000 Sb § 85 Zastupitelstvo města § 102 Rada města § 122 Majetková komise PODÍLÍ SE NA PŘÍPRAVĚ MATERIÁLŮ PRO ZASEDÁNÍ RADY A ZASTUPITELSTVA MĚSTA PODLE ZÁKONA č.128/2000 Sb., O OBCÍCH. ZABEZPEČUJE PODKLADY PRO JEDNÁNÍ MAJETKOVÉ KOMISE.

ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ PLNÍ FUNKCI SPRÁVCE BUDOV, ZAJIŠŤUJE ČINNOST PŘI SPRÁVĚ MAJETKU MĚSTA A ODPOVÍDÁ ZA VEŠKERÉ HOSPODAŘENÍ S NÍM.  Předkládá do rozpočtu města plán oprav a údržby  Zabezpečuje revize a kontrolní prohlídky technologický zařízení  Zadávání znaleckých a statických posudků  Stará se o provoz, údržbu a bezpečnostní zajištění objektů  Operativně provádí opravy  Při správě majetku spolupracuje s jednotlivými osadními výbory a organizacemi města, tj. : - Valašskokloboucké služby - Valašskokloboucká poliklinika - Kloboucké lesy

ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ ŘEŠÍ VEŠKERÉ ZÁKONNÉ NÁLEŽITOSTI TÝKAJÍCÍ SE KATASTRU NEMOVITOSTÍ A EVIDENCE OBECNÍCH POZEMKŮ A OBJEKTŮ  Město vlastní cca 820 ha pozemků a 39 různých stavebních objektů  Zadává zaměření skutečného stavu, geometrických plánů a technických map  Provádí účetní a evidenční operace u obecních pozemků, zápisy do katastru  Zajišťuje nabývací tituly k nemovitostem  Vede jednání o převodech nemovitostí s ČR, kterou zejména zastupuje: - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - Státní pozemkový úřad - Agentura pro ochranu přírody aj.  Zveřejňuje záměry města (§ 39 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích)

ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ PÉČE O KULTURNÍ A SAKRALNÍ PAMÁTKY V MAJETKU MĚSTA  V správním obvodu města se nachází několik významných historických objektů, zapsaných v Ústředním seznamu kulturních památek (různí vlastníci)  Město vlastní 17 objektů s různou náboženskou tématikou (kamenné kříže, kapličky, zvonice)  Zadává restaurátorské záměry  Sjednává smlouvy o dílo na realizaci obnovy  Spolupracuje s Národním památkovým ústavem v Kroměříži  Organizuje a zadává rekonstrukce jednotlivých historických objektů

ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ BYTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ  Město vlastní 1 bytovou jednotku v samostatném rodinném domu a 37 bytových jednotek ve 4 bytových domech  Vede evidenci žádostí o přidělení městského bytu  Předkládá sociální komisi a radě města návrhy na pronájmy bytů  Na základě usnesení rady města vypracovává nájemní smlouvy a dodatky k těmto smlouvám  Zajišťuje styk města s nájemníky ve věcech technických  Zabezpečuje operativní provádění nutných a neodkladných oprav  Provádí prostřednictvím odborné firmy deratizaci

ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ MAJETKOPRÁVNÍ AGENDA, EVIDENCE MAJETKU  Navrhuje radě města nájmy a prodeje nevyužitých movitých a nemovitých věcí v majetku města  Přejímá do správy nakoupený a nově vybudovaný majetek  Přebírá a zavádí do evidence dokončené investice  Zajišťuje agendy spojené s vyřizováním převodu majetku  Vypracovává: - smlouvy na převod movitého a nemovitého majetku - nájemní smlouvy a smlouvy o výpůjčce - darovací smlouvy - smlouvy na zřízení věcného břemene  Vede operativní evidenci majetku města  Připravuje podklady pro provedení roční inventarizace  Eviduje a řeší škodné události

ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ PÉČE O VEŘEJNÉ PROSTRANSTVÍ A SPORTOVNÍ ZAŘÍZENÍ  Město vlastní místní komunikace v délce 36,6 km a celkové ploše 16,9 ha: - lokální opravy povrchů a kanalizačních vpustí - zimní údržba  Veřejné osvětlení: celkem 778 sloupů - revize a opravy  Údržba zeleně o výměře 86,7 ha: - sečení a mulčování - zdravotní a udržovací prořezy dřevin - rekultivace a náhradní výsadba  Sportoviště: 6 dětských hřišť, stadion - vedení evidence vybavení, atestů - oprava, údržba, sečení, revize  Odpadové hospodářství: - provoz čističek odpadních vod - smlouvy o odvádění odpadních vod

ODBOR VNITŘNÍCH VĚCÍ VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY (PŘENESENÁ PŮSOBNOST OBCE)  Zodpovídá za provádění správního řízení – jedná se především o § 5 Zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, tzn. problematika „ohrožení klidového stavu“  Povoluje a eviduje veřejná shromáždění v souladu se Zákonem č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím  Eviduje petice občanů podle Zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním  Realizuje veřejné zakázky prostřednictvím virtuální aukční síně a to na základě Zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a ve znění Zákona č. 55/2012 Sb.  V souladu se Zákonem č. 183/2006 Sb., stavební zákon ve znění platných předpisů, zastupuje město ve stavebním řízení a jako dotčená osoba se vyjadřuje k rozhodnutí stavebního úřadu, speciálního silničního úřadu a vodoprávního úřadu