Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov. Studiem materiálu budete schopni:  Vybrat suroviny pro výrobu lineckého těsta  Zvolit správný technologický.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov. Studiem materiálu budete schopni:  Vybrat suroviny pro výrobu lineckého těsta  Zvolit správný technologický."— Transkript prezentace:

1 Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov

2 Studiem materiálu budete schopni:  Vybrat suroviny pro výrobu lineckého těsta  Zvolit správný technologický postup výroby  Podle druhu tvarovat výrobky z lineckého těsta  Pečení přizpůsobit druhu výrobku  Znát druhy výrobků z lineckého těsta  Dokázat rozeznat vady a případně je odstranit

3 Základní suroviny: Hladká pšeničná mouka 3 díly Tuk – stolní margarín, máslo 2 díly Cukr - moučka 1 díl

4  Vejce: žloutky  Chuťové přísady: - citropasta - vanilinový cukr

5 Nakonec vmícháme: Hladkou mouku Vmícháme: ŽloutkyChuťové přísady Prohněteme hákem: TukCukr

6 •Krátce, ale důkladně promícháme •Dáme do chladu odležet Těsto: •Vypichování •Tvarování •Krájení •Ruční modelování •Pečeme při 195 až 210°C Ruční zpracovávání a pečení:

7  Linecké koláčky  Ořechové košíčky  Ovocné košíčky  Linecké ovocné řezy se želé  Linecké výrobky s máslovou náplní  Čajové pečivo

8 Rozdělení vad: Vady vzniklé při zadělávání těsta: Spaření těsta Příčina: Tuk taje a je pohlcován moukou Vady vzniklé při pečení: Tvrdé pečivo, chuť syrové mouky Příčina: Nedostatečné propečení Vady způsobené mikroorganismy: Např. plísně, kvasinky Příčina: Nekvalitní suroviny a nedostatečné propečení

9  Používáme jen kvalitní suroviny  Všechny sypké suroviny prosejeme  Dodržujeme technologické postupy  Pracujeme opatrně, aby se těsto nespařilo  Výrobky tvarujeme podle požadavků  Pečeme při správné teplotě  Případné dohotovení výrobků provádíme pečlivě  Hotové výrobky lze z hygienických důvodů balit

10


Stáhnout ppt "Linecké těsto Milena Ungerová, SŠŽ Sokolov. Studiem materiálu budete schopni:  Vybrat suroviny pro výrobu lineckého těsta  Zvolit správný technologický."

Podobné prezentace


Reklamy Google