Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: telecí, maso, tržní části, droby.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: telecí, maso, tržní části, droby."— Transkript prezentace:

1 TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: telecí, maso, tržní části, droby Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice

2 JAKOST TELECÍHO MASA JAKOST MASA Základní charakteristiky Morfologická struktura chemické složení Fyzikální vlastnosti Biochemický stav Mikrobiální kontaminace Užitné vlastnosti Smyslové vlastnosti Technologické vlastnosti Kulinární vlastnosti Výživová hodnota Hygienická hodnota

3 JAKOSTNÍ TŘÍDY jakostní třída I. jakostní třída Kýta - velký, malý ořech, spodní a svrchní šál Kýta - velký, malý ořech, spodní a svrchní šál

4 II. Jakostní třída a) telecí pečeně nebo pečeně s ledvinou a) telecí pečeně nebo pečeně s ledvinou 2. vac.html 2. vac.html

5 II. Jakostní třída b) telecí plec b) telecí plec

6 II. Jakostní třída c) telecí hrudí c) telecí hrudí

7 III. Jakostní třída a) telecí krk a) telecí krk

8 III. Jakostní třída b) telecí karbanátek b) telecí karbanátek 6. karbanatek 6. karbanatek

9 III. Jakostní třída c) telecí kližka c) telecí kližka

10 III. Jakostní třída d) telecí koleno a pupek d) telecí koleno a pupek pupek pupek

11 DĚLENÍ TELECÍHO MASA 10.

12 DĚLENÍ 1.kýta – velký ořech 9. krk 2.kýta – malý ořech 9a. karbanátek 3.kýta – vrchní šál 10. pupek 4.kýta – spodní šál 5. pečeně s ledvinou 6.plec 7. špička a střed hrudí 8.kolena

13 TELECÍ DROBY Patří sem: Telecí brzlík – růstová žláza 11.

14 TELECÍ DROBY Telecí srdce Telecí srdce 12. photo /

15 TELECÍ DROBY Dále jsem patří: plíce, jazyk, mozek, okruží (jsou předžaludky telat a část střeva), slezina, játraplíce, jazyk, mozek, okruží (jsou předžaludky telat a část střeva), slezina, játra

16 ZDROJE: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN:


Stáhnout ppt "TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: telecí, maso, tržní části, droby."

Podobné prezentace


Reklamy Google