Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.12 Pomocný inventář Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2.Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí k čemu pomocný inventář slouží a jak se ošetřuje Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU

2 Urychluje a usnadňuje obsluhu

3 Tácky – mohou být z různých materiálů, různých tvarů, používají se k nošení nápojů

4 Podnosy (plata) a) kulaté – mají 3-5cm zvýšený okraj, používají se na nošení nápojů a polévek v nižších cenových skupinách b) hranaté – používají se na nošení jídel

5 Dekantační košíčky a karafy Chladiče a) tubus – na BV a mladší ČV b) ice kybl – na chlazení ŠV

6 Ohřívače - chafing, ohříváček na pivo, žehlička (na ohřívání pokrmů u stolu), ohřívač na šálky a podšálky

7 Vozíky Nápojové vozíky a) aperitivní (predinner) – slouží k nabídce aperitivů, bývají většinou chlazené b) digestivní (afterdinner) – k nabídce digestivů c) nápojový – k nabídce chlazených nealkoholických nápojů Studené (chlazené) vozíky a) předkrmový – k nabídce studených předkrmů b) salátový Ohřívací vozíky a) flambovací b) dranžírovací k nabídce teplých specialit Pomocné vozíky a) transportní – servis pokrmů na hotelový pokoj b) transportní skříně - chladící, ohřívací c) univerzální – na debaras

8

9 Použité zdroje: Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005 Učebnice – Stolničení, autor Gustav Salač, nakladatelství SPN Praha n.p., 1979


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.12 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google