Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na zásady prostírání
Anotace Materiál poukazuje na zásady prostírání ubrusů při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova banketní ubrusy, zásady prostírání Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování

3 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ prostíráme čisté, jednotné, vyžehlené, nepoškozené ubrusy odpovídajícího odstínu používáme moltony při prostírání pracujeme ve dvojici

4 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ prostírat začínáme na vzdálenějším konci tabule od vchodu pro hosty překlady ubrusů mají být 20 cm ubrusy prostíráme lícovou stranou nahoru, středové sklady mají po celé délce tabule tvořit souvislé linie

5 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ

6 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ ubrusy mírně napínáme, aby puky nebyly příliš vysoké
délka ubrusu má být po sedadlo židle,tj.30 cm, na všech stranách stejná

7 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ okraje ubrusů mají být rovné, upravujeme založením, stehováním, nepoužíváme špendlíky!!

8 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ při posunování ubrusu používáme vhánění vzduchu pod ubrus, bereme za okraje, jinak se vytvoří nevzhledné štípance

9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ"

Podobné prezentace


Reklamy Google