Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO."— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO – gastronomická pravidla - menu Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – gastronomická pravidla pro sestavování složitého menu.Dodržování pořadí a obsahu dle charakteru střediska a zvolené příležitosti. ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_365

2 Gastronomická pravidla Skladba a úprava menu

3 Základní zásady V menu se nikdy neopakuje již použitá základní surovina Taktéž se nesmí opakovat tepelná úprava Dodržujeme pořadí jídel na požadované straně Dbáme na vhodné snoubení nápojů a jídel Nezapomínáme na nutné náležitosti Rozlišujeme rozdíl mezi návrhovým a finálním menu

4 Titulní strana menu Zde uvádíme základní informace K jaké příležitosti Kde Kdy V kolik

5 Druhá strana Na této straně se uvádí jen nápoje v následném pořadí Aperitiv – krátký suchý kořeněný málo alkoholický Voda – nejmladší - nejsušší Víno víno Víno/sekt – nejstarší a nejsladší Digestiv – malý více alkoholický destilát

6 Třetí strana Zde uvádíme jídla a kávu Studený předkrm Polévka Teplý předkrm Hlavní jídlo Sýry (nemusí být v každém menu) Moučník Káva- nejlépe: malá, silná, černá

7 Čtvrtá strana Zde se uvádí pouze kontaktní údaje provozovny Taktéž může být uvedeno poděkování Nebo zde můžeme uvádět vlastní reklamu Případně se na této straně neuvádí nic

8 Grafické zpracování Grafická úprava musí vystihovat danou příležitost Rallye- olympiáda- Moto sraz-

9 Návrhové menu Při přípravě návrhu menu uvádíme krom popisu jednotlivých položek také: Cenu Gramáž Případně další kalkulace Ve schváleném menu se již tyto položky neuvádí

10 Ukázkové menu Navrhněte menu k samostatně zvolené příležitosti včetně všech náležitostí Termín odevzdání: následující hodina Vámi zhotovené menu bude mít i grafickou úpravu

11 zdroje cs&channel=suggest&biw=1280&bih=912&tbm=isch&s a=1&q=harley+davidson cs&channel=suggest&biw=1280&bih=912&tbm=isch&s a=1&q=harley+davidson 12&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm =isch&tbnid=kJd_b6HC0jCdCM:&imgrefurl 12&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm =isch&tbnid=kJd_b6HC0jCdCM:&imgrefurl pera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=9flRzj JujvsZoM:&imgrefurl=http://art- bazar.ic.cz/home.htm&docid=20LZintAsgPKiM&imgurl= pera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=9flRzj JujvsZoM:&imgrefurl=http://art- bazar.ic.cz/home.htm&docid=20LZintAsgPKiM&imgurl=


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO."

Podobné prezentace


Reklamy Google