Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nejčastější závady v označování MVDr. Pavel Moravec, Olomouc, 24 července 2015 Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nejčastější závady v označování MVDr. Pavel Moravec, Olomouc, 24 července 2015 Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj."— Transkript prezentace:

1 Nejčastější závady v označování MVDr. Pavel Moravec, Olomouc, 24 července 2015 Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj

2 Povinnosti - legislativa  Přehled  Vývoj  Srovnání  Jak kontrolujeme  Závady

3  NAŘÍZENÍ EP a R (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům  PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ K (EU) č. 1337/2013 kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011, pokud jde o uvádění země původu nebo místa provenience u čerstvého, chlazeného a zmrazeného vepřového, skopového, kozího a drůbežího masa  NAŘÍZENÍ EP a Rady (EU) č. 1379/2013 o společné organizaci trhů s produkty rybolovu3

4  Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích  Vyhl. č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků  Vyhl. č. 326/2001 Sb., pro maso a masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich  Vyhl. č. 76/2003 Sb., pro přírodní sladidla, med,….  Vyhl. č. 77/2003 Sb., pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

5  Zákon č. 166/1999 Sb. - Veterinární zákon  VYHLÁŠKA č. 289/2007 Sb. o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství  VYHLÁŠKA 128/2009 Sb. o přizpůsobení veterinárních a hygienických požadavků pro některé potravinářské podniky, v nichž se zachází se živočišnými produkty

6 VÝVOJ  11/2012 PLATNOST  PŘ. VI, ČÁST B — ZVLÁŠTNÍ POŽADAVKY NA OZNAČENÍ „MLETÉ MASO“  ÚČINNOST  INFORMACE O PŮVODU NEBO PROVENIENCI VEPŘOVÉHO, SKOPOVÉHO, KOZÍHO A DRŮBEŽÍHO MASA  VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

7 SROVNÁNÍ  VÍCE INFORMACÍ  STANOVENA VELIKOST PÍSMA  DŮLEŽITÉ INFORMACE V HLAVNÍM ZORNÉM POLI  VĚTŠÍ NEPŘEHLEDNOST LEGISLATIVY  RYBY, ALERGENY  CHYBÍ ZPĚTNÁ VAZBA OD SPOTŘEBITELŮ

8 Jak kontrolujeme  LEGISLATIVA EU  LEGISLATIVA ČR  BALENÁ, ZABALENÁ A NEBALENÁ POTRAVINA  PRODEJ „ZE DVORA“

9 Závady  ZÁVADY PŘED PLATNOSTÍ NOVELIZACÍ  ZÁVADY PO

10

11

12

13

14

15

16 CHYBÍ: INFORMACE O GLAZUŘE, SLOŽENÍ SE VZTAHUJE NA ČISTOU HMOTNOST BEZ GLAZURY (PO ODKAPÁNÍ) mělo by obsahovat pouze 281,25 g masa

17

18 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Nejčastější závady v označování MVDr. Pavel Moravec, Olomouc, 24 července 2015 Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj."

Podobné prezentace


Reklamy Google