Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast: Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tržní druhy piva  Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník / Kuchař - číšník Vypracoval: Ing. Kovač Lukáš Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměřice (do – SŠHGS) Ověřeno : I. pololetí šk. r. 2012/2013 DUM 78

2 Tržní druhy piva

3 Tržní druhy piva Pivo můžeme členit dle několika hledisek:
Podle barvy: Světlé pivo, Tmavé pivo, Polotmavé pivo. Podle druhu kvašení svrchně, spodně, spontánně kvašená piva. Zdroj obrázku:

4 Tržní druhy piva Dle druhu (stupňovitosti) Lehké pivo
Pivo s množstvím extraktu a maltosy v mladině do 7%. Zdroj obrázku:

5 Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Výčepní pivo Pivo s množstvím extraktu a maltosy v mladině od 8% do 10% . Zdroj obrázku:

6 Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Ležák S množstvím extraktu a maltosy v mladině od 11 do 12%. Zdroj obrázku:

7 Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Speciální pivo S množstvím extraktu a maltosy v mladině na 13%. Zdroj obrázku:

8 Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Porter Tmavé pivo množstvím extraktu a maltosy v mladině 16 až 18%. Zdroj obrázku:

9 Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Pivo se sníženým obsahem alkoholu Nejvýše do 0,5% obsahu alkoholu Zdroj obrázku:

10 Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Pivo se sníženým obsahem cukru Je hluboce prokvašené pivo s obsahem cukru do 0,75g/100 ml. Zdroj obrázku:

11 Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Kvasnicové pivo Vyrobené dodatečným přídavkem podílu rozkvašené mladiny, která se přidá do hotového piva v průběhu stáčení. Zdroj obrázku:

12 Členění piva dle druhu (stupňovitosti)
Ochucené pivo Vyrobené dodatečným přídavkem aromatizujících látek, doplňků ovocných šťáv, lihovin, apod. Zdroj obrázku:

13 Pivo a jeho značení Pivo, které je uváděno do oběhu musí být označeno etiketou, na které je nutné uvést: Název pivovaru, Druh piva, Stupňovitost piva, Obsah alkoholu. Minimální trvanlivost. Stupňovitost piva označená v ° (např. 12 °) neznačí obsah alkoholu, ale obsah kvasících cukrů v mladém pivě.

14 Použitá literatura ROP, Otakar a Jan HRABĚ. Nealkoholické a alkoholické nápoje. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009, 129 s. ISBN HRABĚ, Jan. Základy zbožíznalství potravin. Vyd. 1. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2011, 167 s. ISBN


Stáhnout ppt "Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:"

Podobné prezentace


Reklamy Google