Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INFORMACE Z XII. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK KONANÉHO 13/12/2013 pro předsednictvo RVŠ – 23/1/2014 na základě materiálů MV OP VK zpracovala Ivana.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Cíl a identifikace výzvy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
MAP – Místní akční plán ORP RK
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Organizační struktura
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ve Zlínském kraji Realizace globálních grantů Zlínského kraje Ing. Petr Valášek vedoucí oddělení dotačních programů

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost  programové období 2007 – 2015;  základní program financování rozvoje vzdělávání v ČR;  Řídící orgán: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Zlínský kraj vykonával v letech 2007 – 2015 úlohu Zprostředkujícího subjektu při realizaci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost:  realizace celkem 7 globálních grantů (více než 907 mil. Kč);  realizace celkem 6 projektů technické pomoci (38,7 mil. Kč) – administrace, publicita a podpora absorpční kapacity. Globální granty ve Zlínském kraji

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Globální granty v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2 globální granty celkem 5 výzev (3 + 2 výzvy) Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 2 globální granty 6 výzev (4 + 2 výzvy) Oblast podpory 1.2 Rovné příležitosti ve vzdělávání dětí a žáků se SVP 2 globální granty 6 výzev (4 + 2 výzvy) Oblast podpory 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení 1 globální grant 5 výzev Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Finanční alokace globálních grantů Globální grantAlokace (mil. Kč) GG 1.1/I 244,1 GG 1.1/II 152,7 GG 1.2/I 88,8 GG 1.2/II 48,2 GG 1.3/I 111,0 GG 1.3/II 60,3 GG ,2 Celkem907,3

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Přehled vyhlášených výzev v letech

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Počty projektů a úspěšnost získání podpory *) v tom 21,4 mil. Kč investičních výdajů

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Úspěšnost globálních grantů dle oblastí podpory

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  Nedokončené projekty  Úspory v projektech  Nesrovnalosti: Do současnosti zaznamenáno 371 případů porušení rozpočtové kázně (nesrovnalostí) v hodnotě cca 19,2 mil. Kč = cca 2,1 % procenta finančních prostředků v rámci GG nehospodárné výdaje; chybné odvody za SP a ZP, chybný odvod do FKSP z DPČ a DPP; platby nesouvisející s realizací projektu z projektového účtu (mylné platby); porušení podmínek při realizaci výběrových (zadávacích) řízení u veřejných zakázek; úhrada nezpůsobilých výdajů dle Příručky pro příjemce. Příčiny nedočerpání

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Témata řešená v grantových projektech v oblasti podpory 1.1 Hlavní témata realizovaných projektů:  Využívání ICT ve výuce jak všeobecně vzdělávacích, tak odborných předmětech;  Inovace ŠVP včetně obsahu vzdělávání;  Inovace vzdělávání cizích jazyků vč. podpory výuky v cizích jazycích  Spolupráce škol se zaměstnavateli, tvorba a prohlubování partnerství;  Podpora technického a přírodovědného vzdělávání;  Podpora kariérového poradenství.

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Témata řešená v grantových projektech v oblasti podpory 1.2  Tvorba individuálních vzdělávacích plánů a vzdělávacích materiálů pro děti se SVP.  Využívání speciálně pedagogických a psychologických služeb pro žáky se SVP.  Využívání asistenta pedagoga ve výuce.  Začlenění arteterapie, muzikoterapie a jiných postupů do výuky.  Zvyšování kompetence pedagogických pracovníků v oblastech nových metod ve vzdělávání dětí se SVP.  Vytváření nových možností neformálního vzdělávání pro děti se SVP.

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Témata řešená v grantových projektech v oblasti podpory 1.3  Tvorba vzdělávacích programů a vzdělávání (vč. metodických setkání, stáží) pracovníků škol a ŠZ v oblastech: kutikulární reformy kariérového a výchovného poradenství využívání ICT ve výuce výuka cizích jazyků a v cizích jazycích udržitelný rozvoj odborné vzdělávání (ve spolupráci se zaměstnavateli)  Vzdělávání vedoucích a řídících pracovníků škol a ŠZ

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Hodnoty dosažených monitorovacích indikátorů za GG v PO 1

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Témata řešená v grantových projektech v oblasti podpory 3.2  Podpora vzdělávací nabídky v oblasti dalšího vzdělávání (tvorba nových a inovace stávajících vzdělávacích programů a kurzů).  Rozvoj vzdělávacích programů ve školách a dalších vzdělávacích institucích.  Vzdělávání pedagogů a lektorů škol a dalších vzdělávacích institucí.

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Hodnoty dosažených monitorovacích indikátorů za GG v OP 3.2

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vyhodnocení počtu projektů dle typu příjemců

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  týká se celkem 136ti projektů;  po dobu 5 let (poslední projekty do roku 2018)  udržitelnost vyžadována v rozsahu jak byla popsána v projektu;  sledování jedenkrát ročně prostřednictvím zpráv o udržitelnosti;  identifikujeme problémy s naplněním udržitelnosti;  v případě problémů je třeba co nejdříve kontaktovat poskytovatele dotace. Udržitelnost

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  Řešení nesrovnalostí, porušení rozpočtové kázně.  Tlak na efektivitu projektů.  Zavedení limitů pro nákup zařízení a limitů mezd.  Zvýšená snaha o podporu technického a přírodovědného vzdělávání.  Zavedení oblastí podpory 1.4 a 1.5 OPVK.  Tlak na inovativnost, kvalitu a původnost výstupů, ochrana autorských práv.  Databáze výstupů.  Problémy s udržitelností projektů. Obecné aspekty a problémy při realizaci globálních grantů

Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Děkuji za pozornost. Ing. Petr Valášek Telefon: