Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.4.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.4.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."— Transkript prezentace:

1 Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobního postupu cukrářských piškotů a jejich vad. Šablona číslo materiálu: III/2-24 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/

2 Cukrářské piškoty

3 trvanlivé úzké protáhlé tyčinky s rozšířenými konci na povrchu sypané moučkovým cukrem křehké, světle žluté barvy, pórovité chuť piškotová

4 Výrobní postup bílky + 2/3 cukru žloutky + 1/3 cukru moukaprosátí šlehání cukr moučka spojení šlehání posypání tvarování

5 Vady cukrářských piškotů rozpeklé piškoty - velké množství par v peci nízké piškoty - řídká hmota piškoty nemají hladký povrch - piškoty nebyly před pečení pocukrovány

6 Zápis Cukrářské piškoty trvanlivé tyčinky, na povrchu sypané moučkovým cukrem křehké, světle žluté barvy, pórovité chuť piškotová

7 Výrobní postup: vyšleháme žloutky s 1/3 cukru a bílky se 2/3 cukru po vyšlehání obě hmoty spojíme a lehce vmícháme mouku hmotu nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou na pečící papír povrch posypeme moučkovým cukrem pečeme při 220°C, dopékáme při 180 °C

8 Vady cukrářských piškotů: rozpeklé piškoty nízké piškoty piškoty nemají hladký povrch

9 Použité zdroje Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, ISBN


Stáhnout ppt "Autor:Blanka Štrublová Zpracováno:25.4.2013 Ročník (obor):2.CU 29-54-H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál."

Podobné prezentace


Reklamy Google