Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ

2 Free Powerpoint Templates Page 2 AnotaceMateriál poukazuje na zásady prostírání ubrusů při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petra Škrášková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovabanketní ubrusy, zásady prostírání Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Slavnostního stolování

3 Free Powerpoint Templates Page 3 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ prostíráme čisté, jednotné, vyžehlené, nepoškozené ubrusy odpovídajícího odstínu používáme moltony při prostírání pracujeme ve dvojici

4 Free Powerpoint Templates Page 4 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ prostírat začínáme na vzdálenějším konci tabule od vchodu pro hosty překlady ubrusů mají být 20 cm ubrusy prostíráme lícovou stranou nahoru, středové sklady mají po celé délce tabule tvořit souvislé linie

5 Free Powerpoint Templates Page 5 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ

6 Free Powerpoint Templates Page 6 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ ubrusy mírně napínáme, aby puky nebyly příliš vysoké délka ubrusu má být po sedadlo židle,tj.30 cm, na všech stranách stejná

7 Free Powerpoint Templates Page 7 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ okraje ubrusů mají být rovné, upravujeme založením, stehováním, nepoužíváme špendlíky!!

8 Free Powerpoint Templates Page 8 PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ při posunování ubrusu používáme vhánění vzduchu pod ubrus, bereme za okraje, jinak se vytvoří nevzhledné štípance

9 Free Powerpoint Templates Page 9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PROSTÍRÁNÍ UBRUSŮ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google