Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.5 Stolový a sedací inventář Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2.Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí co to je stolový a sedací inventář a jeho použití v úvodním širším smyslu. -------------------------------------------------- Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. ---------------------------------------------------

2 Vyrábí se ze dřeva, kovu, plastů a dalších materiálů. Při rozmístění v místnosti dbáme na vhodné rozměry, barvy a tvary stolů a židlí. Zařízení místností má odpovídat poskytovaným službám a má být jednotné. Výjimku tvoří tzv. domácí kavárny.

3 1.Jídelní stůl 2.Kavárenský stolek 3.Konferenční stolek 4.Židle 5.Křeslo 6.Klubovka

4 Jídelní stoly Jsou čtvercové, obdélníkové, kulaté a oválné. Klasický rozměr je 80x80cm a 80x120cm, z tohoto rozměru sestavujeme slavnostní tabule. V kavárnách a hotelových halách jsou stolky menší.

5 Sedací nábytek Je dřevěný, poločalouněný, čalouněný. Sedací plocha má být o 30 cm níž než deska stolu. Speciální je kavárenské křeslo, klubovka, barová židle, dětská stolička a tzv. box (oddělená část provozu dřevěnou zástěnou).

6 Použité zdroje: Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005 Učebnice – Stolničení, autor Gustav Salač, nakladatelství SPN Praha n.p., 1979 - nákres


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google