Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na možné tvary tabulí
Anotace Materiál poukazuje na možné tvary tabulí používané při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova tvary tabulí Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování

3 TVARY TABULÍ jsou ovlivněny počtem hostů, tvarem a velikostí místnosti, umístěním oken, dveří,sloupů (dispozičním řešením) dbáme na to, aby tabule byla umístěna ve středu místnosti k sestavení tabule používáme zpravidla restaurační stoly (80x80,80x120)

4 TVARY TABULÍ velkou výhodou jsou tzv. stolové desky jedná se o dřevotřísku uříznutou do určitého tvaru v polovině spojenou panty, kterou rozložíme na rest.stoly

5 TVARY TABULÍ kuvér-prostor pro 1 hosta je 65-80 cm

6 TVARY TABULÍ při menším počtu hostů se používají kulaté nebo oválné tabule

7 TVARY TABULÍ šířka tabule min. 120 cm, max. 160 cm, uličky mezi sedícími hosty 120 cm pro větší počet hostů (nad 20) jsou vhodné tvary stolů do písmen: T,I,U,E, čtvercové mají volný prostor pro květinovou výzdobu

8 TVARY TABULÍ desky stolu jsou potaženy moltony
židle musí být nepoškozené, stejného druhu čelo tabule musí být umístěno vždy proti vchodu do místnosti

9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ"

Podobné prezentace


Reklamy Google