Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz."— Transkript prezentace:

1 Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ

2 Free Powerpoint Templates Page 2 AnotaceMateriál poukazuje na zásady organizace banketní obsluhy při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. AutorIng. Petra Škrášková (Autor) JazykČeština Očekávaný výstup65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby- žádné - Klíčová slovabanketní obsluha Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivityKombinované Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzděláváníodborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiályje součástí Slavnostního stolování

3 Free Powerpoint Templates Page 3 BANKETNÍ OBSLUHA organizace práce je dána počtem hostů používá se při hostinách od 12 hostů, při hostinách s nižším počtem hostů je vhodnější použít složitou obsluhu, tj.překládat pokrmy z mís na talíře s použitím keridonu

4 Free Powerpoint Templates Page 4 BANKETNÍ OBSLUHA pokrmy se expedují z kuchyně na společných mísách (maso na oválných, přílohy na kulatých mísách), šťávy a omáčky ve velkých omáčnících, polévky v terinách obsluhující musí mít jednotné oblečení

5 Free Powerpoint Templates Page 5 BANKETNÍ OBSLUHA číšníci mají společné příchody a odchody, do místnosti vstupují na předem označené úseky nejprve číšníci ze vzdálenějších úseků a po nich ostatní, obsluhující se postaví čelem k vedoucímu obsluhy, který dává pokyn ke společné obsluze

6 Free Powerpoint Templates Page 6 BANKETNÍ OBSLUHA jednotlivé úseky tabule se značí např.křídou, značkami na kobercích, židlích apod. rychlost překládání má být přiměřená a jednotná.

7 Free Powerpoint Templates Page 7 BANKETNÍ OBSLUHA po skončení obsluhy se číšník postaví za posledního hosta ve svém úseku, čelem k vedoucímu obsluhy, který dá pokyn ke společnému odchodu vyjímečně je představen i personál kuchyně.

8 Free Powerpoint Templates Page 8 BANKETNÍ OBSLUHA podává se jednotné menu, překládá a nabízí se zleva na předem založené talíře převládá nabídka láhvových nápojů, káva se servíruje z konvic.

9 Free Powerpoint Templates Page 9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "Free Powerpoint Templates Page 1 Free Powerpoint Templates GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ www.zlinskedumy.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google