Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:"— Transkript prezentace:

1 Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma: SO – servis teplé nápoje Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – druhy teplých nápojů,vhodnost použití, servis při SO a potřebný inventář. ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_379

2 Dělení do skupin

3  Servis čaje se liší dle druhu  Jinak podáváme černý,ovocný a bylinný čaj  Rozdíl je pouze v přípravě a spolu podávaných ingrediencích  Charakter servisu odpovídá středisku kde čaj podáváme

4  Čajová souprava  Konvička a šálek  Hrnek  Sklo  Keramika  Lžička  Cukřenka jak kde  Lis na citron  Platíčko - tácek

5  Servis kávy má svá ustálená pravidla  Pokuste se obecně vyjmenovat několik podmínek pro dobrý servis !!!!  Zásady se vždy řídí dle druhu kávy, místa servisu a požadavku hosta

6  ŠAPO  Rozetka – jak kdy  Platíčko  Sklo  Příbor na kávu  Džezva  Konvička na mléko  Konvička na šlehání mléka

7  Horké mléko je netypický nápoj  Ale i tak se sním setkáme při servisu  Při servisu musíme dodržovat určité zásady  Vždy podáváme v neprůhledném skle či porcelánu. A to ať hrnku či konvičce  Sladíme dle přání hosta medem či cukrem  Můžeme připravit i další teplé nápoje  Víte jaké ????

8  Dle trendů se setkáváme  S horkým CAPPY - znáte tento produkt  Jak ho budeme podávat ????  Znáte další teplé nápoje ????  Závěrem zhodnoťte podmínky a způsob servisu dle vašich zkušeností.

9  Jaké znáte teplé nápoje  Popište servis u zvoleného nápoje při SO  Jaký používáme inventář  Popište rozdíl při servisu u JO a SO

10     rl=http://www.zameckavinoteka.cz/documents/caj.html&docid=HYrW2vJSgC rl=http://www.zameckavinoteka.cz/documents/caj.html&docid=HYrW2vJSgC  rl=http: rl=http  url=http: url=http  o9f5bwt_ o9f5bwt_  grefurl=http://www.tescoma-eshop.cz/ grefurl=http://www.tescoma-eshop.cz/  OZBM:&imgrefurl=http://www.caje-prislusenstvi.com/ OZBM:&imgrefurl=http://www.caje-prislusenstvi.com/  7-4HCou56tWIiM:&imgrefurl=http: 7-4HCou56tWIiM:&imgrefurl=http  n8kbXD2ayRM:&imgrefurl=http://www.lahodnakava.cz/produkt/464/TOMGAST_Konvicka_na_zpen eni_mleka. n8kbXD2ayRM:&imgrefurl=http://www.lahodnakava.cz/produkt/464/TOMGAST_Konvicka_na_zpen eni_mleka  TYdKM:&imgrefurl=http://www.kafe.cz/vanoce-2010/zimni-michane-napoje TYdKM:&imgrefurl=http://www.kafe.cz/vanoce-2010/zimni-michane-napoje


Stáhnout ppt "Ročník:2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:"

Podobné prezentace


Reklamy Google