Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:30.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:30.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění popisu čajového pečiva, jeho výroby a vady. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Čajové pečivo y:Christmas_sweets_of_the_Czech_Republic Author: Dezidor

3 Charkateristika čajové pečivo je směs drobných trvanlivých druhů pečiva (minimální trvanlivost je 14 dní) pestrost je typickým znakem k jeho výrobě používáme: - pevná tuková těsta - třená linecká těsta - jádrové hmoty - různé speciální těsta a hmoty

4 Postup výroby jednotlivých druhů čajového pečiva je různý: - nejdříve si připravíme korpusy - plníme trvanlivými náplněmi - doplníme vhodnou polevou - sypeme směsí moučkového a vanilinového cukru - zdobíme jádrovinami, proslazeným ovocem apod.

5 přesný způsob zpracování, dohotovení a balení je dán výrobní směrnicí pro každý druh čajové pečivo se prodává buď v kolekcích, popř. jeho jednotlivé druhy – balené nebo nebalené, volně vážené na použitém obalu musí být uvedeno: - název výrobku - název firmy, její sídlo - datum výroby - datum spotřeby hmotnost jednotlivých kousků je 10 – 15g

6 Rozdělení čajového pečiva 1. čajové pečivo tukové plněné i neplněné 2. čajové pečivo máslové 3. čajové pečivo speciální

7 Vady čajového pečiva nejčastější vadou je žluknutí: - příčinou je rozklad tuků obsažených ve výrobku oxidaci a žluknutí urychluje: - vyšší teplota skladování - vyšší relativní vlhkost skladování - působení slunečního záření - přímý styk pečiva se vzduchem - vyšší výskyt mikroorganismů

8 Zápis Čajové pečivo čajové pečivo je směs drobných trvanlivých druhů pečiva (minimální trvanlivost je 14 dní) k jeho výrobě používáme: - pevná tuková těsta - třená linecká těsta - jádrové hmoty - různé speciální těsta a hmoty

9 přesný způsob zpracování, dohotovení a balení je dán výrobní směrnicí pro každý druh čajové pečivo se prodává v kolekcích nebo jeho jednotlivé druhy – balené nebo nebalené, volně vážené hmotnost jednotlivých kousků je 10 – 15g nejčastější vada je žluknutí – příčnou je rozklad tuku ve výrobku Rozdělení čajového pečiva: Čajové pečivo tukové plněné i neplněné Čajové pečivo máslové Čajové pečivo speciální

10 Použité zdroje of_the_Czech_Republichttp://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Christmas_sweets_ of_the_Czech_Republic Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, ISBN ; Alena Půlpánová.


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:30.11.2012 Ročník (obor):1.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží."

Podobné prezentace


Reklamy Google