Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Francie Bc. Daniel Vančura Francouzský systém obsluhy v restauracích vyšších skupin založen na odbornosti a profesionalitě každého pracovníka rozšířený.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Francie Bc. Daniel Vančura Francouzský systém obsluhy v restauracích vyšších skupin založen na odbornosti a profesionalitě každého pracovníka rozšířený."— Transkript prezentace:

1

2 Francie Bc. Daniel Vančura

3 Francouzský systém obsluhy v restauracích vyšších skupin založen na odbornosti a profesionalitě každého pracovníka rozšířený systém vrchního číšníka

4

5 Vedoucí střediska-Maitre d‘hotel odpovídá za společenskou stránku provozu vítá a přijímá hosty předkládá jídelní lístek dobré jazykové znalosti neúčtuje, neobsluhuje je vzorem pro ostatní pracovníky

6 Úsekový vrchní číšník-Chef de rang zajišťuje odbornou a dokonalou obsluhu vysoká kvalita práce hosté si vybírají z menu o 4 až 6 chodech i více

7 Pomocník vrchního číšníka- Komi de rang servis všech pokrmů přijímá objednávky spolu s úsekovým vrchním tvoří sehranou dvojici při odborné obsluze

8

9 Sommelier ručí za správný servis nápojů používá nabídkový vozík zná gastronomická pravidla zná vhodnou návaznost pokrmů odborník v nápojové gastronomii

10 Předkrmář-Hors d‘ oeuvrier nabízí studené předkrmy připravuje předkrmy před hostem servíruje ostatní výrobky studené kuchyně

11 Sklízeč nádobí-Commis débarrasseur nejmladší pracovník podílí se na úklidu používá transportní vozík sklízení inventáře

12 Pokladní-Caisier eviduje objednávky vede účty inkaso a odvod tržeb účet hostům v ubrousku na táccích


Stáhnout ppt "Francie Bc. Daniel Vančura Francouzský systém obsluhy v restauracích vyšších skupin založen na odbornosti a profesionalitě každého pracovníka rozšířený."

Podobné prezentace


Reklamy Google