Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tržní druhy piva Tržní druhy piva Ročník / obor studia:2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tržní druhy piva Tržní druhy piva Ročník / obor studia:2."— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tržní druhy piva Tržní druhy piva Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník / Kuchař - číšník Vypracoval:Ing. Kovač Lukáš Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice (do – SŠHGS) Ověřeno : I. pololetí šk. r. 2012/2013 DUM 78

2 Tržní druhy piva

3 Pivo můžeme členit dle několika hledisek: 1.Podle barvy: Světlé pivo, Tmavé pivo, Polotmavé pivo. 2.Podle druhu kvašení svrchně, spodně, spontánně kvašená piva.

4 Tržní druhy piva 3.Dle druhu (stupňovitosti) a)Lehké pivo Pivo s množstvím extraktu a maltosy v mladině do 7%.

5 Členění piva dle druhu (stupňovitosti) b)Výčepní pivo Pivo s množstvím extraktu a maltosy v mladině od 8% do 10%.

6 Členění piva dle druhu (stupňovitosti) c)Ležák S množstvím extraktu a maltosy v mladině od 11 do 12%.

7 Členění piva dle druhu (stupňovitosti) d)Speciální pivo S množstvím extraktu a maltosy v mladině na 13%.

8 Členění piva dle druhu (stupňovitosti) e)Porter Tmavé pivo množstvím extraktu a maltosy v mladině 16 až 18%.

9 Členění piva dle druhu (stupňovitosti) f)Pivo se sníženým obsahem alkoholu Nejvýše do 0,5% obsahu alkoholu

10 Členění piva dle druhu (stupňovitosti) g)Pivo se sníženým obsahem cukru Je hluboce prokvašené pivo s obsahem cukru do 0,75g/100 ml.

11 Členění piva dle druhu (stupňovitosti) h)Kvasnicové pivo Vyrobené dodatečným přídavkem podílu rozkvašené mladiny, která se přidá do hotového piva v průběhu stáčení.

12 Členění piva dle druhu (stupňovitosti) i)Ochucené pivo Vyrobené dodatečným přídavkem aromatizujících látek, doplňků ovocných šťáv, lihovin, apod.

13 Pivo a jeho značení Pivo, které je uváděno do oběhu musí být označeno etiketou, na které je nutné uvést: –Název pivovaru, –Druh piva, –Stupňovitost piva, –Obsah alkoholu. –Minimální trvanlivost. Stupňovitost piva označená v ° (např. 12 °) neznačí obsah alkoholu, ale obsah kvasících cukrů v mladém pivě.

14 Použitá literatura ROP, Otakar a Jan HRABĚ. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 129 s. ISBN HRABĚ, Jan. Základy zbožíznalství potravin. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2011, 167 s. ISBN okruhy/napojova-gastronomie/http://hotelovyprovoz.webnode.cz/maturitni- okruhy/napojova-gastronomie/


Stáhnout ppt "Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tržní druhy piva Tržní druhy piva Ročník / obor studia:2."

Podobné prezentace


Reklamy Google