Ing. Roman Vrba – Ředitel Odboru eGovernmentu, MV ČR Ing. Martin Lukáš, Ph.D. – Projektový manažer PePo, MV ČR INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
17. září 2015:  Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015:  Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
model fungování a praxe
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Úřad práce České republiky
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Účetnictví – význam informací

DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: Moderní škola
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Zvláštní odborná způsobilost
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Ing. Stanislava Správková
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Model intenzivní podpory
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Model intenzivní podpory
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Model intenzivní podpory
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Model intenzivní podpory
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

Ing. Roman Vrba – Ředitel Odboru eGovernmentu, MV ČR Ing. Martin Lukáš, Ph.D. – Projektový manažer PePo, MV ČR INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ

PROJEKT: INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ REG.Č. CZ.1.04/4.1.00/  Financování:Operační program lidské zdroje a zaměstnanost  Spolufinancování:Ministerstvo vnitra ČR  Poskytovatel služby :Institut pro veřejnou správu Praha  Délka realizace: do Hlavní cíl: vytvoření metodického nástroje a podpora efektivity rozvoje a řízení lidských zdrojů ve veřejné správě (pro územní samosprávu : obce I., II. a III. typu) Dílčí cíle:  Přispění k podpoře Řízení lidských zdrojů v územní samosprávě  Přispění k lepšímu výkonu Řízení lidských zdrojů u obcí I. a II.typu (cca obcí)  Přispění k postupnému sjednocování personálních činností v obcích I. a II.typu  Nabídnout interaktivní portál (doména registrována) Cíle projektu vychází z provedené analýzy stavu VS, ze Strategie rozvoje VS a eGovernmentu 2

PŘÍNOSY PROJEKTU PEPO  Státem garantované informace v oblasti personální práce územních samospráv  Přispění ke zvýšení kvality personální práce v územních samosprávách  Postupné metodické sjednocování personální práce územních samospráv  Obce, které nemají své personalisti (např. obce I.typu), mohou využívat státem garantované informace bezplatně (ostatní též bezplatně)  Úspora nákladů za perosnální a právní služby  Přispění ke jednodušení orientace v personální práci  Možnost využití šablon typických personálních dokumentů (pracovních smluv, DPČ, DPP, apod.)  Možnost vyhledávání školení a akreditovaných institucí i lektorů pro různé oblasti v kompetenci územních samospráv  Aktualizované metodiky a výklady k zákonům, směrnicím a předpisům v oblasti personální práce 3

VÝSTUPY PROJEKTU PEPO  Hlavním výstupem je internetový portál PEPO  Cílové umístění bude na  Dalšími výstupy jsou 4 vzdělávací akce pro pracovníky územních samospráv (seznámení se s funkcionalitou a strukturou portálu) 4 AKTUÁLNÍ SITUACE PROJEKTU PEPO  Dne byla předána Beta verze PEPO do akceptačního řízení (bez redakčního obsahu) včetně návrhu Provozního řádu a technické dokumentace  Dokončuje se akceptace Beta verze  DO bude předána produkční verze k apceptaci  Plánovaná akceptace do  Následně bude zahájen produkční provoz v cílovém prostředí a ustanovena Redakční rada

Pro koho jsou výstupy projektu určeny - cílové skupiny: 1. Zaměstnanci dle zákona č. 312/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů, který upravuje pracovní poměr úředníků územních samosprávných celků a jejich vzdělávání (zejména pro zaměstnance obcí I. a II. stupně). 2. Jedná se zejména o: starosty (uvolněné i neuvolněné) místostarosty tajemníky personalisty Využití je též pro ředitele krajských úřadů, vedoucí personálních odborů, personální pracovníky na krajských úřadech i obcích III. typu. 5

OBSAH PORTÁLU PRO ZAMĚSTNANCE DLE ZÁKONA 312/2002 SB. : Interaktivní personální portál pro potřeby vedoucích úřadů, vedoucích úředníků a personalistů u obcí I., II. a III. typu i krajů je: interaktivní webová aplikace s obsahem garantovaných informací a metodik určených pro rozvoj a řízení lidských zdrojů ve veřejné správě obsahuje tyto moduly:  Akreditace  Oprávněné osoby  Vzdělávání  Hodnocení  Organizace práce  Zaměstnanecké záležitosti a platy  Katalog prací  Burza práce  Slovník veř. správy  Publikace  Právní normy  Diskusní fórum 6

 Akreditace - určeno zájemcům, kteří chtějí poskytovat své vzdělávací služby v sektoru veřejné správy v ČR v souladu se zákonem č. 312 / 2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů v platném znění  Certifikace - seznam odborníků ke zkoušce odborné způsobilosti, rejstřík úředníků s absolvovanou zkouškou odborné způsobilosti, rejstřík úředníků s uznanou rovnocennosti vzdělání  Vzdělávání - evidence institucí nabízející vzdělávání, číselník okruhů a odborností  Hodnocení - komplexní metodika a návody jak postupovat při hodnocení pracovníků / úředníků úyemních samospráv 7

 Organizace práce - metodika pro tvorbu organizačních řádů a popisů pracovních činností  Zaměstnanecké záležitosti a platy - souhrnné a přehledné informace o pracovních smlouvách, platových výměrech, tvorba osobn. spisů, tvorba DPČ a DPP (včetně vzorů)  Katalog prací - přehledný katalog prací orgánů, které mohou vykonávat orgány územních samospráv (veřejná část)  Burza práce - Přehled volných úřednických míst vybraného orgánu územní samosprávy (vkládání, úprava, mazání, filtrování, vyhledávání), poptávky po pracovních místech 8

 Slovník veřejné správy - přehled zkratek, pojmů a jejich vysvětlení používaných ve veřejné správě (průběžně aktualizováno redakční radou)  Publikace - přehled odborných publikací z oblasti personalistiky v územních samosprávách (průběžně aktualizováno redakční radou)  Právní normy - přehled právních předpisů, vyhlášek, nařízení apod. v oblasti perosánlní problematiky (průběžně aktualizováno redakční radou) 9

10 Beta verze bez redakčního obsahu dostupná na

MODUL AKREDITACE 11

MODUL BURZA PRÁCE 12

MODUL ZAMĚSTNANECKÉ VĚCI, PLATY 13

17. září 2015:  Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015:  Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17 hod 1. října 2015:  Brno - Krajský úřad Jihomoravského kraje, od 9 hod do 17 hod 8. října 2015  Benešov – školící středisko IVS Praha, od 9 hod do 17 hod POZVÁNKA NA KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ AKCE PEPO 14

DĚKUJI ZA POZORNOST…