Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková."— Transkript prezentace:

1 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Obsluha v dopravních prostředcích Předmět Stolničení Anotace: Žáci se naučí charakteristiku a hlavní zásady obsluhy při podávání pokrmů a nápojů ve vlaku. Šablona číslo materiálu III/2-4 III/2-4-19

2 OBSLUHA VE VLAKU https://www.google.cz/search?tbs=sbi:AMhZZiuEBXYE4ccmktRT_1Ej6NLkCkzDvtjjvVKRNKcRQqjsHj9uGMle4athmMgxg

3 CHARAKTERISTIKA Obsluha ve vlaku je prováděna: v restauračních a bufetových vozech. Poskytuje a kompletní stravování nebo jen občerstvení.

4 RESTAURAČNÍ VŮZ Je rozdělen na dvě části. Menší část je výrobní a skladovací. Větší část je odbytové středisko.

5 OBSLUHA V RESTAURAČÍM VOZE Obsluha je jednoduchá. Sortiment podávaných pokrmů je omezený. Pokrmy mohou být nabízeny formou samoobsluhy https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=9&gs_ri=psy-ab&tok=L7kdsTq9LD60uEp3KIJgBQ&pq=obsluha+ve+vlaku&cp

6 PRACOVNÍCI V restauračním voze zpravidla pracuje. Vedoucí Číšník Kuchař P…… p……. (doplňte název)

7 PRACOVNÍ POVINNOSTI Vedoucí pracovník: zajišťuje bezporuchový provoz celé směny, pomáhá při servisu obědů a večeří. Číšník zajišťuje servis pokrmů a nápojů. Kuchař (doplňte)……………………………………………………….. Pomocný pracovník (doplňte)………………………………………….

8 BUFETOVÝ VŮZ Odpovídá středisku s rychlým občerstvením.

9 SORTIMENT V BUFETOVÉM VOZE Nabídku tvoří: teplé uzeniny, sendviče, plněné žemle, káva, čaj, studené nápoje a pivo.

10 PRACOVNÍCI V bufetovém voze pracuje: vedoucí, a pomocný pracovník. Zajišťují obsluhu v bufetovém voze a nabídku ve vagonech. https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=9&gs_ri=psy-ab&tok=h-pGIsHI7vLieVDdIs7etA&cp=16&gs_id=1q&xh

11 ÚKOLY SPRÁVNĚ DOPLŇTE. Výrobní středisko slouží k ……………………………………………. Odbytové středisko slouží k …………………………………………. Funkci pomocného pracovníka může provádět ……………………. a jeho pracovní povinnosti jsou………………………………………..

12 ZDROJE https://www.google.cz/search?tbs=sbi:AMhZZiuEBXYE4ccmktRT_1Ej6NLkCkzDvtjjvVKRNKcRQqjsHj9uGM le4athmMgx https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=9&gs_ri=psyab&tok=L7kdsTq9LD60uEp3KIJgBQ&pq=obsluh a+ve+vlaku&cp https://www.google.cz/search?hl=cs&gs_rn=9&gs_ri=psyab&tokpGIsHI7vLieVDdIs7etA&cp=16&gs_id=1q &xh ŠINDELKOVÁ, Alena. Stolničení : učebnice pro odborná učiliště, obor Kuchařské práce. 1. vyd. Praha: Parta, 2001, 51 s. ISBN


Stáhnout ppt "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková."

Podobné prezentace


Reklamy Google