Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček

2 Anotace Definice textového editoru a seznámení s nejčastěji používanými editory. Materiál umožňuje použití pro samostatnou práci a je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petr Hanáček (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-51-H/01 Kuchař – číšník 29-54-H/01 Cukrář 66-51-H/01 Prodavač Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Textové editory, Word, WordPad Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí studijních materiálů pro výuku předmětu Informační a komunikační technologie 1. a 2. ročník.

3 Textový editor – definice
Je to program určený pro psaní, editaci a grafickou úpravu textu prostřednictvím počítače s možností následného výstupu například na tiskárnu. Textové editory jsou bezpochyby jedny z nejpoužívanějších programů na světě. Možnost napsat a následně upravit text je jedním z hlavních požadavků běžného uživatele na osobní počítač.

4 Textové editory Na světě existuje celá řada textových editorů, přičemž jen několik se stalo natolik používanými a natolik známými, že vlastně tvoří standard v oblasti tvorby a úpravy textu. V současné době nejpoužívanější jsou: Microsoft Word - MS Office Writer - OpenOffice WordPad - příslušenství OS Windows Poznámkový blok - příslušenství OS Windows

5 Microsoft Word Patří k nejrozšířenějším textovým editorům na světě.
Word nabízí velké množství funkcí pro psaní, úpravu a využití textových dokumentů.

6 Writer – OpenOffice Podobně jako Word nabízí velké množství funkcí pro psaní, úpravu textových dokumentů.

7 WordPad Wordpad má s Wordem podobnost na první pohled, jen je oproti Wordu značně nedokonalý a jednodušší Je to pouze textový editor nepodporující žádné úpravy obrázků a grafy.

8 Poznámkový blok Jde o jeden z nejběžnějších čistě textových editorů.
Je součást příslušenství operačního systému Windows. Výsledný soubor má příponu .TXT – neobsahuje žádné formátovací znaky ani styly.

9 CITACE: NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě. 5. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, 2004, 175 s. ISBN


Stáhnout ppt "MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google