Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění jednotlivých druhů třených lineckých těst a jejich výroby. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Druhy třených lineckých těst 2. Autor: Eli Duke

3 Třené linecké těsto oříškové SurovinyHmotnost v kg Mouka hladká 3,770 Cukr moučka 1,550 Máslo 3,100 Vejce 0,250 Lískové oříšky - strouhané 1,250 Citronová pasta 0,030 Skořice mletá 0,020 Cukr vanilinový 0,150 Suroviny celkem10,120 Ztráty-0,120 Hotové těsto10,000

4 Výrobní postup postup je stejný jako u ostatních třených těst dbáme na jemné nastrouhání oříšků, které prosejeme přes hrubší síto

5 Třené tvarohové těsto SurovinyHmotnost v kg Margarín 0,250 Měkký tvaroh 0,500 Vejce 0,300 Mléko 0,100 Sůl 0,020 Mouka hladká 0,500 Suroviny celkem 1,670 Ztráty-0,570 Hotové těsto 1,100

6 Výrobní postup Mouka hladká Margarín Měkký tvaroh Vejce Mléko Sůl nahřátí vyšlehání nahřátí ruční míchání

7 Zápis Třené linecké těsto oříškové Suroviny: mouka hladká, cukr moučka a vanilinový, máslo, vejce, lískové oříšky - strouhané, citropasta, skořice mletá Výrobní postup: nahřáté máslo vyšleháme s cukrem poté přidáme vejce a citropastu nakonec ručně vmícháme mouku s lískovými oříšky a skořicí hotové ihned zpracujeme

8 Třené tvarohové těsto slané Suroviny: margarín, měkký tvaroh, mléko, vejce, sůl, mouka hladká Výrobní postup: mírně nahřátý tuk vyšleháme s propasírovaným tvarohem poté postupně přidáme vejce, mléko a sůl nakonec ručně vmícháme mouku a ihned zpracujeme

9 Použité zdroje ng=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wacky_Cake.jpg?usela ng=cs Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, ISBN ; Alena Půlpánová.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."

Podobné prezentace


Reklamy Google