Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor): 2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast: Šlehané hmoty Předmět: Technologie Anotace: Výukový materiál slouží k upevnění roládových plátů z nahřívaných šlehaných hmot. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/

2 Roládové pláty Autor: Zserghei

3 Charakteristika jsou polotovary ke zhotovení rolád, tunelů nebo řezů
tři hlavní druhy: K/41 roládová hmota piškotová K/42 roládová hmota s kulérem K/43 roládová hmota kakaová

4 Roládová hmota piškotová
správně upečený korpus je vláčný, křehký, jemně pórovitý barva jasně žlutá chuť vaječná, piškotová

5 Surovinové složení na 16 plátů po 540 g
Suroviny Hmotnost v kg cukr krupice 2,800 cukr vanilinový 0,120 mouka hladká 3,600 vejce tekuté 4,600 citropasta 0,200 voda 0,400

6 Roládová hmota s kulérem
správně upečený korpus je vláčný, křehký na zlomu jsou viditelné tečky po použité jádrovině chuť je vaječná, s příchutí vlašských ořechů

7 Surovinové složení na 4 pláty po 540 g
Suroviny Hmotnost v kg cukr krupice 0,650 mouka hladká 0,750 vejce tekuté 1,100 strouhané vlašské ořechy 0,200 kulér 0,020 vanilinový cukr 0,030 citropasta 0,050 voda 0,100

8 Roládová hmota kakaová
správně upečený korpus je vláčný, křehký, jemně pórovitý barva je tmavohnědá chuť je jemná, kakaová

9 Surovinové složení na 4 pláty po 540g
Suroviny Hmotnost v kg cukr krupice 0,800 mouka hladká 0,750 vejce 1,250 kakaový prášek 0,100 voda

10 Vady pláty jsou v některých místech příliš propečené
- nestejnoměrné rozetření plátu tvrdé pláty - dlouhá doba tvarování odtrhávání horní kůrky - horké pláty byly položeny na sebe

11 Zápis Roládové pláty Charakteristika: jsou polotovary
určené k výrobě rolád, tunelů a řezů tři druhy - K/41 roládová hmota piškotová - K/42 roládová hmota kakaová - K/43 roládová hmota s kulérem

12 Vady roládový plátů: pláty mají místa příliš propečená pláty jsou tvrdé odtrhává se vrchní kůrka

13 Použité zdroje .jpg?uselang=cs Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5"

Podobné prezentace


Reklamy Google