Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zahuštěné mléčné výrobky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zahuštěné mléčné výrobky"— Transkript prezentace:

1 Zahuštěné mléčné výrobky
leden 2013 VY_32_INOVACE_ZBN_150112 Zahuštěné mléčné výrobky obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/

2 Víte, že … zahuštěné mléčné výrobky jsou mléčné konzervy?
zahuštěným mléčným výrobkům se také říká kondenzované? oproti sušenému mléku mají vyšší konzumní pohotovost? obr. 3

3 Zahuštěné mléčné výrobky
Výroba zahuštěných mléčných výrobků Odpařováním pasterizovaného mléka ve vakuových odparkách při teplotě 53 až 55 °C na jednu třetinu původního objemu, po ochlazení se homogenizují, chuťově upravují, neslazené výrobky se sterilují.

4 Zahuštěné mléčné výrobky
Použití Přidávají se do kávy, čaje, přímo konzumují, přidávají se do polévek a omáček, obr. 2 jako poleva na pudinky, poháry, zmrzlinu, přidáním vody získáme mléko.

5 Tržní druhy Salko Piknik Salko karamelové Piknik kávový Tatra Pikao
Tatra light Jesenka

6 Zahuštěné mléčné výrobky
Vady bombáž zkysnutí Koroze plechovky žluklost Vytékání výrobku z tuby nahořklost

7 Metodický list Všechny snímky jsou animovány na kliknutí, jelikož prezentace je prokládána výkladem učitele. Ten si sám určuje, kdy bude pokračovat na další snímek. Snímek 1 Nadpis se znázorní současně s obrázkem, tímto se uvede téma vyučovací hodiny. Snímek 2 Je zaměřen na zajímavosti z probírané problematiky, jeho cílem je vyvolat zvědavost žáků. Snímek 3 Stručně popisuje výrobu zahuštěných mléčných výrobků. Snímek 4 Je také zaměřen na použití zahuštěných mléčných výrobků. Snímek 5 Obsahuje tržní dělení zahuštěných mléčných výrobků. Snímek 6 Informuje o nejčastějších vadách zahuštěných mléčných výrobků.

8 použitá literatura JOSEF KAVINA. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 2. ročník. 1.vydání. Praha: IQ 147, ISBN /95-74. ANDERLE, Peter. Zbožíznalství: poživatiny - potraviny, pochutiny. 5 vydání. Praha: SNTL Praha, ISBN

9 CITACE ZDROJŮ obr. 1 Mléko zahuštěné, plnotučné, slazené | Databáze složení potravin ČR. Úvodní stránka | Databáze složení potravin ČR [online] [cit ]. Dostupné z: obr. 2 Nápoje teplé | Coop Club. Coop Club [online]. Copyright 2012 © [cit ]. Dostupné z: obr. 3 Tatra - Výrobky - Zahuštěná mléka - plechovky - Zahuštěné mléko slazené 9%. Tatra [online]. © [cit ]. Dostupné z: plechovky-slazene-9.php


Stáhnout ppt "Zahuštěné mléčné výrobky"

Podobné prezentace


Reklamy Google