Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,"— Transkript prezentace:

1 obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. leden 2013VY_32_INOVACE_ZBN_150112

2 Víte, že …  zahuštěné mléčné výrobky jsou mléčné konzervy?  zahuštěným mléčným výrobkům se také říká kondenzované? obr. 3  oproti sušenému mléku mají vyšší konzumní pohotovost?

3  Odpařováním pasterizovaného mléka ve vakuových odparkách při teplotě 53 až 55 °C na jednu třetinu původního objemu,  po ochlazení se homogenizují,  chuťově upravují, Výroba zahuštěných mléčných výrobků  neslazené výrobky se sterilují.

4  Přidávají se do kávy, čaje, Použití  přímo konzumují,  přidávají se do polévek a omáček, obr. 2  jako poleva na pudinky, poháry, zmrzlinu,  přidáním vody získáme mléko.

5 Tržní druhy TATRA SALKO SALKO KARAMELOVÉ TATRA LIGHTJESENKA PIKAO PIKNIK KÁVOVÝ PIKNIK

6 Vady BOMBÁŽ NAHOŘKLOST KOROZE PLECHOVKY VYTÉKÁNÍ VÝROBKU Z TUBY ŽLUKLOST ZKYSNUTÍ

7 Všechny snímky jsou animovány na kliknutí, jelikož prezentace je prokládána výkladem učitele. Ten si sám určuje, kdy bude pokračovat na další snímek. Snímek 1 Nadpis se znázorní současně s obrázkem, tímto se uvede téma vyučovací hodiny. Snímek 2 Je zaměřen na zajímavosti z probírané problematiky, jeho cílem je vyvolat zvědavost žáků. Snímek 3 Stručně popisuje výrobu zahuštěných mléčných výrobků. Snímek 4 Je také zaměřen na použití zahuštěných mléčných výrobků. Snímek 5 Obsahuje tržní dělení zahuštěných mléčných výrobků. Snímek 6 Informuje o nejčastějších vadách zahuštěných mléčných výrobků.

8 JOSEF KAVINA. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 2. ročník. 1.vydání. Praha: IQ 147, 1996. ISBN 815141/95-74. ANDERLE, Peter. Zbožíznalství: poživatiny - potraviny, pochutiny. 5 vydání. Praha: SNTL Praha, 1996. ISBN 80-902110-3-8.

9 obr. 1Mléko zahuštěné, plnotučné, slazené | Databáze složení potravin ČR. Úvodní stránka | Databáze složení potravin ČR [online]. 2012 [cit. 2012-12-14]. Dostupné z: http://www.czfcdb.cz/potraviny/?id=141http://www.czfcdb.cz/potraviny/?id=141 obr. 2Nápoje teplé | Coop Club. Coop Club [online]. Copyright 2012 © [cit. 2012-12-14]. Dostupné z: http://www.coopclub.cz/category/recepty/napoje-teplehttp://www.coopclub.cz/category/recepty/napoje-teple obr. 3Tatra - Výrobky - Zahuštěná mléka - plechovky - Zahuštěné mléko slazené 9%. Tatra [online]. © 2005 [cit. 2012-12-14]. Dostupné z: http://www.tatramleko.cz/tatramleko_web02/vyrobky-zahustena-mleka- plechovky-slazene-9.phphttp://www.tatramleko.cz/tatramleko_web02/vyrobky-zahustena-mleka- plechovky-slazene-9.php


Stáhnout ppt "Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola,"

Podobné prezentace


Reklamy Google